M54 320i - маслото изчезна
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
59 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: M54 320i - маслото изчезна
stenli_bmv написа:Колега слагай CASTROL MAGNATEC 5W30 A3/B4 или други синтетични масла отговарящи за BMW Longlife-01

Изключително неподходящо масло. Съчетанието на масло ...W30 и думата Longlife, заради, която някои колеги сменят, по препоръка на някой си, маслото на 27-30000км, води до компресия 9бара, на двигатели малко над 120 000км- виждал съм го на живо.
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Кой нормален шофьор на дърта барака като Е46 - сменя маслото в двигателя на 28-30 000 км? 

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
Демирев написа:Кой нормален шофьор на дърта барака като Е46 - сменя маслото в двигателя на 28-30 000 км?
Ако знаеш колко народ съм видял да го сменя "на колкото пише на таблото", нямаш си на представа.
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Kris написа:Демирев написа:Кой нормален шофьор на дърта барака като Е46 - сменя маслото в двигателя на 28-30 000 км?
Ако знаеш колко народ съм видял да го сменя "на колкото пише на таблото", нямаш си на представа.
Без да съм чел форума и влизал дори и питал някой знам че масло се сменя на 9 500 км. за 10/40...
13 500 км. за 5/40 и 17 500 км. за 5/30 заедно с всички филтри.
25 000 км. инспекция излизаща на таблото си ги знам за смяна накладки - може би и някой носач

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
Ти да, но ако знаеш колко мъка има по тоя свят и какви наивни ( и безотговорни към колите си) хора има.
А по темата, колегата видя ли да ли му пуши колата при форсиране и загрял ДВГ.???
А по темата, колегата видя ли да ли му пуши колата при форсиране и загрял ДВГ.???
- govedarov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320i а вече и 320d с пакет ;)
- Мечтае да кара: M3
Не колата не пуши грам нито студена , нито топла. Засега маслото е добре ама аз съм минал няма и 100 км откак доляхме.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
govedarov написа:Не колата не пуши грам нито студена , нито топла. Засега маслото е добре ама аз съм минал няма и 100 км откак доляхме.
няма и да пуши освен ако не е много зле ...
повечето м54-ки кльопат масло, но не пушат и си вървят добре, имат компресия и тн
причината е, че обикновенно проблема е в маслообиращите сегменти ...
писано е не само тук но и в доста чужбински форуми ако ти се чете ...
сипвай масло, следи го и пробвай с друго масло при смяната ...
междувременно може да се радваш, че нямаш мисфайри, щото те са по гадни

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Само да уточня какво се има предвид под "LongLife". Със сигурност НЕ означава,че може да се кара с него 20-30к км. Означава,че може да стой в колата по дълъг интервал от време. Номалните масла им дават или 1 година (независимо от изминатите километри) или 10к км. LongLife маслата пак се сменят на 10к км, но интервала за престои е малко по голям. 

- govedarov
- кандидат ентусиаст
-
Днеска пак доливах , при форсиране на място си пуши малко.
Какви са ми вариянтите сега , да го сменя с някакво друго и с някаква добавка да пробвам или направо да се отваря мотора ?
Ако е сегменти , гумички и т.н какви пари да си приготвя да спре да го гори ? Ако има запознати нека споделят какво трябва да се направи и колко ще ми излезе ремонта. Сложих газов инжекцион на колата между другото.
И какво значи мисфайър ?
Какви са ми вариянтите сега , да го сменя с някакво друго и с някаква добавка да пробвам или направо да се отваря мотора ?
Ако е сегменти , гумички и т.н какви пари да си приготвя да спре да го гори ? Ако има запознати нека споделят какво трябва да се направи и колко ще ми излезе ремонта. Сложих газов инжекцион на колата между другото.
И какво значи мисфайър ?
- -Maxxx-
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
Колеги, от къде произлиза масовото мнение, че м54 и 10в40 не е добра комбинация? (въпроса ми е сериозен, а не заяждане)

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
govedarov написа:Днеска пак доливах , при форсиране на място си пуши малко.
И какво значи мисфайър ?
600-700 лв само в части ако си го правиш ти.Поне после да знаеш,че караш кола а не каруца.
сегменти,гумички,пасване на клапани,шлайф на главата,гарнитура глава,биелни и основни лагери,разните му дребни гарнитурки там,поне като се отваря мотора да се прави както трябва.
Мисфаер е прекъсване/липса на запалване/проблем със запалването в даден цилиндър.
- govedarov
- кандидат ентусиаст
-
Тоест трябва да се прави основен ремонт така ли да разбирам ? А ако си карам така и си доливам нещо пречи ли му ?
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
govedarov написа:Тоест трябва да се прави основен ремонт така ли да разбирам ? А ако си карам така и си доливам нещо пречи ли му ?
Нищо не му пречи да си доливаш,единствено може да се налага по-често да сменяш свещи,евентуално и някоя ламбда сонда да се скапе,ако имаш катализатор то се вдига и вероятността да се затлачи отделно и няма да си върши работата.Другото е,че при евентуална продажба ще се хванат за това като голям косур.Но общо взето ако гори по 0,5-1 на 10 000 хил км се търпи само с доливане.
ПП.Ако си върви нормално колата и на разход на гориво е добре карай така с доливане.Все пак тва е автомобил на сериозен километраж карай до де не роди нещо по сериозно и после си вземи читав мотор втора ръка идва на цената на основен ремонт.Опции и варианти много не го мисли толкова.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Колега, той човека въобще нямаше да пише ако ставаше въпрос за 500гр до 1л на 10 ХИЛЯДИ километра 

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
host написа:Колега, той човека въобще нямаше да пише ако ставаше въпрос за 500гр до 1л на 10 ХИЛЯДИ километра

59 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4