Съединител или ? м52b28

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Съединител или ? м52b28

Мнение от krossers1 » 14 Фев 2015, 20:28

Здравейте колеги, изчетох доста теми относно кога един съединител е за смяна... но не съм сигурен дали е 100% съединителя. Проблема е следния на 5та с 80 натискам газта до доло оборотите се променят рязко, а скороста не се променя.... И проблема не е постоянен... преди само на студен двигател го правеше, а сега когато си иска....
Дали съединетеля е износен, от някъде го омаслява или не знам....

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Re: Съединител или ? м52b28

Мнение от maxpower » 14 Фев 2015, 22:05

krossers1 написа:Здравейте колеги, изчетох доста теми относно кога един съединител е за смяна... но не съм сигурен дали е 100% съединителя. Проблема е следния на 5та с 80 натискам газта до доло оборотите се променят рязко, а скороста не се променя.... И проблема не е постоянен... преди само на студен двигател го правеше, а сега когато си иска....

Съединителя ти е заминал. Сменяй с нов и си вземи все пак един заден семеринг за коляновия вал и един преден за скоростите ако смяташ да я задържиш колата повечко време.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 14 Фев 2015, 22:08

krossers1 написа:Здравейте колеги, изчетох доста теми относно кога един съединител е за смяна... но не съм сигурен дали е 100% съединителя. Проблема е следния на 5та с 80 натискам газта до доло оборотите се променят рязко, а скороста не се променя.... И проблема не е постоянен... преди само на студен двигател го правеше, а сега когато си иска....

При тая ситуация най-вероятно и маховика ти е заминал вече, така че само със съединител няма да минеш.

Потребител
Аватар

Мнение от krossers1 » 14 Фев 2015, 22:47

Добре... а защо един ден буксува а друг не... Днес сутринта буксуваше.. а следобяд не .. възможно ли е да е помпа?
И каква марка бихте ми препоръчали?

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 14 Фев 2015, 23:17

krossers1 написа:Добре... а защо един ден буксува а друг не... Днес сутринта буксуваше.. а следобяд не .. възможно ли е да е помпа?
И каква марка бихте ми препоръчали?

Прав си, изчакай да почне да го прави постоянно и да те остави някъде в нищото :mhihi:
виж цените и реши колко можеш да отделиш, защото не са особено евтини точно 240мм-вите.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 14 Фев 2015, 23:28

На мен ми беше заминал съединителя, обаче на м44б19, но нещата са сходни.
Начини много има за проверка, но най показателния е дърпаш ръчна ако ти държи, включваш 2ра или 3та пускаш бавно съединителя и подаваш малко газ ако угасне, значи ти е наред, ако не угасне, честито (все пак не подаваш много газ понеже с б28 има вероятност просто да го подпалиш и нов да е :mhihi: ). Също може и да пробваш да тръгваш с превъртане на гумите ако не се превъртят а просто задържи високи обороти - приплъзва осезаемо, също си за смяна. Аз моя така го проверих и се оказа, че беше заминал :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от krossers1 » 14 Фев 2015, 23:38

k.milanov написа:На мен ми беше заминал съединителя, обаче на м44б19, но нещата са сходни.
Начини много има за проверка, но най показателния е дърпаш ръчна ако ти държи, включваш 2ра или 3та пускаш бавно съединителя и подаваш малко газ ако угасне, значи ти е наред, ако не угасне, честито (все пак не подаваш много газ понеже с б28 има вероятност просто да го подпалиш и нов да е :mhihi: ). Също може и да пробваш да тръгваш с превъртане на гумите ако не се превъртят а просто задържи високи обороти - приплъзва осезаемо, също си за смяна. Аз моя така го проверих и се оказа, че беше заминал :yes:

На 2ра с малко газ гасне.... а на 1ва "не си иска дифа" (върти гуми) :mhihi: .... за това ми е интересно какво се случва .... :confused:

Потребител
Аватар
Кара: Комбита
Мечтае да кара: Голе-е-еми комбита
Детайли за колата: E46 330xi Touring

Мнение от TheRedOne » 15 Фев 2015, 19:30

krossers1 написа:
k.milanov написа:На мен ми беше заминал съединителя, обаче на м44б19, но нещата са сходни.

На 2ра с малко газ гасне.... а на 1ва "не си иска дифа" (върти гуми) :mhihi: .... за това ми е интересно какво се случва .... :confused:

Още не ти е заминал ама си стяга багажа. А ако имаш съмнения, може да продължиш да :driving: докато не го приключиш.

Потребител
Аватар

Мнение от krossers1 » 15 Фев 2015, 20:09

А как да разбера дали и маховика е за смяна....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от PREDATOR_318is » 15 Фев 2015, 20:44

Съединителя е тръгнал да си заминава, но не е стигнал до момента в който ще буксува на всяка предавка при по рязко подаване на газ. Може да покара още с по щадящо шофиране, а ако имаш парите за друг направо сменяй за да запазиш маховика.

Назад към E36