Имам едно малко питане...

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Имам едно малко питане...

Мнение от Penchev » 03 Окт 2003, 10:34

Днес забелязах, че когато двигателя работи и вдигна пръчката за маслото или отворя капачката за маслото оборотите му падат и започва да работи неравномерно :shock: :? ...забелязах че се получава вакуум когато си сложа ръката на капачката за маслото... ако някои ми каже за какво иде реч ще съм благодарен! Смукателни клапани ли са или нещо друго :roll: ! Или пък е нормално?!?!? Нещо съм неспокоен ... иначе двигателя работи безупречно на 550 оборота (толкова му е празния ход :shock: )!
Мерси предварително!
Изображение

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

hi

Мнение от ///Явор » 03 Окт 2003, 10:36

не се коси то си е нормално :D
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 03 Окт 2003, 10:40

лелее МЕРСИ :) :) :D :o Радостен съм ужасно много...викам си нещо и напраих на колата! Че снощи снимах с една цифрова камера филмчета...сещаш се за какво става дума направо и счупих зъбите...и после не можах да спя гадно ми беше за около 20 мин глътна 10 литра бензин:) Даже и правих тест изненадващо с едно Уно Турбо на цариградското шосе след орлов мост оня почна да се кефи нещо м/у колите и аз реших да усетя мощта на 6-те цил. :) до към 160 Уното се държеше на почетно разстояние зад мен а после към 180 и нагоре вече здаде багажа да не говориме след 200 :) Радостен съм много :)
Изображение

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 03 Окт 2003, 10:42

А ти що бърникаш там? :P И аз знам, че е нормално :D
Изображение
Изображение

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 03 Окт 2003, 11:03

Как що...:)? Все се опитвам да намеря някакъв кусур и много се плаша да не е нещо сериозно :) Да не говориме че ме беше страх да отворя капачката при работещ двигател...на фордчето ми как духаше от там не е истина и как му чукаха клапаните и аз сега си викам я чакай да се видя тука как е и се кефя и като почна да се пичкосва и аз се здухах и беж към ПС-то да пиша в форума че комшията с неговото го няма да проверя :) Но вече съм доволен и сега излизам малко да се поразходя :)
Мерси много !
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

СПОКОЙНО

Мнение от CERT » 03 Ное 2003, 23:08

даже и капачката на радиятора да отвориш оборотите щи паднат освен ако не е спукан ала-бала...
Изображение

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 04 Ное 2003, 3:42

отворя ли капачката на маслото, колата ми МОМЕНТАЛНО изгасва! чувал съм, че това е най-показателно и говори добре за нея:Р
Изображение

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 04 Ное 2003, 13:47

Аз като отворя моята капачка и отвътре почват да излизат пеперудки брат :mha: Ходих в ДаруКар ама там ми казаха че е нормално и да се притесня само ако спрат да излизат. Ама тия дни пак се притесних щото като отворих капачката и излизат некви пеперуди и мъкнат некво бутало .......баси къв бой падна за тва бутало ......биеха се три пеперуди за него и некъф хондаджия за малко да им го отмъкне :mha: Накрая дойде една патрулка и ме арестуваха за незаконно развъждане на пеперуди и нелегална търговия с бутала ....знам аз - хондаджията ме е издал :mha:

viper
Аватар

Мнение от viper » 05 Ное 2003, 0:42

Engi написа:отворя ли капачката на маслото, колата ми МОМЕНТАЛНО изгасва! чувал съм, че това е най-показателно и говори добре за нея:Р

Определено си прав, но не е само това. След 3-4 врътки тя пак изгасва (но за по дълго :lol: ) и все пак това също е добре - нали е Е36, можеше да издържи само 1-на :twisted:

Майтап, ама кво стана с твойта гордост - ке я бъде ли :?:

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 05 Ное 2003, 0:48

viper написа:
кво стана с твойта гордост - ке я бъде ли :?:

продадох я. са спестявам пари за Е30.
Изображение

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 05 Ное 2003, 19:51

Engi написа:продадох я. са спестявам пари за Е30.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 12 Ное 2003, 23:06

Здравейте! Преди малко реших и аз да пробвам дали махането на капачката за маслото ще има някакъв ефект върху 318-ката на баща ми, но тя нито загасна, нито се затормози... Само като махах и слагах капачката оборотите се мениха (към по-ниски мисля) и това беше. Не прави вакуум като си сложа ръката отгоре, даже обратното... духа ли духа...
Изображение

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 13 Ное 2003, 17:32

!!Asen_X написа:Аз като отворя моята капачка и отвътре почват да излизат пеперудки брат :mha: Ходих в ДаруКар ама там ми казаха че е нормално и да се притесня само ако спрат да излизат. Ама тия дни пак се притесних щото като отворих капачката и излизат некви пеперуди и мъкнат некво бутало .......баси къв бой падна за тва бутало ......биеха се три пеперуди за него и некъф хондаджия за малко да им го отмъкне :mha: Накрая дойде една патрулка и ме арестуваха за незаконно развъждане на пеперуди и нелегална търговия с бутала ....знам аз - хондаджията ме е издал :mha:
АЗ казах ли ти да не пипаш там :twisted:
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 13 Ное 2003, 18:35

туй дето духа е вятара ,днес беше североизточен ,затова .. ако е югозападен ще смуче ,панимаеш ? :mha: :mha:

Назад към E30