Цените на горивата
Модератор: Общи модератори
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Re: Евтини горива за празниците
ивчо написа:...и си перкам на бенЦ...
Перкаш на Бенц ама бмв-та ми хвалиш тука

ATR-42/72
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Намалиха ви горивата с 10 стотинки и се радвате, а какво да кажем за Русия където карат на 0.76лв./литър ? И само това ли е ? Ами това, че сега Франция и Англия реват, че нямат пазари в Русия заради забраната и няколко завода са спряли производство, просто защото наи-големите им потребители Русия не купуват от тях . Случайно да знаете, че в момента Франция са в преговори с Швейцария ,които не са в ЕС, за да вкарват през тях в Русия продукция ,че иначе няколко завода във Франция трябва да удрят кепЕнците.. А Русия в момента хич и не си го слага ,защото е обърнала гръб на Запада и подписва договори с Япония и Китай и Южна Корея. Случайно да знаете, че в Русия БМВ , Ауди , фолксваген и МЕРЦЕДЕС реват, че нямат клиенти ,защото масово руснака сега се е хвърлил в закупуването на южнокорейски нови лизингови автомобили, японски , хонда, мицубиши , сузуки и китайските GREAT WALL.
И това, че в момента руснака използва долара,че е силен за да изплаща външния си дълг като по този начин ще плати по-малко отколкото ако рублата е силна, Това, че руското правителството увеличи на 18% лихвата по депозитите на гражданите само и само населението да си държи парите в банките, това, че руснака отоплява дори и гаража си и на газ и на края на месеца сумата,която плаща за отопление се равнява на 50-80 евро . И за да не бъда голословен ето ви една снимка .Към момента цената е 31 рубли за литър гориво,което се равнява на около 0.76лв./литър.И най-подир да добавя и малко снимки ...........
В заключение и аз като Тодор Колев ще възкликна ''ех , кога ще ги стигнем РУСНАЦИТЕ''?
И това, че в момента руснака използва долара,че е силен за да изплаща външния си дълг като по този начин ще плати по-малко отколкото ако рублата е силна, Това, че руското правителството увеличи на 18% лихвата по депозитите на гражданите само и само населението да си държи парите в банките, това, че руснака отоплява дори и гаража си и на газ и на края на месеца сумата,която плаща за отопление се равнява на 50-80 евро . И за да не бъда голословен ето ви една снимка .Към момента цената е 31 рубли за литър гориво,което се равнява на около 0.76лв./литър.И най-подир да добавя и малко снимки ...........
В заключение и аз като Тодор Колев ще възкликна ''ех , кога ще ги стигнем РУСНАЦИТЕ''?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна Vasko на 13 Яну 2015, 21:36, променена общо 2 пъти
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
Kaтo пoчнeм дa дoбивaмe пeтpoл в Бългapия, цeнaтa и тyк щe cтaнe 50-70cт, щoтo нямa дa ce плaщa ДДC и aкциз.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
datchko написа:Kaтo пoчнeм дa дoбивaмe пeтpoл в Бългapия
Подробности.

- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
Какво общо имат ДДС и акциза с тази логика???
Булгартабак като прави цигари да не би да не плащаш на държавата акциз и ДДС за всяка кутия????Само марлборо ли се облага с тези ??????
То сега и тока си произвеждаме сами,но чехи ,австрийци и германци ни го продават и им плащаме ДДС за това че и други такси.
Ако в България някой някога намери нефт мислите ли че българска фирма ще го добива???Колкото златото си го добиваме ние толкова и нефта.
По добре да не намират нефт в БГ,че тогава американската демокраси ще прати самолетоносача в Черно Море.
Булгартабак като прави цигари да не би да не плащаш на държавата акциз и ДДС за всяка кутия????Само марлборо ли се облага с тези ??????
То сега и тока си произвеждаме сами,но чехи ,австрийци и германци ни го продават и им плащаме ДДС за това че и други такси.
Ако в България някой някога намери нефт мислите ли че българска фирма ще го добива???Колкото златото си го добиваме ние толкова и нефта.
По добре да не намират нефт в БГ,че тогава американската демокраси ще прати самолетоносача в Черно Море.
Горивото се плаща преизчислено при 15 градуса, което означава, че зимата на едро плащаш повече отколкото получаваш реално. Лятото е обратно. Но имайте предвид, че резервоарите са в земята обикновено, а там температурата е много по-постоянна отколкото тази на въздуха - между 9-10 и 20- 21 градуса
На колонките подгряване стандартно пък въобще не съм чул някой да коментира, освен някаква самоделка да са правили тия по телевизията ... и то като проточен бойлер ще трябва да действа
Единствено съм чувал за подгряване на цистерните при ШЕЛ, но колко е истина - не знам. Те и там половината обекти са им франчайз и се съмнявам да са правили подобни съвсем не евтини екстри
На колонките подгряване стандартно пък въобще не съм чул някой да коментира, освен някаква самоделка да са правили тия по телевизията ... и то като проточен бойлер ще трябва да действа

- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
jorsenbmw написа:Какво общо имат ДДС и акциза с тази логика???
И ти cи пpaв..
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
host написа:Аз горивата не ги намирам нито за евтини, нито за скъпи. Намирам средната заплата за недостатъчна за нормален стандарт на живот тук.
Горивата ни са едни от най-евтините в ЕС. Просто доходите ни са много по-ниски от средните за ЕС...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
datchko написа:Kaтo пoчнeм дa дoбивaмe пeтpoл в Бългapия, цeнaтa и тyк щe cтaнe 50-70cт, щoтo нямa дa ce плaщa ДДC и aкциз.![]()
Споко, и това да стане то имаме политици да ни увъртят с "измислени" налози в псевдо "закони" и пак да си цакаме като за износ.
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
колкото неговата дадена дума.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ако не престанете с глупавите коментари за Русия/SCI и прочие ще бъдат разхвърляни малко банани, по предназначение...
Някой по-назад в темата беше написал, че минава еднакво разстояние от преди и сега. Да кажа, че вчера заредих на 1.90 и стрелката отиде точно там където си отиваше преди при цена 2.70
Аз ли си внушавам, не знам, но не ми харесва определено 

..Bayerische Motoren Werke..

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
M-coupe написа:Някой по-назад в темата беше написал, че минава еднакво разстояние от преди и сега. Да кажа, че вчера заредих на 1.90 и стрелката отиде точно там където си отиваше преди при цена 2.70Аз ли си внушавам, не знам, но не ми харесва определено
Внушаваш си.
Лятото пълнех един резервоар за около 115 лв, а последния път го напълних за 89 лв. 25-6 лв не е малка разлика.
А с тия пълнения по 20 лв и гледане на стрелката, не знам какво очаквате...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
Нещата ми напомнят на оня виц.. Говорят си 2 блондинки..
-Мацка.. А видя ли че бензина поскъпна..
-Голям праз.. Аз винаги слагам по 20лв..
-Мацка.. А видя ли че бензина поскъпна..
-Голям праз.. Аз винаги слагам по 20лв..
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Обикновено зареждам за 50 лв. Преди слагах около 19 л, сега днес сложих 26.43 на бензиностанцията на която зареждам от 5 години, имам 10 ст отстъпка и горивото е много добро за нашите стандарти, слагат разни добавки и т.н. Оборотна бензиностанция е. Та 7.5 л отгоре за същите пари, това са 100 км отгоре за същата цена. Не е зле. Това ми е към 50 лв икономия на месец. 

drago_pavlov написа:M-coupe написа:Някой по-назад в темата беше написал, че минава еднакво разстояние от преди и сега. Да кажа, че вчера заредих на 1.90 и стрелката отиде точно там където си отиваше преди при цена 2.70Аз ли си внушавам, не знам, но не ми харесва определено
Внушаваш си.
Лятото пълнех един резервоар за около 115 лв, а последния път го напълних за 89 лв. 25-6 лв не е малка разлика.
А с тия пълнения по 20 лв и гледане на стрелката, не знам какво очаквате...
Прав си, може и да си внушавам. А и не съм фактор, защото има малко проблеми сега колата и разхода няма как изобщо да го хвана... ИС със 14/100 бензин разход при смесено по-икономично каране

..Bayerische Motoren Werke..