Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
hpnotic2 написа:Crusible написа:awful написа:Taruno написа:Да повторя колегата от преди и ако може направо не знам форума да се казва така! Толкова много писано писано писано ама няма кой да чете .....
Проблемния мотор е N47, но колите, които гледаш са именно с него.
Никои не чете какво е писано а влиза и пуска едно запитване и всичко се повтаря и повтаря ......
Пределно наясно съм, че посочените модели са с М47, затова и попитах, ако може да се докаже, че е направена сервизна интервенция, то тогава мотора си е ОК. Ако не може, тогава риска е сериозен. Ако е правен ремонт в оторизиран сервиз в Европа, то тогава може ли да провери това в Бмв България?
Колега, за пръв и последен път - проблемният мотор е N47... N 47, не M , a N. N47 e проблемен, M47 - няма проблема на N 47.
П.П. Колкото до 330-ката - малко съмнителна обява ми се вижда това.Задължителна проверка в сервиз ще трябва преди евентуална покупка.
OK, техническа грешка при изписването, мерси че ме поправи. Иначе, по отношение на това, което питам?
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
Колеги, благодаря за отговорите. Проверката в сервиз е ясна, както и задължителното шофиране. Щом няма мнения от типа "Не виждаш ли двата цвята на колата; В тази фуга може да ти спи котката; На тази кола само емблемата и бъбреците са от БМВ", значи всичко е в рамките на нормалната автотърговия по тези ширини и с моите възможности. Затова сега трябва да се види дали поне пали, как върви и най-важното, дали са останали коне да завъртят гумите
.
Това наистина поражда известни съмнения. Пише, че е май 2006 - вероятно регистрирана. Смяната на маслото между 2010 и 2011 е на 12000 км, а между 2011 и 2012 е на 20000 км. За две години са 32000, назад още четири години по толкова и сметката излиза. Доколкото тази книжка е истинска и може да ѝ се вярва. Не, че Пловдив е далеч, но мисля да я проверя в vin.su срещу скромна сума и да видя дали ще излезе нещо повече.
Видял съм също, че цената е сравнително ниска. Последно като хвърлих една камара пари за кола, не се оказа особено сполучлив избор и оправдана цена, та ако нещо ѝ има поне да не ме е яд колко съм дал

julkata1 написа:Data for vehicle identification number: WBAVB31000KC23451
Production date: 22.02.2005
Смяна на маслото от книжката е на 32 000 км
Това наистина поражда известни съмнения. Пише, че е май 2006 - вероятно регистрирана. Смяната на маслото между 2010 и 2011 е на 12000 км, а между 2011 и 2012 е на 20000 км. За две години са 32000, назад още четири години по толкова и сметката излиза. Доколкото тази книжка е истинска и може да ѝ се вярва. Не, че Пловдив е далеч, но мисля да я проверя в vin.su срещу скромна сума и да видя дали ще излезе нещо повече.
Видял съм също, че цената е сравнително ниска. Последно като хвърлих една камара пари за кола, не се оказа особено сполучлив избор и оправдана цена, та ако нещо ѝ има поне да не ме е яд колко съм дал

- fallenfbsd
- Потребител
-
добре ... тази е2011 нямат ли подобрения по този двигател N47,след някакво време,т.е. изчистване на детските болест...
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=7h2pzi
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=7h2pzi
- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
Имат подобрения
Иначе имам фейсово комби 320д 2010г. с доста повече екстри за тези пари
Иначе имам фейсово комби 320д 2010г. с доста повече екстри за тези пари

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
babun написа:sapio написа:Някакво мнение за тази:
http://www.cars.bg/c817254
Скептично съм настроен към всякакви автокъщи, а към пловдивските съвсем, но все пак ...
Не ми допада само кожения салон, но нищо
Волана не е оригинален за модела. Липсват удебеляванията и мисля че е от първа серия на BMW. Защо ли е сменян, там ли са въздушните възглавници?
Воланът е спортен, не М-ков, затова няма удебеления. Възглавницата се сменя отделно, няма нужда от цял волан.
Never mistake motion for action...
Leon написа:babun написа:sapio написа:Някакво мнение за тази:
http://www.cars.bg/c817254
Скептично съм настроен към всякакви автокъщи, а към пловдивските съвсем, но все пак ...
Не ми допада само кожения салон, но нищо
Волана не е оригинален за модела. Липсват удебеляванията и мисля че е от първа серия на BMW. Защо ли е сменян, там ли са въздушните възглавници?
Воланът е спортен, не М-ков, затова няма удебеления. Възглавницата се сменя отделно, няма нужда от цял волан.
http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=749432 Не е ли това истинския М-ков волан или се бъркам?
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
babun написа:http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=749432 Не е ли това истинския М-ков волан или се бъркам?
капачката с ъглите е взаимозаменяема между двата волана

издутините за палците са разликата, дебелината е една и съща

перфорираната кожа е по желание

и лепенката ///м за левче
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- mopasan
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 320da+ M power kit= 200hp;420Nm
Колегите май не са виждали волани на Е90, моля ви запознайте се и тогава давайте компетентни отговори. Волана е от Е87, тези които са спортен и М-ков за Е90 са с удебеления. Нека сме коректни и не говорим без факти.
ПС : вижте VIN в BMWarhiv
- vicho
- старши ентусиаст
-
mopasan написа:Колегите май не са виждали волани на Е90, моля ви запознайте се и тогава давайте компетентни отговори. Волана е от Е87, тези които са спортен и М-ков за Е90 са с удебеления. Нека сме коректни и не говорим без факти.

т'ва са... 1 и 2 са еднакви с различна капачката
3 е без издутините, но със същата дебелина на ринга

и 3-те са с еднакъв бег

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Като средният се монтира от септември 2007г. и заменя този от последната снимка.
Never mistake motion for action...
- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
Воланите на Е87 и Е90 са еднакви
При поръчка на Е87 с М пакет волана е едно към едно с този на Е90 с М пак
Същото е и при спорт пакет волана
но има спорт пакет волани със и без удебелено за палците независимо дали е за Е87 или Е90
Друга е работата че М3 волана е различен от този на М пак волана
и М пак волана е различен от спорт пакет волана не само по пластмасовия капак
При поръчка на Е87 с М пакет волана е едно към едно с този на Е90 с М пак
Същото е и при спорт пакет волана
но има спорт пакет волани със и без удебелено за палците независимо дали е за Е87 или Е90
Друга е работата че М3 волана е различен от този на М пак волана
и М пак волана е различен от спорт пакет волана не само по пластмасовия капак

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- vicho
- старши ентусиаст
-
Гецата написа:и М пак волана е различен от спорт пакет волана не само по пластмасовия капак

- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
По перфорираната кожа най-малко и дизайна на капака като форма и под него основата мисля, че е различна...........
Последна промяна kraska на 11 Сеп 2014, 17:58, променена общо 1 път
- vicho
- старши ентусиаст
-
kraska написа:По перфорираната кожа най-малко и дизайна на капака като форма...........
за кожата и капака се разбрахме...

- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
vicho написа:kraska написа:По перфорираната кожа най-малко и дизайна на капака като форма...........
за кожата и капака се разбрахме...
И основата отдолу, нали трябва да пасне все пак......... а тя си е баш волана