Политическа.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Re: Политическа.

Мнение от acer » 21 Окт 2014, 20:41

Club BMW написа:Това което написах е факт! За пореден път показваш, че си некомпетентен.
Личния ти архив на Мухобойко не ме интересува, а снимки всякакви :wave: Тези имаш ли ги в албума си :mhihi:

Аз и не претендирам да съм компетентен, изразявам неутрално мнение, ама ти ако беше толкова компетентен щеше да имаш партия или да си министър, поне :mrgreen: Забравяте че хората гласуват и извън тази тема и се вижда кое обществено мнение натежава, а споровете тук са излишни, защото 100% има хора м/ж нас които не са неутрални ;)

Някой член на бсп ще вижда Цветанов като доказан престъпник.. аз като "редови" гражданин, виждам съдебна система която не е осъдила 1 политик от 1989, получава всяка година доклади от ЕС че е корумпирана до костите си, но по време на избори се задейства в ползва на някои партии.. 2014, 24г след прехода няма 1 осъден политик, но Цветанов е виновен че не подслушвал субетка, който знае че го подслушват :mhihi:
Ако хората го вярваха нямаше да им гласуват доверие, да си оправят съдебната система, да осъдят ддс милионерите, заменките, краденето по фондовете, веи, тец, аец, тогава да осъдят и Цветанов и ще им повярваме че са неутрални.. с тези жалки опити изглеждат отчаяни.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 21 Окт 2014, 21:11

като "редови" гражданин, виждам съдебна система която не е осъдила 1 политик от 1989,

Как да не е бре ,колко осъдени станаха политици ? :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 21 Окт 2014, 21:17

То хууу, ама аз не виждам разлика м/у БСП (ДПС) и ГЕРБ. За разните им патерици също няма как да вотна. Та и да отида да гласувам, ефекта ще е един и същ (Стинката беше писал едни три реда с болтнато в края им, някъде по-назад), затова и не ходя :mhihi:
Бацю, къде гледа, докато беше на власт, та не им оряза квинтациите на черкезите, а? Сега като му пречат (уж), да ходи да троши твърд електорат по села и паланки, а не да реве по фейса и да плаща на разни мировци да ръсят тъпизми по форумите ...или да се коалират официално (а не само на сянка :mrgreen: ) и да става министър-председател, та да огрее банкянското слънце пак, не да го прави на национален въпрос N1. Все си мисля, че танцува последен валс - 'ма а' да видим :mhihi:

Поставят условия, които биха предизвикали етническо напрежение в страната, което аз няма да допусна. Искат от мен да стана Радко Младич! Това е крайно несериозно, да не кажа опасно. Няма да го направя!

Начи, ние треа да ги громим с гласуване :mhihi: :mrgreen:
Последна промяна hell's angel на 21 Окт 2014, 21:29, променена общо 1 път
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 21 Окт 2014, 21:29

Ако не виждаш разлика, то няма смисъл да пишеш повече в тая тема ;) Все едно да не виждаш разлика между Левски и ЦСКА. Има и такива, ама те не разбират от футбол ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 21 Окт 2014, 21:35

Малко си се пообъркал в сравненията, пък и на "кой не скача е червен" му поотмина времето, безвъзвратно. Направете си Герберска тема или пък за виждащи разлика и си пишете там - няма да ви преча, обещавам :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 21 Окт 2014, 21:42

acer написа:Значи правите грешният избор, гласувайте за другият спектър на 20-те години, герб са от 2009 във властта, не от 1989 .

Да гласувам за някого бил откровен престъпник до оня ден вместо за прикритите престъпници ...
Как па не се бях сетил за този вариант :mhihi:

steeN написа:
K_Ilkov написа:И аз съм разочарован ...
Ще кажеш ли отговора?

Политиците винаги ще лъжат, цените винаги ще се покачват, ползвай sunscreen :)

Какъв е скрийна против политици дето крадат ...
За лъгането ясно - то си е part of the game
Боклуците от 90-та насам крадат най-безобразно ... и винаги намират какво и как да доопапат

Ivo_Borisov написа:Ако не виждаш разлика, то няма смисъл да пишеш повече в тая тема ;) Все едно да не виждаш разлика между Левски и ЦСКА. Има и такива, ама те не разбират от футбол ;)

Каква е :dunno: и едните и другите са много зле ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 21 Окт 2014, 21:46

Много интересно... в тема за политика, преобладаващата част от пишещите не гласува, а някои от тях дори твърдят, че не се интересуват от политика :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Окт 2014, 22:08

Като спрях за известно време да се интерсувам и да ги слушам усетих, че ми е по-добре.

