Важни за мен въпроси.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Важни за мен въпроси.
Здравейте, след дълго търсене на отговори по моите въпроси,не намерих такива.Моля дайте ми мнения,отговори и съвети.
Става въпрос за е36 комби,325 тдс,97г.
1-во-Колата няма релсите на тавана и също така няма дупките за монтаж на надлъжните релси.Възможно ли е по някакъв начин слагането на такива и как става това?
2-ро-Виското е постоянно зацепено(от страх да не прегее колата)по думите на човека.Това пречи ли на автомобила и,какви са плюсовете и минусите на постоянно зацепеното виско?
3-то-Има много писано по този въпрос но няма точно такъв проблем или поне аз не намирам.Климатроника духа САМО ТОПЛО.Какво е решението,твърди се че е от клапана който се намира отпред в дясно на ДВГ този предния клапан от към фаровете.
Благодаря ви .
Става въпрос за е36 комби,325 тдс,97г.
1-во-Колата няма релсите на тавана и също така няма дупките за монтаж на надлъжните релси.Възможно ли е по някакъв начин слагането на такива и как става това?
2-ро-Виското е постоянно зацепено(от страх да не прегее колата)по думите на човека.Това пречи ли на автомобила и,какви са плюсовете и минусите на постоянно зацепеното виско?
3-то-Има много писано по този въпрос но няма точно такъв проблем или поне аз не намирам.Климатроника духа САМО ТОПЛО.Какво е решението,твърди се че е от клапана който се намира отпред в дясно на ДВГ този предния клапан от към фаровете.
Благодаря ви .
- red_bull92
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)
Re: Важни за мен въпроси.
Зрдавей ,колега, решаването на проблема с гредите за тавана са да ходиш до някоя автоморга да видиш от кола донор как се захващат релсите и гредите и да си ги купиш. В краен случай, ако трябва да се направят дупки на таванана взимаш бормашината и го правиш, само внимаваш да не надупчиш мекия таван отвътре
А за климатика смени клапана с друг тук във форума има много колеги, които продават коли на части или се разходи до някоя морга, провери също дали всички бушони са ти изрядни. Хубаво е да откараш колата и на диагностика за климатика да видят висчко ли е наред по системата и дали няма нужда от напълване с фреон. Диагностиката до колкото знам е безплатна.
За виското не мога да помогна 

Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
Да де ама на тези където имат релсите си има изрязано на тавана,а на тази тавана е равен навсякъде нито дупки нито капачета,демек ако взема от морга други режа и дупча тавана,от вътре махам тавана захващам с някви болтове и гайки,стягам,слагам си тавана и готово.Няма ли да стане малко грубо 

- saleene
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X6
- Мечтае да кара: BMW X6M
- Детайли за колата: BMW X6 4.0D M-performance pack 2017 , black 313bhp N57D30TOP
Здравей , колега качвам няколко снимки с надеждата да са ти полезни , м/у другото почти сигурно е че в рамката отворите за релсите ги има няма ги в ламарината съвета ми е да ги правиш от вътре - навън първо с малка бургия за да хванеш центъра след това ги разшири вече отвън с голяма колкото е нужно освен това планката има "ушички" които също трябва да се направят на правилното място за да не седи на криво става с малка бургия просто трябва да си поиграеш (снимка 6) , ако имаш въпроси за нещо питай

Оригинален парт-номер релсите >>> 51 13 9 404 611
За виско съединителя мога да ти предложа ето това (направо го смени охлаждане лятото нон-стоп ок а зимата?) :
Оригинален парт-номер >>> 11 52 2 246 042

P.S. Давам ти няколко адреса тъй като не виждам от къде си .
Можеш да видиш и >>>Тук<<<
Успех !!!

Оригинален парт-номер релсите >>> 51 13 9 404 611
За виско съединителя мога да ти предложа ето това (направо го смени охлаждане лятото нон-стоп ок а зимата?) :
Оригинален парт-номер >>> 11 52 2 246 042

P.S. Давам ти няколко адреса тъй като не виждам от къде си .
Можеш да видиш и >>>Тук<<<
Успех !!!

Последна промяна saleene на 30 Авг 2014, 20:34, променена общо 2 пъти

- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Климатроника може да не работи по ред причини, включително и този клапан. Може да започнеш със смяната му и ако нещата не се оправят отивай на майстор.
Постоянно зацепеното виско е пълна глупост и най-вероятно ще се покаже през предния капак и ще потроши сума ти работи.
Постоянно зацепеното виско е пълна глупост и най-вероятно ще се покаже през предния капак и ще потроши сума ти работи.
- clarcky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 e36 328i Тouring
- Мечтае да кара: e36 ///M3
За релсите на тавана се продават оригинални шаблони по които да кройш,най добре си ги вземи за да стане всичко ок.
Виското си го смени,и аз моята кола я взех с такова и не е оферта,лятото как и да е,ама зимата докато загрее,трябваше да спирам пред работата.

Saleene , Благодаря ти много за отговора който си ми дал с тези снимки,ГОЛЯМ си,благодаря и на другите колеги страшни сте .. Значи явно работата може да стане ..
)

- snaiperist0
-
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: e30 m3
виското отнема също доста от силата на мотора имай го предвид аз също съм с така направено виско на е39ката и нямам проблеи , но преди зимата мисля да го сменя 

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
Vanqu1sh написа:Постоянно зацепеното виско е пълна глупост и най-вероятно ще се покаже през предния капак и ще потроши сума ти работи.

поне едно употребявано вземи ако нямаш пари сега....

9 мнения
• Страница 1 от 1