Воланът затяга, прехлупва и отпуска?
Модератор: Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- SuspecT
- Потребител
-
- Кара: Е34
- Мечтае да кара: BMW M5 E34
- Детайли за колата: Истината е в кръглите фарчета!
Воланът затяга, прехлупва и отпуска?
Здравейте колеги,
Отскоро наблюдавам подобни симптоми особено когато паркирам, тогава се случва почти винаги... Да не кажа винаги...
Доста е неприятно и бих искал да разбера дали друг се е сблъсквал с подобно нещо. Или каква може да е причината

П.С. Колата е м50б20 90-та година
Отскоро наблюдавам подобни симптоми особено когато паркирам, тогава се случва почти винаги... Да не кажа винаги...

Доста е неприятно и бих искал да разбера дали друг се е сблъсквал с подобно нещо. Или каква може да е причината

П.С. Колата е м50б20 90-та година

Последна промяна SuspecT на 18 Фев 2015, 16:51, променена общо 1 път

///////// M-POWER
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Re: Воланът затяга, прехлупва и отпуска?
За начало виж ремъка дали не приплъзва ! После масло на системата, и после почва филмата
При мен беше ремък !

При мен беше ремък !

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Стига мама се филмира , има масло , помпа и кормилна кутия . едно от тях е . ремък може да приплъзва ако затяга помпата.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Или ако е за смяна както при мен ...
Остава да уточня, че при мотори с нормални колектори
, ремъците са трапецовидни ..
Иначе си прав че ако канален приплъзва, нещо генерално не е наред

Остава да уточня, че при мотори с нормални колектори

Иначе си прав че ако канален приплъзва, нещо генерално не е наред

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- SuspecT
- Потребител
-
По първи наблюдения масло си има, другото което забелязвам е, че в спряло състояние воланът има голям луфт...
Наскоро при едно дълго пътуване извънградско също забелязах, че трябваше доста да обирам луфта...
Дали не си е заминала секторната кутия?
Наскоро при едно дълго пътуване извънградско също забелязах, че трябваше доста да обирам луфта...

Дали не си е заминала секторната кутия?

///////// M-POWER
- 325_TDS
- младши ентусиаст
-
- Кара: 120L/E28
- Мечтае да кара: E24
- Детайли за колата: 05.82 Balticblau metallic
Ами вдигнете колата и я вижте. И при мен е почти същото положението. Но при мен е разбита центр. щанга и втулка на паразитния хебел.
Oo=00=oO Roses are red, violets are blue, I love my bimmer more than you.
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Обаче се пускат теми за какво ли не... онзи ден чета тема 2 страници за кола, дето прекъсва и няма мощност за да стигнем до извода, че няма кой да й смени консумативите и се кара с горивен филтър на който има щампа 95-та година...
Какво толкова има да се пише по форуми за подобни проблеми, не разбирам. Вдига се капака, откачаш ремъка, проверяваш помпата и ако е ОК, значи кутията е заминала, най-често понеже някой се е опитал да й обере луфта с прекомерно натягане. Всичко това естествено, при условие, че ходовата част е ок... иначе казано няма проблем с кормилна щанга, накрайници или хебел...
Какво толкова има да се пише по форуми за подобни проблеми, не разбирам. Вдига се капака, откачаш ремъка, проверяваш помпата и ако е ОК, значи кутията е заминала, най-често понеже някой се е опитал да й обере луфта с прекомерно натягане. Всичко това естествено, при условие, че ходовата част е ок... иначе казано няма проблем с кормилна щанга, накрайници или хебел...
- SuspecT
- Потребител
-
Ненко Вранков написа:Обаче се пускат теми за какво ли не... онзи ден чета тема 2 страници за кола, дето прекъсва и няма мощност за да стигнем до извода, че няма кой да й смени консумативите и се кара с горивен филтър на който има щампа 95-та година...
Как да ти кажа колега, този форум не е ли за това? Да се питаме, да правим теми, да си даваме съвети? Някой хора не са толкова навътре с материала за колите, да речем нямат възможността да отидат в сервиза и да си платят прегледа, евентуалният ремонт... Нормално е да се пита тук, това е смисъла на така наречения Форум

Та по темата, предницата ми е здрава правена е съвсем на скоро. Всичко сочи към смяна на секторната кутия понеже тази вече си е заминала.

///////// M-POWER
8 мнения
• Страница 1 от 1