Как да ползвам печката, ако имам разбира се
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
Re: Как да ползвам печката, ако имам разбира се
Гледах снимката, но при мен това го няма. Утре ще снимам какво има при мен. Нещо такова е, само че с капаче.

Говориме за страната на акумулатора, нали?
Говориме за страната на акумулатора, нали?
- feron
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 dA Touring
- Мечтае да кара: BMW F11
Крият се зад едно капаче, част от тапицерията. На следващите снимки се вижда:
Sent from my SmartPhone using Tapatalk
Sent from my SmartPhone using Tapatalk
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Ето къде трябва да са при туринга:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
OFF/
Да питам, не е свързано с темата, но това зеленото дето виси на снимките на feron, за какво е? Дърпах го няколко пъти, ама не разбрах.
Да питам, не е свързано с темата, но това зеленото дето виси на снимките на feron, за какво е? Дърпах го няколко пъти, ама не разбрах.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- totopz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Fiesta 1.25i
- Мечтае да кара: A6 2.5 TDI
Според мен това отключва капачката на резервоара.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
totopz написа:Според мен това отключва капачката на резервоара.
Звучи логично, благодаря.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Да, това е механично отключване на капака на резервоара ако се прецака нещо ел. ключалката.

- totopz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Fiesta 1.25i
- Мечтае да кара: A6 2.5 TDI
Изчетох цялата тема за печката и съм леко отчаян. За това искам да попитам - има ли хора, на които печката е отключена и работи без проблеми повече от няколко месеца?
Съответно ако някой има наблюдения над повече коли може ли да каже какъв е процента на работещите печки?
Може би в тази тема пишат само хора, които имат проблеми, но останах с впечатление, че масово печките дават дефекти и дори да се отремонтира и да тръгне скоро пак умира.
Надявам се да ме опровергаете, защото в момента се чудя да боря ли моята печка (съответно да набия доста пари) или да я оставя както си е.
Съответно ако някой има наблюдения над повече коли може ли да каже какъв е процента на работещите печки?
Може би в тази тема пишат само хора, които имат проблеми, но останах с впечатление, че масово печките дават дефекти и дори да се отремонтира и да тръгне скоро пак умира.
Надявам се да ме опровергаете, защото в момента се чудя да боря ли моята печка (съответно да набия доста пари) или да я оставя както си е.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Моята е работеща, отключена от почти 3 години. Нямал съм никакви проблеми с нея.

- flex333
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw 525d 2003
- Мечтае да кара: Bmw 760li F01
Колеги някой от Пазарджик-Пловдив да може да отключва печка Вебасто или сервиз който го прави.Бмв е39 525да 2003.Мерси

Здравейте колеги, искам да питам има ли някакъв по специфичен начин да си пусна печката понеже тръгва само когато са настроени таймерите, от direct mode -> aux. heat не тръгва и при запален двигател също не чувам да работи и да загрява по бързо. При настроен таймер тръгва, работи си, водните маркучи който излизат от подкалника се стоплят обаче не се включват вентилаторите в купето. Колата е 530да, със 16:9 съм, на стикера на ботуша пише че модела на печката е webasto z/c. Благодаря предварително.
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
Колеги имам е39ка фейс комби 525д.На ботуша пише че си има печка,гледам от долу също има доста работи под шофьора,беше згънат леко ауспуха й,но го оправих и сега дупката й е перфекта и не би трябвало да има проблем да си работи.
Колата е с малък борд,нямам навигация.Като я паля сега като е под 6градуса се чува едно бръмчене точно като от ел.водна помпа.Трябва ли да бръмчи по някакъв по-странен начин тази печка?Също така не виждам да пуши отдолу под прага...?Всичко наред ли е или само си върти помпата,а не пали печката?
Къде с ИНПА мога да видя какво става с нея,гледах,но никъде не видях нищо за печка....
Благодаря предварително на всички отзовали се!
Колата е с малък борд,нямам навигация.Като я паля сега като е под 6градуса се чува едно бръмчене точно като от ел.водна помпа.Трябва ли да бръмчи по някакъв по-странен начин тази печка?Също така не виждам да пуши отдолу под прага...?Всичко наред ли е или само си върти помпата,а не пали печката?
Къде с ИНПА мога да видя какво става с нея,гледах,но никъде не видях нищо за печка....
- zdrawko2000
- Потребител
-
Здравейте. Трябва ми малко помощ и на мен. Днес закачих колата при познат майстор,и на компютъта излезе някаква грешка за температурен сензор. Според него е монтиран на печката, и тя не може да вземе информация кога да заработи. А иначе когото я дам на контакт, на таблото изписва предварително подгряване и около минута върти някаква помпичка. Някой има ли представа дали подлежи на ремонт, и ако може от къде да поръчам такъв сензор. От Варна съм.
- Ivo Georgiev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 5er-Reihe
dicho0o написа:Колеги имам е39ка фейс комби 525д.На ботуша пише че си има печка,гледам от долу също има доста работи под шофьора,беше згънат леко ауспуха й,но го оправих и сега дупката й е перфекта и не би трябвало да има проблем да си работи.
Първо започва да нагнетява гориво и се чува едно тупкане от горивната помпа на печката. След това се нагрява свеща и се впръсква гориво. Накрая се включва вентилатора. Може да чуваш помпата или вентилатора. Щом не пуши, значи не пали. С инпа може да видиш какво се случва в меню body ->aux. heater
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
Ivo Georgiev написа:dicho0o написа:Колеги имам е39ка фейс комби 525д.На ботуша пише че си има печка,гледам от долу също има доста работи под шофьора,беше згънат леко ауспуха й,но го оправих и сега дупката й е перфекта и не би трябвало да има проблем да си работи.
Първо започва да нагнетява гориво и се чува едно тупкане от горивната помпа на печката. След това се нагрява свеща и се впръсква гориво. Накрая се включва вентилатора. Може да чуваш помпата или вентилатора. Щом не пуши, значи не пали. С инпа може да видиш какво се случва в меню body ->aux. heater
Благодаря много колега за информацията,ще погледна.На един познат точно така тупкаше,а моята бръмчи като електрическа водна помпа ако има такава на нея или евентуално вентилатор,но по-скоро помпа.
Ще проверя утре с инпа какво става и ще пиша пак в темата