530d 218hp ...... Блокира.....

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E60 530D
Мечтае да кара: M5 :))))

530d 218hp ...... Блокира.....

Мнение от iavor_Andreev » 12 Сеп 2014, 16:31

Здравейте!
Колата я имам от близо година.. Навъртял съм и около 60 к километра!!
Какво ли не и смених ако почна да изреждам няма да ми стигне цял ден.... Накратко поддържал съм си автомобила без компромиси в цени и части. Вчера на път към гърция точно преди Солун... Усетих някакво чукане (всеедно гумата се търкаше в подкалника) спрях обаче се оказа че чукането е от двигателя реших да я загася изчаках 15 мин и я запалих отново (даржа да подчертая че не е дала ама никакъв признак на проблем) При повторното палене почукването се превърна в метално тракане.... Разтресе се цялата угасих моментално викнах пътна помощ в сервиз ..... Пробваха я и там .... И затегна тотално... Сега чакам платворма да я връщам в Бг и да установя причината.... Късмет не ами незнам какво да кажа....
Мммм в Русия съм в Русия съм.....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Re: 530d 218hp ...... Блокира.....

Мнение от Taruno » 13 Сеп 2014, 1:21

Или верига или си прегрял двигателя, а това как си я поддържал ако колата е на 300-400 хил веригата и е дошло времето.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 330xd LCI

Мнение от hamann25 » 13 Сеп 2014, 1:30

Един приятел си прееба двигателя от скапана дюза на дълъг път и същата история метален звук.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 13 Сеп 2014, 9:27

Да на пасата като гърмяха дюзите също не можеше да запали след това ама там нямаш друга индикация просото изведнъж си за дюза.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 13 Сеп 2014, 11:08

Може и бутало да е спукала

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 330xd LCI

Мнение от hamann25 » 13 Сеп 2014, 14:04

adovet написа:Може и бутало да е спукала

Напълно е възможно....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 XD

Мнение от bordo_77 » 13 Сеп 2014, 15:31

Да не е от демферната шайба, огледахте ли я хубаво.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 13 Сеп 2014, 15:53

Или биелен лагер или стопено бутало.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат
Мечтае да кара: Десет цилиндрово Е60
Детайли за колата: Много бавна

Мнение от Beat » 13 Сеп 2014, 15:57

Съвсем скоро на един приятел със същия двигател - проблем с дюза и след това пробито бутало.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535d
Мечтае да кара: F90 M5

Мнение от enerdjy » 13 Сеп 2014, 16:23

:OT:
Изображение Малката печка (tds) на какви поразии е способна :mhihi: :mhihi:
"If one day speed kills me don't cry because i was smiling" - Paul Walker

Потребител
Аватар
Кара: E60 530D
Мечтае да кара: M5 :))))

Мнение от iavor_Andreev » 14 Сеп 2014, 4:20

Все още е в солун вторник ще патува към бг!
Верига не е по отношение на изминати км съдя че е на реални турбината и дпф-а си ги хвърли на около 200к
Според повечето с които говорих е пръснала маховика... Когато я закачиха на буксир от сервиз до един приятел при които ще седи едно българче вика аз ще я пробвам защото все ми се струва че не е двигател... В движение на контакт удари директна колата трябваше да продалжи да се движи а тя запъна като чук и скъса важето..... Автоматика по принцип не работи ако двг-то не функционира... А тя директно блокирА задницата.... Каза ми в таз кутия според мен всичко е леш... Маховик си пръснал може и дефиринциала... Въртяла е тракала е накрая е запекла някаде и това е 90% не е двг а скорости... Тук не съм дал да я пипат поради 2 причини безбожни цени и нулев резултат. Ще опиша отново какво точно усетих и как се случи всичко апак да видим кои ще познае причината която и аз не знам все още.
15-20 км преди инсулта усетих някак по твърдо влизане от предавка в предавка... Някак си се затрудни да превключи.. След това едно ритмично триене всеедно на гумата има балон който се търка в подкалника (това ми беше и първата мисъл преди да спра. Отваряйки капака обаче се чуваше едно метално чукане с равни интервали.... Загасих оставих я да си почине . При следващият старт страшно метално чукане неравномерно разтресе цялата кола.... Угасих пътна помощ за 5км 110€ (мамицата им)
В сервиз за дизели уж .... Обясних майстора вика пали... Аз му отг човек ще затегне тотално тои вика пали смело каквото е станало станало е вече... Вартя аз опита да заварти и запече... Донесоха акомилатор от камион мисля завартя двг почна да работи все едно е Юмз (стар руски трактор) то не бе лопане стъргане .. Накрая явно си намери каде да застопори и запече тотал... Сега като си я закарам ще видим кое как и защо....
Мммм в Русия съм в Русия съм.....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S8
Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago

