Премахване на DPF и катализатор
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Re: Премахване на DPF и катализатор
oci написа:rafa224 написа:oci написа:DJaM0 написа:Благодаря ,днес говорих с един човек ,който с това се занимава и каза ,че първо трябва да се премахне софтуерно ,защото в другия случай ако поиска регенерация му е по трудно да изчисти грешките след това и усложняваме нещата...
хахахаха, пак поредната глупост вчера махах софтуерно един ДПФ на е60 момчето си го беше махнал преди 10 дни и му беше влезнала грешка партикал филтър и нямаше такива драма, а точно за 30 минуги си тръгна по живо и здраво, вече чист като момина сълза и колата забрави, че е имала ДПФ завинаги
Е който си е добър си е добърКолегите да си направят извода към кой да се обръщат
В това няма добър или лош, има знаещ какво прави и такива които се учат или чули нещо от някъде си
Иначе знаещи хора има много във форума и точно това го прави полезен
Напълно вярно

- khaled
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5 4.0д
А някой мерил ли си е налягането пред ДПФ-а преди и след махането?
Аз си го измерих с ДПФ и е около 120 мбар с постоянна скорост осколо 120км/ч и е 350мбар на пълна газ.
Аз си го измерих с ДПФ и е около 120 мбар с постоянна скорост осколо 120км/ч и е 350мбар на пълна газ.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
khaled написа:А някой мерил ли си е налягането пред ДПФ-а преди и след махането?
Доста ти е високо колега. Иначе след махането няма никакво налягане - атмосферното
- khaled
- кандидат ентусиаст
-
Хм, тея две гърнета по системата никакво съпротивление ли не правят?
Аз гледах из нета ,но всички тестове са само на място и при напълно натиснат педал е нормално до 250мбар, а аз давам пълна газ по баира и вероятно вкарвам поне 5-пъти повече гориво.
Аз гледах из нета ,но всички тестове са само на място и при напълно натиснат педал е нормално до 250мбар, а аз давам пълна газ по баира и вероятно вкарвам поне 5-пъти повече гориво.
- adovet
- старши ентусиаст
-
khaled написа:Хм, тея две гърнета по системата никакво съпротивление ли не правят?
Гърнетата не ти правят налягане. Колата ти регенерира ли и на колко често?
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
khaled написа:А някой мерил ли си е налягането пред ДПФ-а преди и след махането?
Колега кажи как гледаш налягането на дпф

- khaled
- кандидат ентусиаст
-
Дадоха ми уред в един сервиз, който беше с тъчскрийн и нямаше нужда от лаптоп.Иначе може и с DIS, но бавно работи.
А това кога регенерира не знам. По нищо не мога усетя.
- adovet
- старши ентусиаст
-
khaled написа:Дадоха ми уред в един сервиз, който беше с тъчскрийн и нямаше нужда от лаптоп.Иначе може и с DIS, но бавно работи.
Мисля че като почне да регенерира трябва да почне да ти сменя скоростите на по високи обороти
От 0 до 0.4 е нормалното налягане ,което дават...моето стигаше 1.2 ,правих принудителни регенерации ,но за няколко дни пак същото...махнах ДПФ-а и колата стана съвсем различна...преди това не можеше да се разтоварва от газовете и се мъчеше...
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
истина е,даже нека всички тея хора дето са си го махнали ''ефтино'' да отидат на диагностика да видят че и на тях им стоят грешки за ДПФ-а....но така е като се търси ефтини решения,просто хората които ги предлагат ползват кракнати програмиmartolock написа:Много е важно да избереш читав софтуерист - ремапер.
аз скоро махах ДПФ + катализатор и после софтуериста си остави ръцете....На диагностика постоянно се появяват две грешки: едната за ДПФ другата за АГР клапан.
Освен това се наложи манипулацията да се извърши със сваляне на компютъра и отваряне, вместо през OBD понеже било много рисково. Незнам колко е истина.

- adovet
- старши ентусиаст
-

- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
за 100лв вариянта е да е copy/paste софтуер с китайски уред за 50лв,едва ли някой които влага труд и пари за техника ще ти вземе 100лв...както казваш ти хубаво е че има луди хора дето си дават колите да бърникат хора с китайски уреди за да могат да изкарат 100лв
още по-хубаво е после като идват да им се оправят нещата
защото едва ли знаят какво точно променят в софтуера 

- adovet
- старши ентусиаст
-
VRPerformance написа:за 100лв вариянта е да е copy/paste софтуер с китайски уред за 50лв,едва ли някой които влага труд и пари за техника ще ти вземе 100лв...както казваш ти хубаво е че има луди хора дето си дават колите да бърникат хора с китайски уреди за да могат да изкарат 100лвоще по-хубаво е после като идват да им се оправят нещата
защото едва ли знаят какво точно променят в софтуера
Техниката изобщо не е китайска и човека е вложил доста пари и недей да мислиш, че при тебе е най доброто оборудване. Това че ми го е направил на мен за 100лв. не значи абсолютно нищо. По принцип взима 200-250лв. Чудно ми е как ще ми докажеш, че ти като ми премахнеш софтуерно дпф например за 500лв. ще е по добре от сега както ми е премахнат за 100лв., като имай в предвид, че колата я карам вече доста километри без никакви грешки или проблеми относно ДПФ. Това че взимаш по скъпо не означава, че е по качествено

- khaled
- кандидат ентусиаст
-
На мен ми е по-интересно дали тези които вземат по 500лв пипат малко и настройките, защото без ДПФ може доста да се оптимизира двигателя.
То ако е само да се изчисти грешка, която излиза само на диагностика, всичко над 200лв ми се вижда пресилено.
То ако е само да се изчисти грешка, която излиза само на диагностика, всичко над 200лв ми се вижда пресилено.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
khaled написа:На мен ми е по-интересно дали тези които вземат по 500лв пипат малко и настройките, защото без ДПФ може доста да се оптимизира двигателя.
да за 500 е нормално въпреки, че пак е пресилено да върви с ремап,но комплексно цената е около 300-400 лв за тази кола, и не с китайски софтуер, както се изрази колегата от Русе