ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
Re: Защо не пали като е студено?
roonex18 написа:Здравейте , колеги и за много години!Карам 318 тдс и откакто температурите паднаха около и под нулата имам проблем с паленето.Въртя , подгрявам 6,7 пати , ако не и повече и чак тогава пали с голяма клизма.Ако я оставя за 1,2 часа след като съм я карал няма проблеми с паленето , но престои ли 1 ден и на другия няма палене.Акумулаторът е чисто нов , свещите също са нови.Искам и да попитам има ли връзка егр клапанът с паленето?Моят е затапен от маркучето , но дали има значение за паленето дали е отворена или затворена клапата?Извинявам се за глупавите въпроси!
Егр-а няма нищо общо в случая, моя също е затапен. Писал си, че свещите са нови, кога точно ги смени и какви взе? Имало е случай в който чисто нови свещи се предават за по-малко от 2 месеца. Аз имах същия проблем в началото на декември когато температурите паднаха и като свалих свещите се оказа, че 2 бяха напълно изгорели а останалите 2 бяха пред изгаряне. Погледни маркучите за обратна нафта и дали в прозрачния маркуч на помпата има балончета, може пък да засмуква въздух от някъде. Ако всичко е наред смъкни смукателния колектор и виж с пробна лампа дали идва ток до всички свещи (от релето тръгват отделни кабели за всяка свещ, за това ги погледни и четирите), ако има някакъв проблем ще намериш релето отпред в дясно зад акумулатора до компютъра (има тема във форума). Ако всичко гореизброено е наред свали всяка свещ и я провери директно на акумулатора да видиш за колко време ще почервенее. Като ги направиш тези неща пиши какво се е случило и ако трябва да мислим нещо друго.
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Re: Защо не пали като е студено?
raptorxbg написа:roonex18 написа:Здравейте , колеги и за много години!Карам 318 тдс и откакто температурите паднаха около и под нулата имам проблем с паленето.Въртя , подгрявам 6,7 пати , ако не и повече и чак тогава пали с голяма клизма.Ако я оставя за 1,2 часа след като съм я карал няма проблеми с паленето , но престои ли 1 ден и на другия няма палене.Акумулаторът е чисто нов , свещите също са нови.Искам и да попитам има ли връзка егр клапанът с паленето?Моят е затапен от маркучето , но дали има значение за паленето дали е отворена или затворена клапата?Извинявам се за глупавите въпроси!
... Погледни маркучите за обратна нафта и дали в прозрачния маркуч на помпата има балончета, може пък да засмуква въздух от някъде...
Това е според мен.

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Колеги в този студ и с този евтиния бензин имате ли проблеми сутрин при палене? Днес докато завъртя запали и след 5 секунди изгасна и след това няма палене въртя еле да запали падат оборотите и гасне и така докато на 5 път с пълна газ няколко секунди и се оправи и никакви проблеми след това!
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Никакви ядове до момента до -10гр (в Плд)
И аз нямам проблем с паленето за сега
Направи и една диагностика, то ще си покаже 

..Bayerische Motoren Werke..

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Карах за последно колата преди 4 дни. Днес я изкарах да покарам и се случи нещо странно. Спрях угасих двигателя и при слизане принципно от алармата ми при отваряне на врата се пускат аварийните за 6-7 мигания и спира ако не затворя вратата. Този път обаче като отворих вратата по таблото заедно с аварийните започнаха да мигат всички лампи + стрелките почнаха да мърдат + екрана на климатроника мигаше в такт с аварийните докато не затворя вратата. Колата не беше на контакт. След това като отворих вратата го нямаше това. 

k.milanov написа:Карах за последно колата преди 4 дни. Днес я изкарах да покарам и се случи нещо странно. Спрях угасих двигателя и при слизане принципно от алармата ми при отваряне на врата се пускат аварийните за 6-7 мигания и спира ако не затворя вратата. Този път обаче като отворих вратата по таблото заедно с аварийните започнаха да мигат всички лампи + стрелките почнаха да мърдат + екрана на климатроника мигаше в такт с аварийните докато не затворя вратата. Колата не беше на контакт. След това като отворих вратата го нямаше това.
Аз ти казах, че това със аварийните при отворена врата е китайска глупост... Ако можеш да ми кажеш кой кабел да отрежа за да спрат да мигат при отворена врата ще съм ти благодарен

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
M-coupe написа:Аз ти казах, че това със аварийните при отворена врата е китайска глупост... Ако можеш да ми кажеш кой кабел да отрежа за да спрат да мигат при отворена врата ще съм ти благодарен
Аз свикнах вече с това и не ми прави впечатление.

Принципно няма как да се получи, защото от алармата излиза само едно кабелче към аварийните. То е общо за това дали си отворил врата, дали я пускаш/спираш, дали се е включила.

Търсих по темите ама така и не видях .. някой да знае колко мм е дебел чисто новия феродов диск за м50? 

k.milanov написа:M-coupe написа:Аз ти казах, че това със аварийните при отворена врата е китайска глупост... Ако можеш да ми кажеш кой кабел да отрежа за да спрат да мигат при отворена врата ще съм ти благодарен
Аз свикнах вече с това и не ми прави впечатление.![]()
Принципно няма как да се получи, защото от алармата излиза само едно кабелче към аварийните. То е общо за това дали си отворил врата, дали я пускаш/спираш, дали се е включила.
ТОчно това кабелче ми трябва

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
Ще погледна утре в колата е схемата на алармата да видя кое беше кабелчето което излиза от алармата и влиза в комфорт модула за мигачите. Ако някой колега знае кой е кабела дето управлява мигачите да каже. На него е вързана и аларамата най-вероятно.
За кой модул говориш ? Този който е под волана или този който е до задния ляв стоп
Между другото имам парктроник и това в багажника зад стопа може да е за него, знам ли... 

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
Се си мисля, че алармата я вързах към комфортмодула направо. Нямам представя твоята как е вързана.... 

- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
До колкото си спомням от китайските аларми излизат 2 кабела - за ляв и десен мигач (или поне моята е така). И мен много ме дразни тази "екстра" с мигачите на отворена врата и си мисля да махна въпросните кабели, а към тези който дават сигнал към комфорт модула за отключване и заключване да вържа по едно реле за време и да примигват аварийните само тогава.
k.milanov написа:Се си мисля, че алармата я вързах към комфортмодула направо. Нямам представя твоята как е вързана....
Би трябвало и моята да е вързана към комфорт модула, защото като заключа от дистанционното и прозорците се вдигат (ако са смъкнати)