Краят на дизеловите ДВГ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Краят на дизеловите ДВГ

Мнение от Jordana » 08 Дек 2014, 16:28

Идва ли краят на дизеловите ДВГ ? Ще изчезнат ли от големите градове нафтовите печки с турбо без турбо няма значение , доказано изпускащи най вредните емисии от сажди и канцерегонни газове поставени от СЗО в група едно наред със бойните отровни вещества ?
Вече да , след Лондон и Париж обмисля забрана за дизеляците от 2020г .Време е да се мине на правилното гориво :mhihi:
http://www.vesti.bg/tehnologii/avtomobi ... zh-6028637
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: F10 ///M5

Re: Краят на дизеловите ДВГ

Мнение от DriftoMania » 08 Дек 2014, 16:32

Jordana написа:Време е да се мине на правилното гориво :mhihi:

Газ? :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 08 Дек 2014, 16:42

Бензин , водород , LPG , CNG ...има избор . Всичко явно е по -добре пред нафтата щом така са се натопорчили да я спират .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 08 Дек 2014, 16:45

И един опел завива лешниците в козината на един мармот...
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 08 Дек 2014, 16:53

Те и камионите ще ги забраняват от догодина :shock: щото били бойни глави без насочване... особено турските.
А дано, ма надали.... :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Евтин пиар, като изказването на Луканов: "Куфарчета с долари ли?!? Ако ги има - ще ги раздадем на народа по равно..."
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Мнение от jorsenbmw » 08 Дек 2014, 17:31

За съжаление е фактт.От 1 януари 10 годишни и по -стари дизелови коли без ДПФ или със стикер под Евро4 попадат в групата на адските ограничения за движение в областните градове тук,да не говорим за централна градска зона.В момента монтират специални камери които ще снимат само номерата на автомобилите,ще са синхронизирани с база данни която ще определя зад кой номер какъв автомобил стои,в кои норми влиза и нарушителите ще си получават електронни фишове.При системно нарушаване има предвидена санкция конфискация на МПС.Общо взето европейците са разтревожени че възрастта на автопарка средно е скочила от 5,5 години на 8 и от там искат по някакъв начин да раздвижат нещата.Жена ми ми се смее щот с нейния електрик бръмчи навсякъде,паркира безплатно и има осигурени парко места като на инвалидите.Аз бях казал че само на снимка ще го държа,но като гледам за 2017 какви мерки се очертават ........
Та това заглавие е много тенденциозно и шокиращо ''забрана на дизелите''.Не,никой няма директно да ти забрани нещо.Просто ще го направи икономически неизгодно да го ползваш.Който иска и може да си го позволи-- ще си киха и ще кара.
Да живее Евросъюза викам аз.....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 08 Дек 2014, 18:02

новите дизели (и особено малките) произвеждат нищожни количества CO2 на км

следователно т'ва (със забраните) са си крайни глупости :idea:

п.с. и ДА, всичко ще е на ток, но кога?! :dunno:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 08 Дек 2014, 18:09

Тея зелените са ебати пирамидата, заклевам се :mhihi: От 90те се промотират дизелите като екологични (СО2 емисиите там са по-малко) и изведнъж - айде цапат спираме ги. През това време са се наляли милиарди нали :mhihi: Сега вероятно ще започнат да промотират ЛПГ/ЦНГ , ама след още 10-20 години ще кажат - неее, тука има много СО2, не става :mhihi: И още няколко милиарда отишли на вятъра
Не Мы такие, Жизнь такая

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 08 Дек 2014, 18:13

аз защо си мисля, че това е някаква постановка срещу Путин :roll:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 08 Дек 2014, 18:18

jorsenbmw написа:За съжаление е фактт.От 1 януари 10 годишни и по -стари дизелови коли без ДПФ или със стикер под Евро4 попадат в групата на адските ограничения за движение в областните градове тук,да не говорим за централна градска зона.В момента монтират специални камери които ще снимат само номерата на автомобилите,ще са синхронизирани с база данни която ще определя зад кой номер какъв автомобил стои,в кои норми влиза и нарушителите ще си получават електронни фишове.При системно нарушаване има предвидена санкция конфискация на МПС.Общо взето европейците са разтревожени че възрастта на автопарка средно е скочила от 5,5 години на 8 и от там искат по някакъв начин да раздвижат нещата.Жена ми ми се смее щот с нейния електрик бръмчи навсякъде,паркира безплатно и има осигурени парко места като на инвалидите.Аз бях казал че само на снимка ще го държа,но като гледам за 2017 какви мерки се очертават ........
Та това заглавие е много тенденциозно и шокиращо ''забрана на дизелите''.Не,никой няма директно да ти забрани нещо.Просто ще го направи икономически неизгодно да го ползваш.Който иска и може да си го позволи-- ще си киха и ще кара.
Да живее Евросъюза викам аз.....

Това тука не вярвам да се случи в близките 20 години :mhihi:
Та ние още живеем в Съветския съюз :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

Слави
Аватар

Мнение от © » 08 Дек 2014, 19:14

Ще му мисля, като се преместя да живея в Париж или друга "европейска" държава :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 08 Дек 2014, 19:40

Новите дизели (евро5) не пропушват (нема сажда и димилка) и освен това в нормалния свят на 4тата година вече се оглеждат за новия модел.

Моето лично мнение, е че няма по-голяма благинка от бензинчето и ако нема пари за 4-5 литрово моторче, може и едно по-малко с турбинка ....ей какво щастие ... за тез новите М3 и М4.....простооооо :lalala: :lalala: :lalala:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 08 Дек 2014, 20:23

vvasilev1 написа:Новите дизели (евро5) не пропушват (нема сажда и димилка) и освен това в нормалния свят на 4тата година вече се оглеждат за новия модел.

Моето лично мнение, е че няма по-голяма благинка от бензинчето и ако нема пари за 4-5 литрово моторче, може и едно по-малко с турбинка ....ей какво щастие ... за тез новите М3 и М4.....простооооо :lalala: :lalala: :lalala:

Aбе не, че нещо ама тия новите М3-та и т.н. малко ми звучат като зъболекарски машинки :mhihi:
олд скул си е олд скул и фак дъ нейчър и ху гивс а фак абаут озоновия слой :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 08 Дек 2014, 20:44

мани ги тия американските

:mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 08 Дек 2014, 21:20

jorsenbmw написа:За съжаление е факт.От 1 януари 10 годишни и по -стари дизелови коли без ДПФ или със стикер под Евро4 попадат в групата на адските ограничения

DLVasilev написа: Това тука не вярвам да се случи в близките 20 години :mhihi:
Та ние още живеем в Съветския съюз :mhihi:

Те вече се случват - и в България от 1 януари за мпс до 3.5 тона със сертификат евро 4 има намаление на общинският данък с 40 % и с 60% за евро 6.
За сега важи за МПС до 101 коня - но от 2016 г. ще важи за до 163 коня.

А пълните електрички без никакъв двигател на бензин-дизел-газ са освободени съвсем от пътен данък и винетки.
Опел Ампера - Тесла С...нито 1 ст. данък не дължат. Обмислят от догодина и синята зона във всички градове да е безплатна за тях.
Много вероятно е от 2016г. за плъг ин хибридите да има 60% намаление на данъка.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

Следваща

Назад към Извън Темата