Днес не знам що слушах новините. Щяло да има реформа в осигурителната система. В какво се изразява реформата? Да се вдигне минималната заплата и осигурителните вноски, че не стигали пари. Ебахму и реформата... Утре идваш да си купиш нещо от мен и аз вместо 5лв вече ти казвам, че струва 6. Щото съм направил виждаш ли реформа :yes: Т.е. реформата е не подобрение на състоянието, не оптимизация, не по-добро управление, не икономия и по-добри инвестиции, а просто увеличение.

Повишаването на минималната заплата до къде ни води? До повишаване на цените на стоки и услуги. Това до къде води- до повече ДДС и данък печалба за държавата. + увеличаването на осигурителните вноски. Само, дето потребителите са безкрайно бедни. А прави бизнес в тая държава!

Това сега, докато има достатъчно работещи да внасят в пенсионните фондове. А след 10 години, след 20 или след 30 с тая застаряваща нация. Колко ще е осигурителната вноска за да се хранят пенсионерите, 50% от заплатата? Кой от всичките премиери до сега направи нещо за да подобри раждаемостта в тая държава, че да има утре кой да ни храни? Кой се потруди да създаде благоприятен бизнес климат в страната, че зад всеки отпечатан лев да седи еквивалента от стоки и услуги произведени в страната? Как се отглежда дете тук, колко от вас знаят? Смеем се, че по бай Тошово време трябвало да си правиш вноска за кола 15 години по-рано. А не е ли по-смешно, че като ти се роди детето трябва да търсиш къде да го запишеш на градина след 3-4 години? Че ти трябват точки, връзки, рушвети и т.н. за нещо толкова елементарно? След толкова реформи в НАП, мап, агенция по вписвания и т.н. трябва да висиш като сопол по гишетата и да платиш десетки левове такси на тая банка и оная банка и да напишеш 100 молби и бланки и простотии за да си откриеш фирма? А се дадоха милиони за оптимизиране на тия системи. А системата в КАТ. Имам снимки правени през две години на бележката "поради повреда в системата е възможно обслужването да бъде затруднено". Там се изляха милиони за софтуера им. А тая бележда виси перманентно на джама. Хиляди още примери може да се намерят как нищо не се случва.

За КТБ като се подвигна въпрос по-горе, там кво се случва? Излиза главния прокурор и напълно нали в унисон на закона, който забранява подобни изказвания казва "аз нямма информация относно резултатите от одита, но там ще се окаже огромна дупка".

Ние си гласуваме, времето минава, утре децата ни и внуците ни ще плащат масрафа на тия, дето ги избираме сега.

А, и друго нещо интересно ми се случи миналата седмица. Видях един колега от университета с който не се бяхме виждали от 15-тина години. Баща му имаше голяма фирма с редовен бизнес през мутренските години. Сериозен бизнес, труден с който мутрите по това време не искаха да се занимават с оглед по-лесните печалби на други места и те бяха единствените в бранша в България. Съответно става въпрос са за адски много пари. Та той ми разправя как след като Герб идват на власт идват техни хора във фирмата и казват на баща му съответната сума с която трябва да спонсорира партията. Бидейки може би единствения честен и самостоятелно успял едър бизнесмен в страната той ги изхвърля като мръсни котки. От тогава до сега нямат нито една поръчка спечелена. Съответно фирмата от най-голямата и добре печеливша в момента е със запори и пред затваряне. :dunno:
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 21 Окт 2014, 22:22

Едва ли е вярно това ...
Гледах сега в сайта на ЕНП и няма такава практика
И снимка не намерих :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 21 Окт 2014, 23:03

Е кво пък толкова човека да беше спонсорирал ГЕРБ нямаше да има проблеми , избира по малкото зло и толкова :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 21 Окт 2014, 23:10

То затова сме на тоя хал :nono:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 21 Окт 2014, 23:56

Даам, преди 2009-та тва Германия да ни завиди на нашите прозрачни обществени поръчки :mhihi:
Всички се печелят напълно честно, без никой да познаваш, а фирмата на твоя познат е просперирала през годините печелийки обществени поръчки "случайно".. дано не го вярваш, щото ще си доста наивен за възрастта си.

