Цените на горивата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Re: Евтини горива за празниците

Мнение от DLVasilev » 13 Яну 2015, 21:23

ивчо написа:...и си перкам на бенЦ...

Перкаш на Бенц ама бмв-та ми хвалиш тука :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 13 Яну 2015, 21:25

Намалиха ви горивата с 10 стотинки и се радвате, а какво да кажем за Русия където карат на 0.76лв./литър ? И само това ли е ? Ами това, че сега Франция и Англия реват, че нямат пазари в Русия заради забраната и няколко завода са спряли производство, просто защото наи-големите им потребители Русия не купуват от тях . Случайно да знаете, че в момента Франция са в преговори с Швейцария ,които не са в ЕС, за да вкарват през тях в Русия продукция ,че иначе няколко завода във Франция трябва да удрят кепЕнците.. А Русия в момента хич и не си го слага ,защото е обърнала гръб на Запада и подписва договори с Япония и Китай и Южна Корея. Случайно да знаете, че в Русия БМВ , Ауди , фолксваген и МЕРЦЕДЕС реват, че нямат клиенти ,защото масово руснака сега се е хвърлил в закупуването на южнокорейски нови лизингови автомобили, японски , хонда, мицубиши , сузуки и китайските GREAT WALL.
И това, че в момента руснака използва долара,че е силен за да изплаща външния си дълг като по този начин ще плати по-малко отколкото ако рублата е силна, Това, че руското правителството увеличи на 18% лихвата по депозитите на гражданите само и само населението да си държи парите в банките, това, че руснака отоплява дори и гаража си и на газ и на края на месеца сумата,която плаща за отопление се равнява на 50-80 евро . И за да не бъда голословен ето ви една снимка .Към момента цената е 31 рубли за литър гориво,което се равнява на около 0.76лв./литър.И най-подир да добавя и малко снимки ...........
В заключение и аз като Тодор Колев ще възкликна ''ех , кога ще ги стигнем РУСНАЦИТЕ''?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна Vasko на 13 Яну 2015, 21:36, променена общо 2 пъти
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Мнение от datchko » 13 Яну 2015, 22:04

Kaтo пoчнeм дa дoбивaмe пeтpoл в Бългapия, цeнaтa и тyк щe cтaнe 50-70cт, щoтo нямa дa ce плaщa ДДC и aкциз. ;) :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 13 Яну 2015, 22:10

datchko написа:Kaтo пoчнeм дa дoбивaмe пeтpoл в Бългapия

Подробности.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Мнение от jorsenbmw » 13 Яну 2015, 22:11

Какво общо имат ДДС и акциза с тази логика???
Булгартабак като прави цигари да не би да не плащаш на държавата акциз и ДДС за всяка кутия????Само марлборо ли се облага с тези ??????
То сега и тока си произвеждаме сами,но чехи ,австрийци и германци ни го продават и им плащаме ДДС за това че и други такси.
Ако в България някой някога намери нефт мислите ли че българска фирма ще го добива???Колкото златото си го добиваме ние толкова и нефта.
По добре да не намират нефт в БГ,че тогава американската демокраси ще прати самолетоносача в Черно Море.

Слави
Аватар

Мнение от © » 13 Яну 2015, 23:02

Горивото се плаща преизчислено при 15 градуса, което означава, че зимата на едро плащаш повече отколкото получаваш реално. Лятото е обратно. Но имайте предвид, че резервоарите са в земята обикновено, а там температурата е много по-постоянна отколкото тази на въздуха - между 9-10 и 20- 21 градуса
На колонките подгряване стандартно пък въобще не съм чул някой да коментира, освен някаква самоделка да са правили тия по телевизията ... и то като проточен бойлер ще трябва да действа :mhihi: Единствено съм чувал за подгряване на цистерните при ШЕЛ, но колко е истина - не знам. Те и там половината обекти са им франчайз и се съмнявам да са правили подобни съвсем не евтини екстри

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Мнение от datchko » 13 Яну 2015, 23:18

jorsenbmw написа:Какво общо имат ДДС и акциза с тази логика???
Булгартабак като прави цигари да не би да не плащаш на държавата акциз и ДДС за всяка кутия????Само марлборо ли се облага с тези ??????
То сега и тока си произвеждаме сами,но чехи ,австрийци и германци ни го продават и им плащаме ДДС за това че и други такси.
Ако в България някой някога намери нефт мислите ли че българска фирма ще го добива???Колкото златото си го добиваме ние толкова и нефта.
По добре да не намират нефт в БГ,че тогава американската демокраси ще прати самолетоносача в Черно Море.

