328 и висок разход?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
328 и висок разход?
Някой засичал ли е нормалния разход на 328-ца,че при мене в момента е 14-15 извънградско
не мисля че е нормално това даже и за ламя като 328 а и малко е спъната като ускорява,което ме довежда на мисълта че бензиновия филтър е виждал и по добри времена,но не вярвам само от него да вдига толкова разхода
всичко друго е идеално иначе,колата е карана само на бензин и се чудя ако се почистят дюзи с някоя добавка дали няма пък да й дойде силата?

Re: 328 и висок разход?
Аз съм за читава комп.диагностика, евентуално дали някоя от ламбда сондите не е дала фира. Че те нали са 2 при 328i.
Щом си е карана само на бензин, значи едва ли има нещо запушено, според мен не се занимавай с добавки - проблема е другаде.
Щом си е карана само на бензин, значи едва ли има нещо запушено, според мен не се занимавай с добавки - проблема е другаде.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Sea Eagle написа:.........
.... че от бензин не може ли да се запуши.
Диагностика колега, най-вече прегледайте данните от сонди и дебитомер.
- FuRoRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Два умрели форда и 28ца
- Мечтае да кара: Танк
- Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile
M52B28 2.93Диф със 120 на магистралата на темпомат гони 8 разход.Софийско градско 15-16. Смесено с настъпване 13.
Виж си ламбдите...или я вкарай в някой гараж запалена да видиш дали ти пари на очите...
Виж си ламбдите...или я вкарай в някой гараж запалена да видиш дали ти пари на очите...

- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
FuRoRR написа:M52B28 2.93Диф със 120 на магистралата на темпомат гони 8 разход.Софийско градско 15-16. Смесено с настъпване 13.
Твоята също е за диагностика 8 е много...
- S7
- старши ентусиаст
-
По спомен само знам,че когато е заминала ламбда сонда оборотите не са постоянни или се бъркам
колата си държи нормалните обороти,не пуши,за катализатора не знам (още си мирише отзад на хубаво
) за диагностика в момента не може и да се говори даже,че е доста скъпо при мене
просто исках да разбера мога ли да се справя с разхода в гаражни условия или не 

- alexignatov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E87 120D
диагностика с живи данни (може някоя сонда да е бавна и задължително смяна с нова а не втора ръка), оглед за теч от някъде, а и ако имаш гърнета тип плашене на гарги - освен че ручат спъват колата+вдигане на разход. А и казваш че колата е спъната - това така ти се струва или някакси от теб е спъната?
- S7
- старши ентусиаст
-
alexignatov написа:диагностика с живи данни (може някоя сонда да е бавна и задължително смяна с нова а не втора ръка), оглед за теч от някъде, а и ако имаш гърнета тип плашене на гарги - освен че ручат спъват колата+вдигане на разход. А и казваш че колата е спъната - това така ти се струва или някакси от теб е спъната?
Така като гледам там ще търся проблема май в гърнетата,щото са някви афтермаркет и бучат и ручат здраво

- Powerslide
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d Mpack
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: E90 330dA 12.2007 Titan Silber / M SPORT package / Style 193 / Navigation / Recaro / Shadow Line / Xenon / Light package
VD86338
E91 330dA 12.2006 Black sapphire metallic / Navigation / Recaro / PDC / Light package
SOLD
328iА sedan Technoviolett 12.1996 Mpack,LSD 3.15
AU60415
SOLD
318is coupe 10.1998 SOLD
E39 530d 1999 Mpack SOLD
Колеги повдигам малко стара тема , но при мен има сходен проблем.
Колата е 328 автомат , разхода е 20 литра на 100 (колата има газов инжекцион с висок клас бързодействащи инжектори)
Значи първоначално си викам добре е разхода и си карам, но на всеки бмвист на който кажа ,че колата гори 20 , всеки казва не може да бъде имаш проблем.
А проблем няма поне според мен , няма прекъсване , не е мудна има сила и в ниските , общо взето колата си върви без грижи.
Свещите са и нови оригинални за модела.
Само съм забелязал при работа на бензин на място , сякаш припуква отзад от гърнето за секунда и пак се оправя , след малко пак пука един път и пак се оправя.
С някаква немска неръждаема генерация съм от средата до края
Доста си е шумна но само отвътре се чува че бучи доста особено около 2000 оборота влиза в някакъв резонанс ли не знам направо понякога ме заболява главата
Първата идея е диагностика предполагам..
Колата е 328 автомат , разхода е 20 литра на 100 (колата има газов инжекцион с висок клас бързодействащи инжектори)
Значи първоначално си викам добре е разхода и си карам, но на всеки бмвист на който кажа ,че колата гори 20 , всеки казва не може да бъде имаш проблем.
А проблем няма поне според мен , няма прекъсване , не е мудна има сила и в ниските , общо взето колата си върви без грижи.
Само съм забелязал при работа на бензин на място , сякаш припуква отзад от гърнето за секунда и пак се оправя , след малко пак пука един път и пак се оправя.
С някаква немска неръждаема генерация съм от средата до края

