DSC и зимата
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Re: DSC и зимата
Определено темата е в Е46 раздел и не знам защо се включиха Е36 че и Е28?!
Не знам защо не може да се пише само за Е46?
Леоне твоето DSC явно е от последните за Е46? За първи път разбирам че има Е46 с такава голяма екстра да може да не отнема газта си-мата като се активира?
Първите Е46 до 2000-та с керливото ASC - като тръгнеш да се засилваш по заснежения баир, на средата на баира, като се активира ASC и ти отнеме газта, ти увяхва цялото засилване и спираш и почва безкрайноо буксуване.
Не знам защо не може да се пише само за Е46?
Леоне твоето DSC явно е от последните за Е46? За първи път разбирам че има Е46 с такава голяма екстра да може да не отнема газта си-мата като се активира?
Първите Е46 до 2000-та с керливото ASC - като тръгнеш да се засилваш по заснежения баир, на средата на баира, като се активира ASC и ти отнеме газта, ти увяхва цялото засилване и спираш и почва безкрайноо буксуване.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
Абсолютно всеки тракшън контрол, в случая ДСЦ, ти отнема газта, когато прекалиш.
ДСЦ в частност работи като АСЦ при боксуване. Дефакто когато караш направо и колата започне да боксува, то няма значение дали си с ДСЦ или АСЦ. Идеята е една и съща в този момент.
ДСЦ в частност работи като АСЦ при боксуване. Дефакто когато караш направо и колата започне да боксува, то няма значение дали си с ДСЦ или АСЦ. Идеята е една и съща в този момент.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- chubaka80
- Потребител
-
- Кара: 320d sedan 6 speed M47N
- Мечтае да кара: На комшията,сивия металик може и русата!!!
sub_eleven написа:Моето мнение е следното - в дълбок сняг или много киша(по пътища, които не се почистват и обработват), по-добре предното....както и при секс с к**ва, по-добре с презерватив.
Навсякъде другаде е задното, независимо дали е сняг или лед, по-широки гуми - по-добре.
На теста преди 3г. беше с много киша, наклон и дупки. За там предното беше по-добре.
И DSC е страхотна система.
ИСТИНАТА ЩЕ ТЕ ОСВОБОДИ !!!

На прословутия тест за който колегата JTD вдигна кръвно да обяснява ,че някъде имало нещо ама то било мнооого отдавна се оказва ,че имало и пътни условия който може би е забравил или съзнателно или несъзнателно не е споделил,което дава превес на кола с предно предаване(прословутата баничарка). Абсолютно съм съгласен с мнението на колегата с една много МАЛКА разлика ,че и ширината на гумата е с някакви граници за стабилността и управлението. DSC и ASC са системи за по-доброто поведение на колата при всякакви условия и си вършат работата много добре. Иначе защо ли ще изразходват тези пари за проучвания и тестове ония с белите престилки както каза един колега нали?
Весело изкарване на уикенда на всички !!!
Когато си умрял , не знаеш , че си мъртъв.Трудно е само за останалите.............Същото и когато си тъп!
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
JTD написа:Абсолютно всеки тракшън контрол, в случая ДСЦ, ти отнема газта, когато прекалиш.
привет

теоретично не съм съгласен с теб, защото при първия случай, в който се намеси системата, най-вероятно задницата ти ще е кривнала встрани и вече няма да караш направо

Като оставим настрана теорията, имал съм кола с ASC, даже съм имал в един и същ момент такава с ASC и такава с DSC и разликата е много голяма, дори да караш само направо. И между другото да си призная не съм усетил толкова активно DSC-то да отнема газта, даже май изобщо. Докато с ASC моторът направо си глъхнеше

С ASC през зимата никога не съм чувствал стабилност.
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
sub_eleven написа: Докато с ASC моторът направо си глъхнеше
Именно. Много сериозно отнема газта ASC-то като се активира и ти убива целия напън да изкачиш заснежения баир.
Явно DSC е доста подобрено?
А и не ми е много ясно, какъв е смисъла на старият ASC да ти блокира едното колело на автомобил със само задно и да го остави на едничко двигателно?
Да беше 4х4 да остава 1 двигателно отпред и 1 отзад, ще може да се измъкне. Ама с едно двигателно - като се активира и то 1 единствено и задно колело - става едно голямо нищо...няма мърдане.
Последна промяна Демирев на 23 Яну 2015, 20:14, променена общо 1 път
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Трагедия!
- chubaka80
- Потребител
-
- Кара: 320d sedan 6 speed M47N
- Мечтае да кара: На комшията,сивия металик може и русата!!!
vvasilev1 написа:Трагедия!
Колега сигурен съм ,че знаеш отговора и можеш да им помогнеш да не се пишат подобни неща но защо не им помагаш. Не че си длъжен да помагаш де но такава е идеята. От единия колега не очаквах да пише точно това ноооо. Доказателството нагледно:
http://www.my330i.com/dsc.php -----каква е разликата между DSC и ASC
https://www.youtube.com/watch?v=ncE-Vk7egRo ----- DSC как работи
https://www.youtube.com/watch?v=f3zLpNxHris ---- за какво служи DSC
Лека вечер !!!

