Краят на дизеловите ДВГ
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Краят на дизеловите ДВГ
Идва ли краят на дизеловите ДВГ ? Ще изчезнат ли от големите градове нафтовите печки с турбо без турбо няма значение , доказано изпускащи най вредните емисии от сажди и канцерегонни газове поставени от СЗО в група едно наред със бойните отровни вещества ?
Вече да , след Лондон и Париж обмисля забрана за дизеляците от 2020г .Време е да се мине на правилното гориво
http://www.vesti.bg/tehnologii/avtomobi ... zh-6028637
Вече да , след Лондон и Париж обмисля забрана за дизеляците от 2020г .Време е да се мине на правилното гориво

http://www.vesti.bg/tehnologii/avtomobi ... zh-6028637
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Краят на дизеловите ДВГ
Бензин , водород , LPG , CNG ...има избор . Всичко явно е по -добре пред нафтата щом така са се натопорчили да я спират .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
И един опел завива лешниците в козината на един мармот...

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Те и камионите ще ги забраняват от догодина
щото били бойни глави без насочване... особено турските.
А дано, ма надали....

Евтин пиар, като изказването на Луканов: "Куфарчета с долари ли?!? Ако ги има - ще ги раздадем на народа по равно..."

А дано, ма надали....

Евтин пиар, като изказването на Луканов: "Куфарчета с долари ли?!? Ако ги има - ще ги раздадем на народа по равно..."
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
За съжаление е фактт.От 1 януари 10 годишни и по -стари дизелови коли без ДПФ или със стикер под Евро4 попадат в групата на адските ограничения за движение в областните градове тук,да не говорим за централна градска зона.В момента монтират специални камери които ще снимат само номерата на автомобилите,ще са синхронизирани с база данни която ще определя зад кой номер какъв автомобил стои,в кои норми влиза и нарушителите ще си получават електронни фишове.При системно нарушаване има предвидена санкция конфискация на МПС.Общо взето европейците са разтревожени че възрастта на автопарка средно е скочила от 5,5 години на 8 и от там искат по някакъв начин да раздвижат нещата.Жена ми ми се смее щот с нейния електрик бръмчи навсякъде,паркира безплатно и има осигурени парко места като на инвалидите.Аз бях казал че само на снимка ще го държа,но като гледам за 2017 какви мерки се очертават ........
Та това заглавие е много тенденциозно и шокиращо ''забрана на дизелите''.Не,никой няма директно да ти забрани нещо.Просто ще го направи икономически неизгодно да го ползваш.Който иска и може да си го позволи-- ще си киха и ще кара.
Да живее Евросъюза викам аз.....
Та това заглавие е много тенденциозно и шокиращо ''забрана на дизелите''.Не,никой няма директно да ти забрани нещо.Просто ще го направи икономически неизгодно да го ползваш.Който иска и може да си го позволи-- ще си киха и ще кара.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
новите дизели (и особено малките) произвеждат нищожни количества CO2 на км
следователно т'ва (със забраните) са си крайни глупости
п.с. и ДА, всичко ще е на ток, но кога?!
следователно т'ва (със забраните) са си крайни глупости

п.с. и ДА, всичко ще е на ток, но кога?!

You said: "Time will change!" What if it changes you?
Тея зелените са ебати пирамидата, заклевам се
От 90те се промотират дизелите като екологични (СО2 емисиите там са по-малко) и изведнъж - айде цапат спираме ги. През това време са се наляли милиарди нали
Сега вероятно ще започнат да промотират ЛПГ/ЦНГ , ама след още 10-20 години ще кажат - неее, тука има много СО2, не става
И още няколко милиарда отишли на вятъра

Не Мы такие, Жизнь такая
аз защо си мисля, че това е някаква постановка срещу Путин 

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
jorsenbmw написа:За съжаление е фактт.От 1 януари 10 годишни и по -стари дизелови коли без ДПФ или със стикер под Евро4 попадат в групата на адските ограничения за движение в областните градове тук,да не говорим за централна градска зона.В момента монтират специални камери които ще снимат само номерата на автомобилите,ще са синхронизирани с база данни която ще определя зад кой номер какъв автомобил стои,в кои норми влиза и нарушителите ще си получават електронни фишове.При системно нарушаване има предвидена санкция конфискация на МПС.Общо взето европейците са разтревожени че възрастта на автопарка средно е скочила от 5,5 години на 8 и от там искат по някакъв начин да раздвижат нещата.Жена ми ми се смее щот с нейния електрик бръмчи навсякъде,паркира безплатно и има осигурени парко места като на инвалидите.Аз бях казал че само на снимка ще го държа,но като гледам за 2017 какви мерки се очертават ........
Това тука не вярвам да се случи в близките 20 години

Та ние още живеем в Съветския съюз

ATR-42/72
Ще му мисля, като се преместя да живея в Париж или друга "европейска" държава 

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Новите дизели (евро5) не пропушват (нема сажда и димилка) и освен това в нормалния свят на 4тата година вече се оглеждат за новия модел.
Моето лично мнение, е че няма по-голяма благинка от бензинчето и ако нема пари за 4-5 литрово моторче, може и едно по-малко с турбинка ....ей какво щастие ... за тез новите М3 и М4.....простооооо

Моето лично мнение, е че няма по-голяма благинка от бензинчето и ако нема пари за 4-5 литрово моторче, може и едно по-малко с турбинка ....ей какво щастие ... за тез новите М3 и М4.....простооооо

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
vvasilev1 написа:Новите дизели (евро5) не пропушват (нема сажда и димилка) и освен това в нормалния свят на 4тата година вече се оглеждат за новия модел.
Моето лично мнение, е че няма по-голяма благинка от бензинчето и ако нема пари за 4-5 литрово моторче, може и едно по-малко с турбинка ....ей какво щастие ... за тез новите М3 и М4.....простооооо![]()
![]()
Aбе не, че нещо ама тия новите М3-та и т.н. малко ми звучат като зъболекарски машинки

олд скул си е олд скул и фак дъ нейчър и ху гивс а фак абаут озоновия слой

ATR-42/72
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
мани ги тия американските

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
jorsenbmw написа:За съжаление е факт.От 1 януари 10 годишни и по -стари дизелови коли без ДПФ или със стикер под Евро4 попадат в групата на адските ограничения
DLVasilev написа: Това тука не вярвам да се случи в близките 20 години![]()
Та ние още живеем в Съветския съюз![]()
Те вече се случват - и в България от 1 януари за мпс до 3.5 тона със сертификат евро 4 има намаление на общинският данък с 40 % и с 60% за евро 6.
За сега важи за МПС до 101 коня - но от 2016 г. ще важи за до 163 коня.
А пълните електрички без никакъв двигател на бензин-дизел-газ са освободени съвсем от пътен данък и винетки.
Опел Ампера - Тесла С...нито 1 ст. данък не дължат. Обмислят от догодина и синята зона във всички градове да е безплатна за тях.
Много вероятно е от 2016г. за плъг ин хибридите да има 60% намаление на данъка.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"