Шпер за Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 332i
Детайли за колата: E36 red coupe 3,2 stroker

Re: Шпер за Е46

Мнение от penev » 16 Ное 2014, 10:38

Имам вече и няколко иновации, приложени в последния шпер:

Ето тук само леко се пристъргва в дясно:
Изображение

Касетата влиза без капак:
Изображение

Дискчетата могат да влизат :mhihi:
Изображение

Ето събран:
Изображение

Наздраве!
Изображение
Моля не ми пишете съобщения! Вече не влизам в този форум.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 545i
Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe

Мнение от Wierdo » 20 Ное 2014, 19:38

Дифа вече е при мен:

Изображение

Изображение

Следващата седмица, може би Понеделник ще бъде качен на колата. Дано всичко да е наред, и дифа да е също толкова точен, колкото и колегата Пенев :mhihi:

Харесва ми идеята за табелката :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 22 Ное 2014, 20:45

Един клип от един готин следобед на писта Равнец.
Powered by Penev Motorsport :bowdown: :yes:

ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wierdo » 24 Ное 2014, 16:26

Колеги, дифа е на колата от вече час. Изключително доволен съм от Пенев - каквото каза го изпълни - дифа е без луфтове, без шум и тн. Заключва както си му е реда :mhihi: няма проблем поне за сега с тракшъна (5 минути го пуснах просто да видя какво ще стане) :) Остава да е здраво и да издържа!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e36 coupe
Мечтае да кара: m3 e36
Детайли за колата: бмв е36 купе 320и. 150к.с. 1996г. кармазЪ червено...

Мнение от Hellrot » 13 Дек 2014, 2:06

Колеги аз съм със е46 компакт 2003г. 318ти n42мотора... Та искам да попитам някой може ли да направи шпер за моето бмвнце... :D занимава ли му се на някой...че а нямам нито знания нито време... :( Ще си поема разходите + почерпка... :D ще се радвам ако някой помогне... :bowdown:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: най-красивата
Мечтае да кара: Е-46 GTR

Мнение от bobibg » 22 Дек 2014, 22:43

Колега държи ли шпера на 30ската?
Курвалъка е до време,пиенето до гроб.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wierdo » 24 Дек 2014, 2:32

За момента все още държи и си ме радва много. Появи се едно чукане когато потеглям на първа или на задна, но не го прави винаги, почти не го усещам а отвънка се чува много слабо. Дано така да си остане и да продължи да "изписва" две успоредни и за напред :lalala:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 25 Дек 2014, 11:06

Wierdo написа:За момента все още държи и си ме радва много. Появи се едно чукане когато потеглям на първа или на задна, но не го прави винаги, почти не го усещам а отвънка се чува много слабо. Дано така да си остане и да продължи да "изписва" две успоредни и за напред :lalala:

Това звучи малко кофти :confused: penev какво мисли по въпроса?
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wierdo » 25 Дек 2014, 12:24

С Пенев още не съм говорил, той не знае за въпроса. исках да видя как ще се развие, от дифа ли е не е ли, ама сигурно след празниците ще му се обадя за една консултация. Пак казвам, за момента е просто едно глухо туп, като от празна
чаша която се оставя с отвора на долу. Не го усещам, а и не е като да го има нон стоп.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 25 Дек 2014, 12:27

Wierdo написа:С Пенев още не съм говорил, той не знае за въпроса. исках да видя как ще се развие, от дифа ли е не е ли, ама сигурно след празниците ще му се обадя за една консултация. Пак казвам, за момента е просто едно глухо туп, като от празна
чаша която се оставя с отвора на долу. Не го усещам, а и не е като да го има нон стоп.

Според мен първо провери как са ти болтовете и тампоните, които държат дифа за моста.
И при мен се появи едно чукане и накрая се оказа скъсан долен болт на дифа към моста. ;)
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 323ci M52tuB25
Мечтае да кара: ///M3 e30

Мнение от luizov » 25 Дек 2014, 13:17

ogata написа:
Wierdo написа:С Пенев още не съм говорил, той не знае за въпроса. исках да видя как ще се развие, от дифа ли е не е ли, ама сигурно след празниците ще му се обадя за една консултация. Пак казвам, за момента е просто едно глухо туп, като от празна

Според мен първо провери как са ти болтовете и тампоните, които държат дифа за моста.
И при мен се появи едно чукане и накрая се оказа скъсан долен болт на дифа към моста. ;)

Аз преди имах е36 компакт сложих му шпер и имах такова тупкане от тампоните на магарето - просто като има щпер са правят повече глупости и тампоните си отиват, а има вероятност и скъсано купе да е (дано не е това)
Последна промяна luizov на 25 Дек 2014, 22:03, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 320d
Мечтае да кара: Ferrari
Детайли за колата: M47D20 6MT

Мнение от NeRoX » 25 Дек 2014, 13:28

Глухото тупкане и при мен го има. С отворен диф съм си. На първа, втора и задна като слагам понякога се чува. Не съм разбрал все още от какво е. След празниците ще е. Весела Коледа на всички и дано нещата с тези шперове се развиват добре, че ми писна с този отворен диф! :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 332i
Детайли за колата: E36 red coupe 3,2 stroker

Мнение от penev » 25 Дек 2014, 20:58

luizov написа:Аз преди имах е36 компакт сложих му шпер и имах такова тупкане от тампоните на магарето - просто като има щпер са правят повече глупости и тампоните си отиват, а има вероятност и скъсано купе да е (дано не е това)

Ето това е най-вероятната причина за тупкането. При Е46 е много често явление от скъсани тампони да се скъса и купето. В нета има снимки. А аз понеже правя и магарета, та скъсани тампони да искате...
Моля не ми пишете съобщения! Вече не влизам в този форум.

Потребител
Аватар
Кара: E46 330i / Clio II

Мнение от SuperSonic_DTM » 25 Дек 2014, 22:14

Здравейте колеги.

Да дам и аз един ъпдейт. У мен е първия диф на колегата Пенев. Вече му навих към 3500км. До момента никакви драми и шумове или луфтове. Всичко си работи безупречно. :D

По въпроса с тупкането мога да дам малко инфо. Моята тупкаше така и със отворения диф. Като разглобих да качвам шпера видях че ми е закъсан големия тампон от задната страна на дифа. Тъй като беше петък вечер и нямаше от къде да взема нов, го оставих. От както колата тръгва на страни от място, не го и чувам много :mhihi:

Поздрави и весели празници :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wierdo » 25 Дек 2014, 22:17

Честита Коледа колеги :)

В най-скоро време ще вдигна колата на подемник и ще разгледам тампоните на магарето. Благодаря за съветите.

ПредишнаСледваща

Назад към E46