Доста си е шумна но само отвътре се чува че бучи доста особено около 2000 оборота влиза в някакъв резонанс ли не знам направо понякога ме заболява главата

- burnou7
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: без гражданска
- Мечтае да кара: e36 ///M
На мене толко ми гори М52Б25 

Powerslide написа:Колеги повдигам малко стара тема , но при мен има сходен проблем.
С някаква немска неръждаема генерация съм от средата до края![]()
Доста си е шумна но само отвътре се чува че бучи доста особено около 2000 оборота влиза в някакъв резонанс ли не знам направо понякога ме заболява главата![]()
Имам сходен проблем, като при мен разхода е в норма и на бензин и на газ, но го има тоя филм с моментното припукване отзад в гърнето както при тебе при работа на бензин на място.
Дигателя ми е 2,8 , но с генерация от м52б25 с единичната тръба с без катализатор. Правих диагностика в Понеделник, по живи данни показа, че едната сонда е една идея по-бавна от другата, също така изкара някаква грешка за неправилно зацепен ванос и също, че датчика на разпределителният вал не е особенно в час.
Изчистиха грешката за ваноса, но майстора ми каза, че датичка на вала скоро ще почине

Най - странното е, че тоя филм с моментното припукване започна преди около 1 месец след като смених едни газаджийски двуполюсни свещи с такива оригинални за модела по 25 лв./бр.
Преди тва колата с свещите за газ нямаше никакви ядове при работа на място на бензин или газ.
Все повече почват да ме съмняват новите свещи

Ще пиша другата седмица след като сменя датчика на разпределителният вал, ако ти същевременно си решиш проблема пиши, че и на мен ми е много интересно

- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин?

- Powerslide
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: E90 330dA 12.2007 Titan Silber / M SPORT package / Style 193 / Navigation / Recaro / Shadow Line / Xenon / Light package
VD86338
E91 330dA 12.2006 Black sapphire metallic / Navigation / Recaro / PDC / Light package
SOLD
AU60415
SOLD
318is coupe 10.1998 SOLD
E39 530d 1999 Mpack SOLD
Аз чакам да взема един преходник за диагностика и ще видим пак.
Но искам да разбера дали ми работят правилно датчиците , дебитомера и ламбда сондите , това мисля че няма как да се разбере чрез ИНПА.
Препоръчайте някой от Варна да направим тази процедура с проверка дали всичко работи коректно. За Добрич ми е ясно , но колегата постоянно е зает и много трудно се разбираме кога какво
Колегата mad_presley не може да закача Е36 понеже бил с по -нова диагностика...
Но искам да разбера дали ми работят правилно датчиците , дебитомера и ламбда сондите , това мисля че няма как да се разбере чрез ИНПА.
Препоръчайте някой от Варна да направим тази процедура с проверка дали всичко работи коректно. За Добрич ми е ясно , но колегата постоянно е зает и много трудно се разбираме кога какво

Powerslide написа:Аз чакам да взема един преходник за диагностика и ще видим пак.
Препоръчайте някой от Варна да направим тази процедура с проверка дали всичко работи коректно. За Добрич ми е ясно , но колегата постоянно е зает и много трудно се разбираме кога какво![]()
От моите премеждия във Варна до сега още не съм открил такъв сервиз

В крайна сметка именно колегата от Добрич оправи нещата

- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...

- Powerslide
- кандидат ентусиаст
-
VD86338
SOLD
AU60415
SOLD
318is coupe 10.1998 SOLD
E39 530d 1999 Mpack SOLD
Е твоята щом не иска чак да пали явно е някой датчик колянов/разпределителен вал предполагам.
Моята с паленето няма проблем засега.
Моята с паленето няма проблем засега.

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2