Цените на горивата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Слави
Аватар

Re: Евтини горива за празниците

Мнение от © » 09 Яну 2015, 16:49

(bubsa) написа:..
Слави,запознат ли си коя нафта е най-читава,че вече не знам къде да зареждам.Една мирише на манджа,с друга разхода е осезаемо по-висок,трета не върви както трябва и т.н.
И как може да разбереме коя бензиностанция е франчайз?

Зависи за коя верига става въпрос. При някои фирмата франчазьор действа от свое име и съответно на касовите бележки излиза нейното име. Други вериги пък дават бензиностанциите да се управляват от дилър, който прави фирма и пак излиза неговото име на касовите бележки.
Повечето бензиностанции се управляват от дилър, който коли и беси на бензиностанцията, а от горе му нареждат какво да прави. Имат различна свобода. Не знам защо се плашите толкова от франчайзите :mhihi: Дилъра също може да действа не по правилата, макар че ако е някоя стегната верига бързо ще си получи заслуженото. Франчайза също. Глобите може да са невероятни :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Мнение от datchko » 09 Яну 2015, 16:55

В момента като обобщение на цените:

Лукойл
Бензин А95 - 1.99лв - с отстъпка над 20л, цената става 1.89лв/литър.
Дизел - 1.99лв - с отстъпка над 20л, цената става 1.89лв/литър.

OMV
Бензин А95 - явно е 1.92лв, с отстъпката става 1.90лв/литър
Дизел - не знам как е, не съм излизал от нас днес :mhihi:

Shell
Бензин А95 - 1.99лв - с отстъпката става 1.94лв/литър
Дизел - 1.99лв - стстъпката става 1.94лв/литър

Еко
Бензин А95 - 1.99лв - с отстъпка (примерно със SDI-карта) става 1.94лв или 1.92лв.
Дизел - 1.99лв - с отстъпка (примерно със SDI-карта) става 1.94лв или 1.92лв.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 09 Яну 2015, 17:03

100 октана Еко - 2.20

Лично го видях пред 2ч на бул. Христо Ботев в Пловдив.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 09 Яну 2015, 17:14

Mollov написа:
(bubsa) написа:Много ми е интересно ако тези цени се задържат така известно време,след това като започнат да ги вдигат,дали някой ще има наглостта да вдигне стоката която предлага :roll: Ако и тогава седиме и не реагираме като общество,значи е много зле работата...

Ей за това става дума ;) Иначе аз направих нещо като запитване при такситата и отговора беше, че масово карали на метан, който не бил поевтинял и затова нямало как да свалят цените... :censored: Простотията е на ниво...

Иначе тия с автобусните превози в момента сигурно се чудят ква глупост да измислят, щото тия въпроси ще станат все по-масови... и трябва да се измисли нещо, да се оправдае...

Но определено ако цената на горивата се върне с 40-50ст ще видиш как масово ще почнат да мрънкат да вдигат цените...

Такситата и колите ни ги загърбвам,защото не са необходимост,а лукс(ако може така да се нарече)
Градски транспорт,хранителни стоки и т.н. трябваше да са с коригирани цени вече,но нищо подобно не се случва :dunno:
Според мен сега е момента да се негодува,защото файдата,че ще спестиш днес 1-2лв от разхода на личната ти кола какво те грее,като в магазина оставиш 10-20лв над нормалното всеки ден или през ден?!? :ranting: Сметките излизат криви и пак се оказваме със замазани очи и огромен Х*Й отзад :confused:
Гледам,че повечето хора се вълнуват повече,че ще налеят 2-3л повече,а не се замислят,че си ги плащат по други начини в пъти.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 09 Яну 2015, 17:26

Много повече от 1-2 лв. е спада за частните коли.
Едно 4 л. бензиново бмв дърпа зимата по 11 л. бензин за 100 км. градско...днес това са 22 лв...а януари 2014-та 11 л. 95 октана бяха по 2.63лв. над 29лв. излизаха 100 км....спестени 7 лв. за всеки 100 км. градско!
За 2000 км. месечно са 140 лева спестени!!!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 09 Яну 2015, 17:34

(bubsa) написа:Според мен сега е момента да се негодува,защото файдата,че ще спестиш днес 1-2лв от разхода на личната ти кола какво те грее,като в магазина оставиш 10-20лв над нормалното всеки ден или през ден?!? :ranting: Сметките излизат криви и пак се оказваме със замазани очи и огромен Х*Й отзад :confused:
Гледам,че повечето хора се вълнуват повече,че ще налеят 2-3л повече,а не се замислят,че си ги плащат по други начини в пъти.

