Съединител или ? м52b28
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Съединител или ? м52b28
Здравейте колеги, изчетох доста теми относно кога един съединител е за смяна... но не съм сигурен дали е 100% съединителя. Проблема е следния на 5та с 80 натискам газта до доло оборотите се променят рязко, а скороста не се променя.... И проблема не е постоянен... преди само на студен двигател го правеше, а сега когато си иска....
Дали съединетеля е износен, от някъде го омаслява или не знам....
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Re: Съединител или ? м52b28
krossers1 написа:Здравейте колеги, изчетох доста теми относно кога един съединител е за смяна... но не съм сигурен дали е 100% съединителя. Проблема е следния на 5та с 80 натискам газта до доло оборотите се променят рязко, а скороста не се променя.... И проблема не е постоянен... преди само на студен двигател го правеше, а сега когато си иска....
Съединителя ти е заминал. Сменяй с нов и си вземи все пак един заден семеринг за коляновия вал и един преден за скоростите ако смяташ да я задържиш колата повечко време.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
krossers1 написа:Здравейте колеги, изчетох доста теми относно кога един съединител е за смяна... но не съм сигурен дали е 100% съединителя. Проблема е следния на 5та с 80 натискам газта до доло оборотите се променят рязко, а скороста не се променя.... И проблема не е постоянен... преди само на студен двигател го правеше, а сега когато си иска....
При тая ситуация най-вероятно и маховика ти е заминал вече, така че само със съединител няма да минеш.
Добре... а защо един ден буксува а друг не... Днес сутринта буксуваше.. а следобяд не .. възможно ли е да е помпа?
И каква марка бихте ми препоръчали?
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
krossers1 написа:Добре... а защо един ден буксува а друг не... Днес сутринта буксуваше.. а следобяд не .. възможно ли е да е помпа?
Прав си, изчакай да почне да го прави постоянно и да те остави някъде в нищото

виж цените и реши колко можеш да отделиш, защото не са особено евтини точно 240мм-вите.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
На мен ми беше заминал съединителя, обаче на м44б19, но нещата са сходни.
Начини много има за проверка, но най показателния е дърпаш ръчна ако ти държи, включваш 2ра или 3та пускаш бавно съединителя и подаваш малко газ ако угасне, значи ти е наред, ако не угасне, честито (все пак не подаваш много газ понеже с б28 има вероятност просто да го подпалиш и нов да е
). Също може и да пробваш да тръгваш с превъртане на гумите ако не се превъртят а просто задържи високи обороти - приплъзва осезаемо, също си за смяна. Аз моя така го проверих и се оказа, че беше заминал 
Начини много има за проверка, но най показателния е дърпаш ръчна ако ти държи, включваш 2ра или 3та пускаш бавно съединителя и подаваш малко газ ако угасне, значи ти е наред, ако не угасне, честито (все пак не подаваш много газ понеже с б28 има вероятност просто да го подпалиш и нов да е

k.milanov написа:На мен ми беше заминал съединителя, обаче на м44б19, но нещата са сходни.
Начини много има за проверка, но най показателния е дърпаш ръчна ако ти държи, включваш 2ра или 3та пускаш бавно съединителя и подаваш малко газ ако угасне, значи ти е наред, ако не угасне, честито (все пак не подаваш много газ понеже с б28 има вероятност просто да го подпалиш и нов да е). Също може и да пробваш да тръгваш с превъртане на гумите ако не се превъртят а просто задържи високи обороти - приплъзва осезаемо, също си за смяна. Аз моя така го проверих и се оказа, че беше заминал
На 2ра с малко газ гасне.... а на 1ва "не си иска дифа" (върти гуми)

- TheRedOne
- Потребител
-
- Кара: Комбита
- Мечтае да кара: Голе-е-еми комбита
- Детайли за колата: E46 330xi Touring
krossers1 написа:k.milanov написа:На мен ми беше заминал съединителя, обаче на м44б19, но нещата са сходни.
Начини много има за проверка, но най показателния е дърпаш ръчна ако ти държи, включваш 2ра или 3та пускаш бавно съединителя и подаваш малко газ ако угасне, значи ти е наред, ако не угасне, честито (все пак не подаваш много газ понеже с б28 има вероятност просто да го подпалиш и нов да е). Също може и да пробваш да тръгваш с превъртане на гумите ако не се превъртят а просто задържи високи обороти - приплъзва осезаемо, също си за смяна. Аз моя така го проверих и се оказа, че беше заминал
На 2ра с малко газ гасне.... а на 1ва "не си иска дифа" (върти гуми).... за това ми е интересно какво се случва ....
Още не ти е заминал ама си стяга багажа. А ако имаш съмнения, може да продължиш да

- PREDATOR_318is
- младши ентусиаст
-
Съединителя е тръгнал да си заминава, но не е стигнал до момента в който ще буксува на всяка предавка при по рязко подаване на газ. Може да покара още с по щадящо шофиране, а ако имаш парите за друг направо сменяй за да запазиш маховика.
10 мнения
• Страница 1 от 1