И ти cи пpaв..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 14 Яну 2015, 8:29

host написа:Аз горивата не ги намирам нито за евтини, нито за скъпи. Намирам средната заплата за недостатъчна за нормален стандарт на живот тук.

Горивата ни са едни от най-евтините в ЕС. Просто доходите ни са много по-ниски от средните за ЕС...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 14 Яну 2015, 8:49

datchko написа:Kaтo пoчнeм дa дoбивaмe пeтpoл в Бългapия, цeнaтa и тyк щe cтaнe 50-70cт, щoтo нямa дa ce плaщa ДДC и aкциз. ;) :mhihi:

Споко, и това да стане то имаме политици да ни увъртят с "измислени" налози в псевдо "закони" и пак да си цакаме като за износ.
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 14 Яну 2015, 11:28

Ако не престанете с глупавите коментари за Русия/SCI и прочие ще бъдат разхвърляни малко банани, по предназначение...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 14 Яну 2015, 13:10

Някой по-назад в темата беше написал, че минава еднакво разстояние от преди и сега. Да кажа, че вчера заредих на 1.90 и стрелката отиде точно там където си отиваше преди при цена 2.70 :dunno: Аз ли си внушавам, не знам, но не ми харесва определено :ok:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 14 Яну 2015, 13:22

M-coupe написа:Някой по-назад в темата беше написал, че минава еднакво разстояние от преди и сега. Да кажа, че вчера заредих на 1.90 и стрелката отиде точно там където си отиваше преди при цена 2.70 :dunno: Аз ли си внушавам, не знам, но не ми харесва определено :ok:

Внушаваш си.
Лятото пълнех един резервоар за около 115 лв, а последния път го напълних за 89 лв. 25-6 лв не е малка разлика.
А с тия пълнения по 20 лв и гледане на стрелката, не знам какво очаквате...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 14 Яну 2015, 15:20

Нещата ми напомнят на оня виц.. Говорят си 2 блондинки..
-Мацка.. А видя ли че бензина поскъпна..
-Голям праз.. Аз винаги слагам по 20лв..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 14 Яну 2015, 19:57

Обикновено зареждам за 50 лв. Преди слагах около 19 л, сега днес сложих 26.43 на бензиностанцията на която зареждам от 5 години, имам 10 ст отстъпка и горивото е много добро за нашите стандарти, слагат разни добавки и т.н. Оборотна бензиностанция е. Та 7.5 л отгоре за същите пари, това са 100 км отгоре за същата цена. Не е зле. Това ми е към 50 лв икономия на месец. :driving:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 14 Яну 2015, 20:02

drago_pavlov написа:
M-coupe написа:Някой по-назад в темата беше написал, че минава еднакво разстояние от преди и сега. Да кажа, че вчера заредих на 1.90 и стрелката отиде точно там където си отиваше преди при цена 2.70 :dunno: Аз ли си внушавам, не знам, но не ми харесва определено :ok:

Внушаваш си.
Лятото пълнех един резервоар за около 115 лв, а последния път го напълних за 89 лв. 25-6 лв не е малка разлика.
А с тия пълнения по 20 лв и гледане на стрелката, не знам какво очаквате...

Прав си, може и да си внушавам. А и не съм фактор, защото има малко проблеми сега колата и разхода няма как изобщо да го хвана... ИС със 14/100 бензин разход при смесено по-икономично каране :mhihi: И наистина дано проблема да е в мен и внушенията ми. Ще се радвам много :yes:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата