ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW E36 318tds Touring
Мечтае да кара: BMW E26
Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци

Re: Защо не пали като е студено?

Мнение от raptorxbg » 06 Яну 2015, 19:58

roonex18 написа:Здравейте , колеги и за много години!Карам 318 тдс и откакто температурите паднаха около и под нулата имам проблем с паленето.Въртя , подгрявам 6,7 пати , ако не и повече и чак тогава пали с голяма клизма.Ако я оставя за 1,2 часа след като съм я карал няма проблеми с паленето , но престои ли 1 ден и на другия няма палене.Акумулаторът е чисто нов , свещите също са нови.Искам и да попитам има ли връзка егр клапанът с паленето?Моят е затапен от маркучето , но дали има значение за паленето дали е отворена или затворена клапата?Извинявам се за глупавите въпроси!

Егр-а няма нищо общо в случая, моя също е затапен. Писал си, че свещите са нови, кога точно ги смени и какви взе? Имало е случай в който чисто нови свещи се предават за по-малко от 2 месеца. Аз имах същия проблем в началото на декември когато температурите паднаха и като свалих свещите се оказа, че 2 бяха напълно изгорели а останалите 2 бяха пред изгаряне. Погледни маркучите за обратна нафта и дали в прозрачния маркуч на помпата има балончета, може пък да засмуква въздух от някъде. Ако всичко е наред смъкни смукателния колектор и виж с пробна лампа дали идва ток до всички свещи (от релето тръгват отделни кабели за всяка свещ, за това ги погледни и четирите), ако има някакъв проблем ще намериш релето отпред в дясно зад акумулатора до компютъра (има тема във форума). Ако всичко гореизброено е наред свали всяка свещ и я провери директно на акумулатора да видиш за колко време ще почервенее. Като ги направиш тези неща пиши какво се е случило и ако трябва да мислим нещо друго.

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Re: Защо не пали като е студено?

Мнение от err0r » 07 Яну 2015, 12:44

raptorxbg написа:
roonex18 написа:Здравейте , колеги и за много години!Карам 318 тдс и откакто температурите паднаха около и под нулата имам проблем с паленето.Въртя , подгрявам 6,7 пати , ако не и повече и чак тогава пали с голяма клизма.Ако я оставя за 1,2 часа след като съм я карал няма проблеми с паленето , но престои ли 1 ден и на другия няма палене.Акумулаторът е чисто нов , свещите също са нови.Искам и да попитам има ли връзка егр клапанът с паленето?Моят е затапен от маркучето , но дали има значение за паленето дали е отворена или затворена клапата?Извинявам се за глупавите въпроси!

... Погледни маркучите за обратна нафта и дали в прозрачния маркуч на помпата има балончета, може пък да засмуква въздух от някъде...

Това е според мен.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318ci е46'01

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от Manuel » 07 Яну 2015, 13:09

Колеги в този студ и с този евтиния бензин имате ли проблеми сутрин при палене? Днес докато завъртя запали и след 5 секунди изгасна и след това няма палене въртя еле да запали падат оборотите и гасне и така докато на 5 път с пълна газ няколко секунди и се оправи и никакви проблеми след това!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 07 Яну 2015, 14:00

Никакви ядове до момента до -10гр (в Плд)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 07 Яну 2015, 14:14

И аз нямам проблем с паленето за сега :bowdown: Направи и една диагностика, то ще си покаже :yes:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 08 Яну 2015, 22:33

Карах за последно колата преди 4 дни. Днес я изкарах да покарам и се случи нещо странно. Спрях угасих двигателя и при слизане принципно от алармата ми при отваряне на врата се пускат аварийните за 6-7 мигания и спира ако не затворя вратата. Този път обаче като отворих вратата по таблото заедно с аварийните започнаха да мигат всички лампи + стрелките почнаха да мърдат + екрана на климатроника мигаше в такт с аварийните докато не затворя вратата. Колата не беше на контакт. След това като отворих вратата го нямаше това. :shock:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 09 Яну 2015, 17:05

k.milanov написа:Карах за последно колата преди 4 дни. Днес я изкарах да покарам и се случи нещо странно. Спрях угасих двигателя и при слизане принципно от алармата ми при отваряне на врата се пускат аварийните за 6-7 мигания и спира ако не затворя вратата. Този път обаче като отворих вратата по таблото заедно с аварийните започнаха да мигат всички лампи + стрелките почнаха да мърдат + екрана на климатроника мигаше в такт с аварийните докато не затворя вратата. Колата не беше на контакт. След това като отворих вратата го нямаше това. :shock:

Аз ти казах, че това със аварийните при отворена врата е китайска глупост... Ако можеш да ми кажеш кой кабел да отрежа за да спрат да мигат при отворена врата ще съм ти благодарен :ok:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k.milanov » 10 Яну 2015, 1:08

M-coupe написа:Аз ти казах, че това със аварийните при отворена врата е китайска глупост... Ако можеш да ми кажеш кой кабел да отрежа за да спрат да мигат при отворена врата ще съм ти благодарен :ok:

Аз свикнах вече с това и не ми прави впечатление. :mrgreen:
Принципно няма как да се получи, защото от алармата излиза само едно кабелче към аварийните. То е общо за това дали си отворил врата, дали я пускаш/спираш, дали се е включила. :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitaka21 » 11 Яну 2015, 20:51

Търсих по темите ама така и не видях .. някой да знае колко мм е дебел чисто новия феродов диск за м50? :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 11 Яну 2015, 22:22

k.milanov написа:
M-coupe написа:Аз ти казах, че това със аварийните при отворена врата е китайска глупост... Ако можеш да ми кажеш кой кабел да отрежа за да спрат да мигат при отворена врата ще съм ти благодарен :ok:

Аз свикнах вече с това и не ми прави впечатление. :mrgreen:
Принципно няма как да се получи, защото от алармата излиза само едно кабелче към аварийните. То е общо за това дали си отворил врата, дали я пускаш/спираш, дали се е включила. :dunno:

ТОчно това кабелче ми трябва :mhihi: Не ми трябва да ми мигат, нито като отворя врата, нито като отключа, нито никога -само аз като си ги пусна :ok: Та ще кажеш ли как да го разбера кой точно е - цвят или нещо отличително :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k.milanov » 11 Яну 2015, 23:19

Ще погледна утре в колата е схемата на алармата да видя кое беше кабелчето което излиза от алармата и влиза в комфорт модула за мигачите. Ако някой колега знае кой е кабела дето управлява мигачите да каже. На него е вързана и аларамата най-вероятно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 12 Яну 2015, 16:13

За кой модул говориш ? Този който е под волана или този който е до задния ляв стоп :dunno: Между другото имам парктроник и това в багажника зад стопа може да е за него, знам ли... :paranoid:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k.milanov » 12 Яну 2015, 20:15

Се си мисля, че алармата я вързах към комфортмодула направо. Нямам представя твоята как е вързана.... :oops:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW E36 318tds Touring
Мечтае да кара: BMW E26
Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци

Мнение от raptorxbg » 12 Яну 2015, 21:09

До колкото си спомням от китайските аларми излизат 2 кабела - за ляв и десен мигач (или поне моята е така). И мен много ме дразни тази "екстра" с мигачите на отворена врата и си мисля да махна въпросните кабели, а към тези който дават сигнал към комфорт модула за отключване и заключване да вържа по едно реле за време и да примигват аварийните само тогава.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 12 Яну 2015, 21:55

k.milanov написа:Се си мисля, че алармата я вързах към комфортмодула направо. Нямам представя твоята как е вързана.... :oops:

Би трябвало и моята да е вързана към комфорт модула, защото като заключа от дистанционното и прозорците се вдигат (ако са смъкнати) :yes:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36