Когато си умрял , не знаеш , че си мъртъв.Трудно е само за останалите.............Същото и когато си тъп!
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW

Айде пак наново да сдъвчем вече изплютото ...
sub_eleven написа:теоретично не съм съгласен с теб...
Изборът си е твой. Няма да те убеждавам в нещо, в което не вярваш.

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
- devil_vas
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330Cd и понякога RS6 1000hp
Имал съм няколко автомобила, 3 БМВ-та, 2 куатро и няколко преднячки. Карал съм ги във всякакви условия. Истината е една, няма ли гуми колата, ако ще 6х6 да е... Ако някой иска да се прави на планинска коза и да му е спокойно - 4х4 кола. Без значение Х-драйв, куатро, AWD или Халдекс. Аз проблем със клиренса или със задвижването на автомобила никога не съм имал. Несериозно е да си мислим, че някой е направил кола, която да не се движи зимата в зимни условия.
Внимателно, концентрирано каране с хубави (възможно най-нов ДОТ) гуми... пък ако ще да е ДСЦ,АСЦ, задно, предно, пълноприводно и така нататък...
Внимателно, концентрирано каране с хубави (възможно най-нов ДОТ) гуми... пък ако ще да е ДСЦ,АСЦ, задно, предно, пълноприводно и така нататък...
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Сигурно задното не е най проходимото задвижване. Но аз от 6 г и половина и над 170 хил км съм с Е39 само с АСЦ и никога не съм закъсвал, карам го всеки ден и никога не съм я спирал заради времето. Тръгвал съм при 30 см сняг от Смолян за София, без да сложа вериги макар че са ми в багажника. Всъщност само веднъж слагах вериги. Спря ме пътен патрул и ме задължиха да ги сложа при минаването на прохода Рожен. Можех да си мина и без тях.
Веднъж минах с летни гуми през същия проход, беше валял сняг и имаше около 6-7 см само горе, надолу беше чисто. Точно на финала горе закъсал камион в едното платно, някакъв форд в другого платно. Спрях и се сетих какво ще стане- връщане назад и засилване от някъде за да мога да мина. Ама си викам чакай да пробвам. Мина тоя с форда като го избутаха двама трима човека. Аз само включих АСЦ-то в режим без отнемаме на газ-та, включих първа и колата тръгна като на сухо и излезна без никакъв проблем.
Сигурно не е най проходимо задното, но където и да съм ходил съм минавал без проблеми.
п.п. Взимам бюджетни гуми, не премиум марки и ги сменям през 3 години горе долу.
Веднъж минах с летни гуми през същия проход, беше валял сняг и имаше около 6-7 см само горе, надолу беше чисто. Точно на финала горе закъсал камион в едното платно, някакъв форд в другого платно. Спрях и се сетих какво ще стане- връщане назад и засилване от някъде за да мога да мина. Ама си викам чакай да пробвам. Мина тоя с форда като го избутаха двама трима човека. Аз само включих АСЦ-то в режим без отнемаме на газ-та, включих първа и колата тръгна като на сухо и излезна без никакъв проблем.
Сигурно не е най проходимо задното, но където и да съм ходил съм минавал без проблеми.

п.п. Взимам бюджетни гуми, не премиум марки и ги сменям през 3 години горе долу.

- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
Мъка, мъка, мъка...
Колеги , решението на вашите тегоби с Е46 зимъска отдавна е измислено - взимате си една М-ка, активирате M-track mode, слагате читави зимни гуми и може да слагате лопата на предната броня и да си чистите улицата като натрупа
Колеги , решението на вашите тегоби с Е46 зимъска отдавна е измислено - взимате си една М-ка, активирате M-track mode, слагате читави зимни гуми и може да слагате лопата на предната броня и да си чистите улицата като натрупа

Добре, че се намират все още някакви хора, които да кажат по някоя друга умна приказка, че беше станало страшно тука

rve написа:Мъка, мъка, мъка...
Намери една такава М-ка. Аз съм навит да се закачим с едно въже и да видим кой кого ще издърпа.

slitter написа:Добре, че се намират все още някакви хора, които да кажат по някоя друга умна приказка, че беше станало страшно тука![]()
![]()
Коя е умната приказка?
Че ДСЦ-то не ти маха газта и не те мята на волана, или пък, че е било безсмислено боксуващото колело да се спира?
Направо не тръпъл фейспалм, а квадратичен трябва да се сложи.