Как да ползвам печката, ако имам разбира се

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: BMW 760Li
Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

Re: Как да ползвам печката, ако имам разбира се

Мнение от ivopicha » 27 Окт 2014, 21:56

Гледах снимката, но при мен това го няма. Утре ще снимам какво има при мен. Нещо такова е, само че с капаче.
Изображение
Говориме за страната на акумулатора, нали?
Как да използвате щеката за масло на БМВ:
Вадите я и я забучвате в снега. Ако нивото на снега е над показанието МАХ, оставяте колата в гаража до пролетта. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 525 dA Touring
Мечтае да кара: BMW F11

Мнение от feron » 28 Окт 2014, 8:13

Крият се зад едно капаче, част от тапицерията. На следващите снимки се вижда:
ImageUploadedByTapatalk1414476772.269533.jpg

ImageUploadedByTapatalk1414476790.003660.jpg

Sent from my SmartPhone using Tapatalk
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 28 Окт 2014, 8:42

Ето къде трябва да са при туринга:
E39 Trunk Fuse Location Owners Manual.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 28 Окт 2014, 13:42

OFF/
Да питам, не е свързано с темата, но това зеленото дето виси на снимките на feron, за какво е? Дърпах го няколко пъти, ама не разбрах.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Fiesta 1.25i
Мечтае да кара: A6 2.5 TDI

Мнение от totopz » 28 Окт 2014, 13:50

Според мен това отключва капачката на резервоара.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 28 Окт 2014, 14:13

totopz написа:Според мен това отключва капачката на резервоара.

Звучи логично, благодаря.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 28 Окт 2014, 14:15

Да, това е механично отключване на капака на резервоара ако се прецака нещо ел. ключалката.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Fiesta 1.25i
Мечтае да кара: A6 2.5 TDI

Мнение от totopz » 29 Окт 2014, 11:36

Изчетох цялата тема за печката и съм леко отчаян. За това искам да попитам - има ли хора, на които печката е отключена и работи без проблеми повече от няколко месеца?
Съответно ако някой има наблюдения над повече коли може ли да каже какъв е процента на работещите печки?
Може би в тази тема пишат само хора, които имат проблеми, но останах с впечатление, че масово печките дават дефекти и дори да се отремонтира и да тръгне скоро пак умира.

Надявам се да ме опровергаете, защото в момента се чудя да боря ли моята печка (съответно да набия доста пари) или да я оставя както си е.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 29 Окт 2014, 11:57

Моята е работеща, отключена от почти 3 години. Нямал съм никакви проблеми с нея.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw 525d 2003
Мечтае да кара: Bmw 760li F01

Мнение от flex333 » 04 Ное 2014, 3:50

Колеги някой от Пазарджик-Пловдив да може да отключва печка Вебасто или сервиз който го прави.Бмв е39 525да 2003.Мерси
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ilievivo » 13 Ное 2014, 19:33

Здравейте колеги, искам да питам има ли някакъв по специфичен начин да си пусна печката понеже тръгва само когато са настроени таймерите, от direct mode -> aux. heat не тръгва и при запален двигател също не чувам да работи и да загрява по бързо. При настроен таймер тръгва, работи си, водните маркучи който излизат от подкалника се стоплят обаче не се включват вентилаторите в купето. Колата е 530да, със 16:9 съм, на стикера на ботуша пише че модела на печката е webasto z/c. Благодаря предварително.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Мнение от dicho0o » 26 Ное 2014, 11:13

Колеги имам е39ка фейс комби 525д.На ботуша пише че си има печка,гледам от долу също има доста работи под шофьора,беше згънат леко ауспуха й,но го оправих и сега дупката й е перфекта и не би трябвало да има проблем да си работи.
Колата е с малък борд,нямам навигация.Като я паля сега като е под 6градуса се чува едно бръмчене точно като от ел.водна помпа.Трябва ли да бръмчи по някакъв по-странен начин тази печка?Също така не виждам да пуши отдолу под прага...?Всичко наред ли е или само си върти помпата,а не пали печката?
Къде с ИНПА мога да видя какво става с нея,гледах,но никъде не видях нищо за печка....
Благодаря предварително на всички отзовали се!
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

Потребител
Аватар

Мнение от zdrawko2000 » 26 Ное 2014, 19:03

Здравейте. Трябва ми малко помощ и на мен. Днес закачих колата при познат майстор,и на компютъта излезе някаква грешка за температурен сензор. Според него е монтиран на печката, и тя не може да вземе информация кога да заработи. А иначе когото я дам на контакт, на таблото изписва предварително подгряване и около минута върти някаква помпичка. Някой има ли представа дали подлежи на ремонт, и ако може от къде да поръчам такъв сензор. От Варна съм.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er-Reihe

Мнение от Ivo Georgiev » 27 Ное 2014, 10:57

dicho0o написа:Колеги имам е39ка фейс комби 525д.На ботуша пише че си има печка,гледам от долу също има доста работи под шофьора,беше згънат леко ауспуха й,но го оправих и сега дупката й е перфекта и не би трябвало да има проблем да си работи.
Колата е с малък борд,нямам навигация.Като я паля сега като е под 6градуса се чува едно бръмчене точно като от ел.водна помпа.Трябва ли да бръмчи по някакъв по-странен начин тази печка?Също така не виждам да пуши отдолу под прага...?Всичко наред ли е или само си върти помпата,а не пали печката?
Къде с ИНПА мога да видя какво става с нея,гледах,но никъде не видях нищо за печка....

Първо започва да нагнетява гориво и се чува едно тупкане от горивната помпа на печката. След това се нагрява свеща и се впръсква гориво. Накрая се включва вентилатора. Може да чуваш помпата или вентилатора. Щом не пуши, значи не пали. С инпа може да видиш какво се случва в меню body ->aux. heater

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Мнение от dicho0o » 27 Ное 2014, 20:11

Ivo Georgiev написа:
dicho0o написа:Колеги имам е39ка фейс комби 525д.На ботуша пише че си има печка,гледам от долу също има доста работи под шофьора,беше згънат леко ауспуха й,но го оправих и сега дупката й е перфекта и не би трябвало да има проблем да си работи.

Първо започва да нагнетява гориво и се чува едно тупкане от горивната помпа на печката. След това се нагрява свеща и се впръсква гориво. Накрая се включва вентилатора. Може да чуваш помпата или вентилатора. Щом не пуши, значи не пали. С инпа може да видиш какво се случва в меню body ->aux. heater

Благодаря много колега за информацията,ще погледна.На един познат точно така тупкаше,а моята бръмчи като електрическа водна помпа ако има такава на нея или евентуално вентилатор,но по-скоро помпа.
Ще проверя утре с инпа какво става и ще пиша пак в темата :)
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

ПредишнаСледваща

Назад към E39