В България никога не е имало честни обществени поръчки, всяка власт си идва с обществените си поръчки за подкрепящите ги фирми и герб не промениха нищо, меда е прекалено сладък.. плащаш си за да получаваш, някак за тия ширини ненормалното звучи нормално.

Ако говорим за изнудване, някой да дойде и да ти поиска % от печалбата, както мистър "КОЙ" е поискал от SCI и им се наложи да се пререгистрират в Германия и т.н и т.н, то да мястото на герб е при бсп/дпс.
Дотогава хората забравят думите и съдят по делата, не сте ли се замисляли? Като стигаш до морето за 2 часа, гледаш как няма убийства и отвличания (нямаше) не плащаш 3-ен енергиен шлем и свръх ВЕИ + леко по леко модернизиране на градовете.. някак си думите на другите бледнеят.

Или 1,100,000 пак са се заблудили и бленуваме некви магистрали и фондове :mhihi:
Иначе аз спрях да гледам новини и телевизия от 1 година и се чувствам идеално, ся ако спра да следя темата и ще съм екстра :mrgreen: признавам мисленето на някои хора ме учудва доста.
Последна промяна acer на 22 Окт 2014, 0:00, променена общо 3 пъти
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 21 Окт 2014, 23:56

http://www.nytimes.com/2014/10/22/busin ... .html?_r=1

човекО искал нефтО да се търгува у еврО.
Дори на среден бизнесмен му е ясно, че на "печатарите на мангизи" отвъд океана това не им е изгодно.
Намерили и напили един руски простак и опалаа.... :roll:
Преди много години така загива президентът на италианската държавна петролна компания ENI и по същите причини.
Ето линк:
http://en.wikipedia.org/wiki/Enrico_Mattei
Както казваше ДРУГАРЯТ СТАЛИН: " Нет человека, нет проблем"!
Путин се взе за много властимащ, но забрави, че остана без съюзници заради собствената си алчност!? :dummy:

И още нещо за Енрико Матеи:

Енрико Матеи загина при авиокатастрофа през 1962 г. при неизяснени обстоятелства. Ексхумацията на тялото на Матеи и на пилота на самолета през 1995 г. позволи да бъде направен нов анализ на обстоятелствата около гибелта му. Тогава съдебно-медицинската експертиза установи, че на борда на самолета е избухнал взрив. Матеи беше известен с неотстъпчивостта си в отношенията с многонационалните петролни компании и изводите на експертите накараха мнозина в Италия да счетат случая за диверсия.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 22 Окт 2014, 0:19

Jordana написа:Е кво пък толкова човека да беше спонсорирал ГЕРБ нямаше да има проблеми , избира по малкото зло и толкова :dunno:

Е нали така се почва. Като даде един определен процент като рушвет тия пари от къде ще дойдат? Ще вдигне цената на крайната продукция. И тая цена накрая кой я плаща, Герб, комунистите, ДПС или аз и ти? Привидно не ни засяга, но дефакто парите излизат от нашите джобове.

Всяка стотинка в машината на корупцията я плащаме ние.

acer написа:Всички се печелят напълно честно, без никой да познаваш, а фирмата на твоя познат е просперирала през годините печелийки обществени поръчки "случайно".. дано не го вярваш, щото ще си доста наивен за възрастта си.

Както обясних в бранша не е имало много други играчи преди това, дори никакви тъй като не е от типа на сладките бизнеси- днес инвестираш, утре си изкарал 100% отгоре. Преди това никой не му е искал и е взимал поръчки, защото не е имало други кандидати. След като той не си плаща се появяват други фирми, които започват да обират всичко.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 22 Окт 2014, 0:38

bum_bum написа:
Както обясних в бранша не е имало много други играчи преди това, дори никакви тъй като не е от типа на сладките бизнеси- днес инвестираш, утре си изкарал 100% отгоре. Преди това никой не му е искал и е взимал поръчки, защото не е имало други кандидати. След като той не си плаща се появяват други фирми, които започват да обират всичко.

Дал си дефиниция за конкуренция :)
На кого/какво да плати, за да не му правят конкуренция ли? Че на Джобс му крадат идеята за ОС и на дебюта на Mac пускат Windows.
Идеята не можеш да я патентоваш, всеки може да ти я открадне или доразработи и от единствен на пазара да имаш много конкуренти..тогава трябва да мислиш по-добър продукт.. това ако е дефиниция за изнудване не знам.. добре че попитах, манипулативни сте ми.

п.с за това ли искаш по-далече от ес/сащ? :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата