Шпер за Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- penev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 332i
- Детайли за колата: E36 red coupe 3,2 stroker
Re: Шпер за Е46
Имам вече и няколко иновации, приложени в последния шпер:
Ето тук само леко се пристъргва в дясно:

Касетата влиза без капак:

Дискчетата могат да влизат

Ето събран:

Наздраве!

Ето тук само леко се пристъргва в дясно:

Касетата влиза без капак:

Дискчетата могат да влизат

Ето събран:

Наздраве!

Моля не ми пишете съобщения! Вече не влизам в този форум.
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Един клип от един готин следобед на писта Равнец.
Powered by Penev Motorsport
Powered by Penev Motorsport

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
Колеги, дифа е на колата от вече час. Изключително доволен съм от Пенев - каквото каза го изпълни - дифа е без луфтове, без шум и тн. Заключва както си му е реда
няма проблем поне за сега с тракшъна (5 минути го пуснах просто да видя какво ще стане)
Остава да е здраво и да издържа!

- Hellrot
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw e36 coupe
- Мечтае да кара: m3 e36
- Детайли за колата: бмв е36 купе 320и. 150к.с. 1996г. кармазЪ червено...
Колеги аз съм със е46 компакт 2003г. 318ти n42мотора... Та искам да попитам някой може ли да направи шпер за моето бмвнце...
занимава ли му се на някой...че а нямам нито знания нито време...
Ще си поема разходите + почерпка...
ще се радвам ако някой помогне... 

- bobibg
- Потребител
-
- Кара: най-красивата
- Мечтае да кара: Е-46 GTR
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
За момента все още държи и си ме радва много. Появи се едно чукане когато потеглям на първа или на задна, но не го прави винаги, почти не го усещам а отвънка се чува много слабо. Дано така да си остане и да продължи да "изписва" две успоредни и за напред 

Wierdo написа:За момента все още държи и си ме радва много. Появи се едно чукане когато потеглям на първа или на задна, но не го прави винаги, почти не го усещам а отвънка се чува много слабо. Дано така да си остане и да продължи да "изписва" две успоредни и за напред
Това звучи малко кофти

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
С Пенев още не съм говорил, той не знае за въпроса. исках да видя как ще се развие, от дифа ли е не е ли, ама сигурно след празниците ще му се обадя за една консултация. Пак казвам, за момента е просто едно глухо туп, като от празна
чаша която се оставя с отвора на долу. Не го усещам, а и не е като да го има нон стоп.
чаша която се оставя с отвора на долу. Не го усещам, а и не е като да го има нон стоп.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Wierdo написа:С Пенев още не съм говорил, той не знае за въпроса. исках да видя как ще се развие, от дифа ли е не е ли, ама сигурно след празниците ще му се обадя за една консултация. Пак казвам, за момента е просто едно глухо туп, като от празна
Според мен първо провери как са ти болтовете и тампоните, които държат дифа за моста.
И при мен се появи едно чукане и накрая се оказа скъсан долен болт на дифа към моста.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- luizov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 323ci M52tuB25
- Мечтае да кара: ///M3 e30
ogata написа:Wierdo написа:С Пенев още не съм говорил, той не знае за въпроса. исках да видя как ще се развие, от дифа ли е не е ли, ама сигурно след празниците ще му се обадя за една консултация. Пак казвам, за момента е просто едно глухо туп, като от празна
Според мен първо провери как са ти болтовете и тампоните, които държат дифа за моста.
И при мен се появи едно чукане и накрая се оказа скъсан долен болт на дифа към моста.
Аз преди имах е36 компакт сложих му шпер и имах такова тупкане от тампоните на магарето - просто като има щпер са правят повече глупости и тампоните си отиват, а има вероятност и скъсано купе да е (дано не е това)
Последна промяна luizov на 25 Дек 2014, 22:03, променена общо 1 път
- NeRoX
- младши ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 320d
- Мечтае да кара: Ferrari
- Детайли за колата: M47D20 6MT
Глухото тупкане и при мен го има. С отворен диф съм си. На първа, втора и задна като слагам понякога се чува. Не съм разбрал все още от какво е. След празниците ще е. Весела Коледа на всички и дано нещата с тези шперове се развиват добре, че ми писна с този отворен диф! 

- penev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 332i
- Детайли за колата: E36 red coupe 3,2 stroker
luizov написа:Аз преди имах е36 компакт сложих му шпер и имах такова тупкане от тампоните на магарето - просто като има щпер са правят повече глупости и тампоните си отиват, а има вероятност и скъсано купе да е (дано не е това)
Ето това е най-вероятната причина за тупкането. При Е46 е много често явление от скъсани тампони да се скъса и купето. В нета има снимки. А аз понеже правя и магарета, та скъсани тампони да искате...
Моля не ми пишете съобщения! Вече не влизам в този форум.
- SuperSonic_DTM
- Потребител
-
- Кара: E46 330i / Clio II
Здравейте колеги.
Да дам и аз един ъпдейт. У мен е първия диф на колегата Пенев. Вече му навих към 3500км. До момента никакви драми и шумове или луфтове. Всичко си работи безупречно.
По въпроса с тупкането мога да дам малко инфо. Моята тупкаше така и със отворения диф. Като разглобих да качвам шпера видях че ми е закъсан големия тампон от задната страна на дифа. Тъй като беше петък вечер и нямаше от къде да взема нов, го оставих. От както колата тръгва на страни от място, не го и чувам много
Поздрави и весели празници
Да дам и аз един ъпдейт. У мен е първия диф на колегата Пенев. Вече му навих към 3500км. До момента никакви драми и шумове или луфтове. Всичко си работи безупречно.

По въпроса с тупкането мога да дам малко инфо. Моята тупкаше така и със отворения диф. Като разглобих да качвам шпера видях че ми е закъсан големия тампон от задната страна на дифа. Тъй като беше петък вечер и нямаше от къде да взема нов, го оставих. От както колата тръгва на страни от място, не го и чувам много

Поздрави и весели празници

- Wierdo
- младши ентусиаст
-
Честита Коледа колеги 
В най-скоро време ще вдигна колата на подемник и ще разгледам тампоните на магарето. Благодаря за съветите.

В най-скоро време ще вдигна колата на подемник и ще разгледам тампоните на магарето. Благодаря за съветите.