Мнение от timur_lenk » 14 Сеп 2014, 15:41

iavor_Andreev написа:Здравейте!
Колата я имам от близо година.. Навъртял съм и около 60 к километра!!
Какво ли не и смених ако почна да изреждам няма да ми стигне цял ден.... Накратко поддържал съм си автомобила без компромиси в цени и части. Вчера на път към гърция точно преди Солун... Усетих някакво чукане (всеедно гумата се търкаше в подкалника) спрях обаче се оказа че чукането е от двигателя реших да я загася изчаках 15 мин и я запалих отново (даржа да подчертая че не е дала ама никакъв признак на проблем) При повторното палене почукването се превърна в метално тракане.... Разтресе се цялата угасих моментално викнах пътна помощ в сервиз ..... Пробваха я и там .... И затегна тотално... Сега чакам платворма да я връщам в Бг и да установя причината.... Късмет не ами незнам какво да кажа....

Ако може като установите повредата да споделиш,че е важно за всички тук.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60

Мнение от SDLS » 14 Сеп 2014, 16:25

Същото се случи със служебната на колегата преди месец. Не бе BMW, но симптомите са 1:1. Проблемът бе, че като я закараха в сервиз нямаше 1гр останало масло, явно е текло отнякъде. Диагноза - затегнал двигател или нещо от сорта. Дано при колегата проблема е по-лек :|

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Кон

Мнение от axel.folu » 22 Сеп 2014, 1:20

Защо ли имам чувството че веригата играе играта или бутало

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 23 Сеп 2014, 21:50

iavor_Andreev написа:Все още е в солун вторник ще патува към бг!
Верига не е по отношение на изминати км съдя че е на реални турбината и дпф-а си ги хвърли на около 200к
Според повечето с които говорих е пръснала маховика... Когато я закачиха на буксир от сервиз до един приятел при които ще седи едно българче вика аз ще я пробвам защото все ми се струва че не е двигател... В движение на контакт удари директна колата трябваше да продалжи да се движи а тя запъна като чук и скъса важето..... Автоматика по принцип не работи ако двг-то не функционира... А тя директно блокирА задницата.... Каза ми в таз кутия според мен всичко е леш... Маховик си пръснал може и дефиринциала... Въртяла е тракала е накрая е запекла някаде и това е 90% не е двг а скорости... Тук не съм дал да я пипат поради 2 причини безбожни цени и нулев резултат. Ще опиша отново какво точно усетих и как се случи всичко апак да видим кои ще познае причината която и аз не знам все още.
15-20 км преди инсулта усетих някак по твърдо влизане от предавка в предавка... Някак си се затрудни да превключи.. След това едно ритмично триене всеедно на гумата има балон който се търка в подкалника (това ми беше и първата мисъл преди да спра. Отваряйки капака обаче се чуваше едно метално чукане с равни интервали.... Загасих оставих я да си почине . При следващият старт страшно метално чукане неравномерно разтресе цялата кола.... Угасих пътна помощ за 5км 110€ (мамицата им)
В сервиз за дизели уж .... Обясних майстора вика пали... Аз му отг човек ще затегне тотално тои вика пали смело каквото е станало станало е вече... Вартя аз опита да заварти и запече... Донесоха акомилатор от камион мисля завартя двг почна да работи все едно е Юмз (стар руски трактор) то не бе лопане стъргане .. Накрая явно си намери каде да застопори и запече тотал... Сега като си я закарам ще видим кое как и защо....

Да ме поправят колегите, ако бъркам, но доколкото разбирам колата е с автоматични предавки и там маховик мисля, че няма. Имаш торк конвертор. Освен това лично мен ме съмнява така изведнъж, радикално да се предаде автоматичната скоростна кутия. В повечето случаи поне ще влезе в авариен режим. Индикации по таблото светват ли?
Изображение

Следваща

Назад към Е60/Е61