Премахване на DPF и катализатор

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Re: Премахване на DPF и катализатор

Мнение от rafa224 » 19 Сеп 2014, 8:14

oci написа:
rafa224 написа:
oci написа:
DJaM0 написа:Благодаря ,днес говорих с един човек ,който с това се занимава и каза ,че първо трябва да се премахне софтуерно ,защото в другия случай ако поиска регенерация му е по трудно да изчисти грешките след това и усложняваме нещата...

хахахаха, пак поредната глупост вчера махах софтуерно един ДПФ на е60 момчето си го беше махнал преди 10 дни и му беше влезнала грешка партикал филтър и нямаше такива драма, а точно за 30 минуги си тръгна по живо и здраво, вече чист като момина сълза и колата забрави, че е имала ДПФ завинаги :mhihi:

Е който си е добър си е добър :yes: Колегите да си направят извода към кой да се обръщат :D

В това няма добър или лош, има знаещ какво прави и такива които се учат или чули нещо от някъде си :mhihi:
Иначе знаещи хора има много във форума и точно това го прави полезен :yes:

Напълно вярно :yes: :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х5 4.0д

Мнение от khaled » 22 Сеп 2014, 7:34

А някой мерил ли си е налягането пред ДПФ-а преди и след махането?
Аз си го измерих с ДПФ и е около 120 мбар с постоянна скорост осколо 120км/ч и е 350мбар на пълна газ.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 22 Сеп 2014, 8:01

khaled написа:А някой мерил ли си е налягането пред ДПФ-а преди и след махането?
Аз си го измерих с ДПФ и е около 120 мбар с постоянна скорост осколо 120км/ч и е 350мбар на пълна газ.

Доста ти е високо колега. Иначе след махането няма никакво налягане - атмосферното

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от khaled » 22 Сеп 2014, 8:13

Хм, тея две гърнета по системата никакво съпротивление ли не правят?
Аз гледах из нета ,но всички тестове са само на място и при напълно натиснат педал е нормално до 250мбар, а аз давам пълна газ по баира и вероятно вкарвам поне 5-пъти повече гориво.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 22 Сеп 2014, 8:15

khaled написа:Хм, тея две гърнета по системата никакво съпротивление ли не правят?
Аз гледах из нета ,но всички тестове са само на място и при напълно натиснат педал е нормално до 250мбар, а аз давам пълна газ по баира и вероятно вкарвам поне 5-пъти повече гориво.

Гърнетата не ти правят налягане. Колата ти регенерира ли и на колко често?

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Мнение от awful » 22 Сеп 2014, 12:36

khaled написа:А някой мерил ли си е налягането пред ДПФ-а преди и след махането?

Колега кажи как гледаш налягането на дпф :idea:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от khaled » 22 Сеп 2014, 13:08

Дадоха ми уред в един сервиз, който беше с тъчскрийн и нямаше нужда от лаптоп.Иначе може и с DIS, но бавно работи.
А това кога регенерира не знам. По нищо не мога усетя.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 22 Сеп 2014, 13:14

khaled написа:Дадоха ми уред в един сервиз, който беше с тъчскрийн и нямаше нужда от лаптоп.Иначе може и с DIS, но бавно работи.
А това кога регенерира не знам. По нищо не мога усетя.

Мисля че като почне да регенерира трябва да почне да ти сменя скоростите на по високи обороти

Потребител
Аватар

Мнение от DJaM0 » 22 Сеп 2014, 18:12

От 0 до 0.4 е нормалното налягане ,което дават...моето стигаше 1.2 ,правих принудителни регенерации ,но за няколко дни пак същото...махнах ДПФ-а и колата стана съвсем различна...преди това не можеше да се разтоварва от газовете и се мъчеше...

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 30 Сеп 2014, 11:10

martolock написа:Много е важно да избереш читав софтуерист - ремапер.
аз скоро махах ДПФ + катализатор и после софтуериста си остави ръцете....На диагностика постоянно се появяват две грешки: едната за ДПФ другата за АГР клапан.
Освен това се наложи манипулацията да се извърши със сваляне на компютъра и отваряне, вместо през OBD понеже било много рисково. Незнам колко е истина.
истина е,даже нека всички тея хора дето са си го махнали ''ефтино'' да отидат на диагностика да видят че и на тях им стоят грешки за ДПФ-а....но така е като се търси ефтини решения,просто хората които ги предлагат ползват кракнати програми :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 30 Сеп 2014, 13:25

:mhihi: На мен ми го махнаха ДПФ за 100лв. и няма абсолютно никакви грешки след това, така че не само цената е определящо, а това че някои дават и по 500лв. си е техен проблем. Не е луд тоя дето ги взима а тоя дето ги дава :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 30 Сеп 2014, 13:37

за 100лв вариянта е да е copy/paste софтуер с китайски уред за 50лв,едва ли някой които влага труд и пари за техника ще ти вземе 100лв...както казваш ти хубаво е че има луди хора дето си дават колите да бърникат хора с китайски уреди за да могат да изкарат 100лв :) още по-хубаво е после като идват да им се оправят нещата :) защото едва ли знаят какво точно променят в софтуера :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 30 Сеп 2014, 14:00

VRPerformance написа:за 100лв вариянта е да е copy/paste софтуер с китайски уред за 50лв,едва ли някой които влага труд и пари за техника ще ти вземе 100лв...както казваш ти хубаво е че има луди хора дето си дават колите да бърникат хора с китайски уреди за да могат да изкарат 100лв :) още по-хубаво е после като идват да им се оправят нещата :) защото едва ли знаят какво точно променят в софтуера :)

Техниката изобщо не е китайска и човека е вложил доста пари и недей да мислиш, че при тебе е най доброто оборудване. Това че ми го е направил на мен за 100лв. не значи абсолютно нищо. По принцип взима 200-250лв. Чудно ми е как ще ми докажеш, че ти като ми премахнеш софтуерно дпф например за 500лв. ще е по добре от сега както ми е премахнат за 100лв., като имай в предвид, че колата я карам вече доста километри без никакви грешки или проблеми относно ДПФ. Това че взимаш по скъпо не означава, че е по качествено :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от khaled » 30 Сеп 2014, 21:29

На мен ми е по-интересно дали тези които вземат по 500лв пипат малко и настройките, защото без ДПФ може доста да се оптимизира двигателя.
То ако е само да се изчисти грешка, която излиза само на диагностика, всичко над 200лв ми се вижда пресилено.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 30 Сеп 2014, 21:43

khaled написа:На мен ми е по-интересно дали тези които вземат по 500лв пипат малко и настройките, защото без ДПФ може доста да се оптимизира двигателя.
То ако е само да се изчисти грешка, която излиза само на диагностика, всичко над 200лв ми се вижда пресилено.

да за 500 е нормално въпреки, че пак е пресилено да върви с ремап,но комплексно цената е около 300-400 лв за тази кола, и не с китайски софтуер, както се изрази колегата от Русе :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93