Цените на горивата
Модератор: Общи модератори
Re: Евтини горива за празниците
(bubsa) написа:..
Слави,запознат ли си коя нафта е най-читава,че вече не знам къде да зареждам.Една мирише на манджа,с друга разхода е осезаемо по-висок,трета не върви както трябва и т.н.
И как може да разбереме коя бензиностанция е франчайз?
Зависи за коя верига става въпрос. При някои фирмата франчазьор действа от свое име и съответно на касовите бележки излиза нейното име. Други вериги пък дават бензиностанциите да се управляват от дилър, който прави фирма и пак излиза неговото име на касовите бележки.
Повечето бензиностанции се управляват от дилър, който коли и беси на бензиностанцията, а от горе му нареждат какво да прави. Имат различна свобода. Не знам защо се плашите толкова от франчайзите

- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
В момента като обобщение на цените:
Лукойл
Бензин А95 - 1.99лв - с отстъпка над 20л, цената става 1.89лв/литър.
Дизел - 1.99лв - с отстъпка над 20л, цената става 1.89лв/литър.
OMV
Бензин А95 - явно е 1.92лв, с отстъпката става 1.90лв/литър
Дизел - не знам как е, не съм излизал от нас днес
Shell
Бензин А95 - 1.99лв - с отстъпката става 1.94лв/литър
Дизел - 1.99лв - стстъпката става 1.94лв/литър
Еко
Бензин А95 - 1.99лв - с отстъпка (примерно със SDI-карта) става 1.94лв или 1.92лв.
Дизел - 1.99лв - с отстъпка (примерно със SDI-карта) става 1.94лв или 1.92лв.
Лукойл
Бензин А95 - 1.99лв - с отстъпка над 20л, цената става 1.89лв/литър.
Дизел - 1.99лв - с отстъпка над 20л, цената става 1.89лв/литър.
OMV
Бензин А95 - явно е 1.92лв, с отстъпката става 1.90лв/литър
Дизел - не знам как е, не съм излизал от нас днес

Shell
Бензин А95 - 1.99лв - с отстъпката става 1.94лв/литър
Дизел - 1.99лв - стстъпката става 1.94лв/литър
Еко
Бензин А95 - 1.99лв - с отстъпка (примерно със SDI-карта) става 1.94лв или 1.92лв.
Дизел - 1.99лв - с отстъпка (примерно със SDI-карта) става 1.94лв или 1.92лв.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
100 октана Еко - 2.20
Лично го видях пред 2ч на бул. Христо Ботев в Пловдив.
Лично го видях пред 2ч на бул. Христо Ботев в Пловдив.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Mollov написа:(bubsa) написа:Много ми е интересно ако тези цени се задържат така известно време,след това като започнат да ги вдигат,дали някой ще има наглостта да вдигне стоката която предлагаАко и тогава седиме и не реагираме като общество,значи е много зле работата...
Ей за това става думаИначе аз направих нещо като запитване при такситата и отговора беше, че масово карали на метан, който не бил поевтинял и затова нямало как да свалят цените...
Простотията е на ниво...
Иначе тия с автобусните превози в момента сигурно се чудят ква глупост да измислят, щото тия въпроси ще станат все по-масови... и трябва да се измисли нещо, да се оправдае...
Но определено ако цената на горивата се върне с 40-50ст ще видиш как масово ще почнат да мрънкат да вдигат цените...
Такситата и колите ни ги загърбвам,защото не са необходимост,а лукс(ако може така да се нарече)
Градски транспорт,хранителни стоки и т.н. трябваше да са с коригирани цени вече,но нищо подобно не се случва

Според мен сега е момента да се негодува,защото файдата,че ще спестиш днес 1-2лв от разхода на личната ти кола какво те грее,като в магазина оставиш 10-20лв над нормалното всеки ден или през ден?!?

Гледам,че повечето хора се вълнуват повече,че ще налеят 2-3л повече,а не се замислят,че си ги плащат по други начини в пъти.
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Много повече от 1-2 лв. е спада за частните коли.
Едно 4 л. бензиново бмв дърпа зимата по 11 л. бензин за 100 км. градско...днес това са 22 лв...а януари 2014-та 11 л. 95 октана бяха по 2.63лв. над 29лв. излизаха 100 км....спестени 7 лв. за всеки 100 км. градско!
За 2000 км. месечно са 140 лева спестени!!!
Едно 4 л. бензиново бмв дърпа зимата по 11 л. бензин за 100 км. градско...днес това са 22 лв...а януари 2014-та 11 л. 95 октана бяха по 2.63лв. над 29лв. излизаха 100 км....спестени 7 лв. за всеки 100 км. градско!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
(bubsa) написа:Според мен сега е момента да се негодува,защото файдата,че ще спестиш днес 1-2лв от разхода на личната ти кола какво те грее,като в магазина оставиш 10-20лв над нормалното всеки ден или през ден?!?Сметките излизат криви и пак се оказваме със замазани очи и огромен Х*Й отзад
Гледам,че повечето хора се вълнуват повече,че ще налеят 2-3л повече,а не се замислят,че си ги плащат по други начини в пъти.
Сега тия, дето преди негодуваха срещу високите цени на горивата не им изнася да протестират... нито бакшиши, нито транспортни фирми, нито тия, дето разходите им зависят в няква смислена степен от горивата... сега не им е изгодно да протестират и си трайкат... да не говорим, че преди беше лесно - протестираш срещу държавата заради високи цени... а сега срещу кой да протестираш - да отидеш пред месокомбината да им мрънкаш, че салама е скъп?

- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
От сто кладенеца ще ти донесат вода и ще ти обяснят, че поради друго е скъп крайния им продукт и едва ли не, като е бил скъп бензина са работили на загуба само и само ти да има какво да ядеш. Протестите им били пунта мара и само от съпричастност с другите са се мръщили
Отивам да фулирам w-то с евтин 100 октанов бензин

Отивам да фулирам w-то с евтин 100 октанов бензин

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Демирев написа:Много повече от 1-2 лв. е спада за частните коли.
Ако искаш си ги сметни сам

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Mollov написа:(bubsa) написа:Според мен сега е момента да се негодува,защото файдата,че ще спестиш днес 1-2лв от разхода на личната ти кола какво те грее,като в магазина оставиш 10-20лв над нормалното всеки ден или през ден?!?Сметките излизат криви и пак се оказваме със замазани очи и огромен Х*Й отзад
Сега тия, дето преди негодуваха срещу високите цени на горивата не им изнася да протестират... нито бакшиши, нито транспортни фирми, нито тия, дето разходите им зависят в няква смислена степен от горивата... сега не им е изгодно да протестират и си трайкат... да не говорим, че преди беше лесно - протестираш срещу държавата заради високи цени... а сега срещу кой да протестираш - да отидеш пред месокомбината да им мрънкаш, че салама е скъп?
Е нали за това има 100 комисии и служби да регулират тея работи.
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
(bubsa) написа:Демирев написа:Много повече от 1-2 лв. е спада за частните коли.
Ако искаш си ги сметни самМасово хората минават средно по 10-20 км на ден за да отидат на работа и обратно.
За другите не се вълнувам аз минавам 75-80 км. дневно от няколко месеца насам...след поредния спад ще вдигна още дневния киломертаж.
Та 2500 км. ще ги навъртам месечно. Близо 200 лв. на месец надолу с бензин.
Иначе като се сетя преди 2г. и 10 км. на ден ми идваха тежко.
При 1.95 лв. бензин и климатика ще бичи нон стоп още от май месец.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Демирев написа:(bubsa) написа:Демирев написа:Много повече от 1-2 лв. е спада за частните коли.
Ако искаш си ги сметни самМасово хората минават средно по 10-20 км на ден за да отидат на работа и обратно.
За другите не се вълнувам аз минавам 75-80 км. дневно от няколко месеца насам...след поредния спад ще вдигна още дневния киломертаж.
Та 2500 км. ще ги навъртам месечно. Близо 200 лв. на месец надолу с бензин.
Иначе като се сетя преди 2г. и 10 км. на ден ми идваха тежко.
При 1.95 лв. бензин и климатика ще бичи нон стоп още от май месец.
Аз минавам по 50-70км на ден,но какво я грее майка ми това,че спестявам 5лв,а тя си се вози на скъпия градски транспорт и пазарува некачествени стоки на нереални цени?!?Както и аз и ти де,но ние поне сме 5лв напред от нещо.
Предполагам,че си мислиш,че си си оправил живота щом можеш да се возиш с колата,но не е така

В проценти ощетените са много повече от "намазалите" при този спад на горивата.
Нали преди време обясняваха, че вдигали цената на хляба, защото виждаш ли трактора дето жънел пшеницата работил на нафта. Ся що си траят или ще кажат , че трактора е жънал през лятото като е било скъпо горивото. 

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
(bubsa) написа:Е нали за това има 100 комисии и служби да регулират тея работи.
Да регулират кое? Цената на билетите на автобусите, цената на кренвиршите, на кое по-точно?

И немога да разбера тая газ , защо не я намалят, при тази цена на бензина трябва да е 50-60 стотинки. Ще кажете няма общо с цената на петрола, ама като вдигнат бензина веднага скача и газта. Как става тоя номер?