Сега тия, дето преди негодуваха срещу високите цени на горивата не им изнася да протестират... нито бакшиши, нито транспортни фирми, нито тия, дето разходите им зависят в няква смислена степен от горивата... сега не им е изгодно да протестират и си трайкат... да не говорим, че преди беше лесно - протестираш срещу държавата заради високи цени... а сега срещу кой да протестираш - да отидеш пред месокомбината да им мрънкаш, че салама е скъп? :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 09 Яну 2015, 17:54

От сто кладенеца ще ти донесат вода и ще ти обяснят, че поради друго е скъп крайния им продукт и едва ли не, като е бил скъп бензина са работили на загуба само и само ти да има какво да ядеш. Протестите им били пунта мара и само от съпричастност с другите са се мръщили :mhihi:
Отивам да фулирам w-то с евтин 100 октанов бензин :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 09 Яну 2015, 18:10

Демирев написа:Много повече от 1-2 лв. е спада за частните коли.
Едно 4 л. бензиново бмв дърпа зимата по 11 л. бензин за 100 км. градско...днес това са 22 лв...а януари 2014-та 11 л. 95 октана бяха по 2.63лв. над 29лв. излизаха 100 км....спестени 7 лв. за всеки 100 км. градско!

Ако искаш си ги сметни сам :D Масово хората минават средно по 10-20 км на ден за да отидат на работа и обратно.

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 09 Яну 2015, 18:13

Mollov написа:
(bubsa) написа:Според мен сега е момента да се негодува,защото файдата,че ще спестиш днес 1-2лв от разхода на личната ти кола какво те грее,като в магазина оставиш 10-20лв над нормалното всеки ден или през ден?!? :ranting: Сметките излизат криви и пак се оказваме със замазани очи и огромен Х*Й отзад :confused:

Сега тия, дето преди негодуваха срещу високите цени на горивата не им изнася да протестират... нито бакшиши, нито транспортни фирми, нито тия, дето разходите им зависят в няква смислена степен от горивата... сега не им е изгодно да протестират и си трайкат... да не говорим, че преди беше лесно - протестираш срещу държавата заради високи цени... а сега срещу кой да протестираш - да отидеш пред месокомбината да им мрънкаш, че салама е скъп? :D

Е нали за това има 100 комисии и служби да регулират тея работи.

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 09 Яну 2015, 18:15

(bubsa) написа:

Ако искаш си ги сметни сам :D Масово хората минават средно по 10-20 км на ден за да отидат на работа и обратно.

За другите не се вълнувам аз минавам 75-80 км. дневно от няколко месеца насам...след поредния спад ще вдигна още дневния киломертаж.
Та 2500 км. ще ги навъртам месечно. Близо 200 лв. на месец надолу с бензин.
Иначе като се сетя преди 2г. и 10 км. на ден ми идваха тежко.

При 1.95 лв. бензин и климатика ще бичи нон стоп още от май месец.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 09 Яну 2015, 18:41

Демирев написа:
(bubsa) написа:

За другите не се вълнувам аз минавам 75-80 км. дневно от няколко месеца насам...след поредния спад ще вдигна още дневния киломертаж.
Та 2500 км. ще ги навъртам месечно. Близо 200 лв. на месец надолу с бензин.
Иначе като се сетя преди 2г. и 10 км. на ден ми идваха тежко.

При 1.95 лв. бензин и климатика ще бичи нон стоп още от май месец.

Аз минавам по 50-70км на ден,но какво я грее майка ми това,че спестявам 5лв,а тя си се вози на скъпия градски транспорт и пазарува некачествени стоки на нереални цени?!?Както и аз и ти де,но ние поне сме 5лв напред от нещо.
Предполагам,че си мислиш,че си си оправил живота щом можеш да се возиш с колата,но не е така :nono:
В проценти ощетените са много повече от "намазалите" при този спад на горивата.

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 09 Яну 2015, 19:00

Нали преди време обясняваха, че вдигали цената на хляба, защото виждаш ли трактора дето жънел пшеницата работил на нафта. Ся що си траят или ще кажат , че трактора е жънал през лятото като е било скъпо горивото. :mhihi:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 09 Яну 2015, 19:01

(bubsa) написа:Е нали за това има 100 комисии и служби да регулират тея работи.

Да регулират кое? Цената на билетите на автобусите, цената на кренвиршите, на кое по-точно? :) Всеки производител на стоки и услуги сам си ги оценява... и предлага на пазара... лошото е, че най-големите мрънкалници преди време от високите цени на горивата сега са най-ниските и мазни елементи, дето най-много си траят...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 09 Яну 2015, 19:04

И немога да разбера тая газ , защо не я намалят, при тази цена на бензина трябва да е 50-60 стотинки. Ще кажете няма общо с цената на петрола, ама като вдигнат бензина веднага скача и газта. Как става тоя номер?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: лимузина

Мнение от bat_gosho » 09 Яну 2015, 19:19

В Пловдив срещу затвора днес нафта и бенц на 1.90 и газ на 90ст.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата