Важни за мен въпроси.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Важни за мен въпроси.

Мнение от nmetodiev » 30 Авг 2014, 10:34

Здравейте, след дълго търсене на отговори по моите въпроси,не намерих такива.Моля дайте ми мнения,отговори и съвети.
Става въпрос за е36 комби,325 тдс,97г.
1-во-Колата няма релсите на тавана и също така няма дупките за монтаж на надлъжните релси.Възможно ли е по някакъв начин слагането на такива и как става това?
2-ро-Виското е постоянно зацепено(от страх да не прегее колата)по думите на човека.Това пречи ли на автомобила и,какви са плюсовете и минусите на постоянно зацепеното виско?
3-то-Има много писано по този въпрос но няма точно такъв проблем или поне аз не намирам.Климатроника духа САМО ТОПЛО.Какво е решението,твърди се че е от клапана който се намира отпред в дясно на ДВГ този предния клапан от към фаровете.
Благодаря ви .

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)

Re: Важни за мен въпроси.

Мнение от red_bull92 » 30 Авг 2014, 12:24

Зрдавей ,колега, решаването на проблема с гредите за тавана са да ходиш до някоя автоморга да видиш от кола донор как се захващат релсите и гредите и да си ги купиш. В краен случай, ако трябва да се направят дупки на таванана взимаш бормашината и го правиш, само внимаваш да не надупчиш мекия таван отвътре :mhihi: А за климатика смени клапана с друг тук във форума има много колеги, които продават коли на части или се разходи до някоя морга, провери също дали всички бушони са ти изрядни. Хубаво е да откараш колата и на диагностика за климатика да видят висчко ли е наред по системата и дали няма нужда от напълване с фреон. Диагностиката до колкото знам е безплатна. :yes: За виското не мога да помогна :dunno:
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725

Потребител
Аватар

Мнение от nmetodiev » 30 Авг 2014, 13:35

Да де ама на тези където имат релсите си има изрязано на тавана,а на тази тавана е равен навсякъде нито дупки нито капачета,демек ако взема от морга други режа и дупча тавана,от вътре махам тавана захващам с някви болтове и гайки,стягам,слагам си тавана и готово.Няма ли да стане малко грубо :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X6
Мечтае да кара: BMW X6M
Детайли за колата: BMW X6 4.0D M-performance pack 2017 , black 313bhp N57D30TOP

Мнение от saleene » 30 Авг 2014, 17:16

Здравей , колега качвам няколко снимки с надеждата да са ти полезни , м/у другото почти сигурно е че в рамката отворите за релсите ги има няма ги в ламарината съвета ми е да ги правиш от вътре - навън първо с малка бургия за да хванеш центъра след това ги разшири вече отвън с голяма колкото е нужно освен това планката има "ушички" които също трябва да се направят на правилното място за да не седи на криво става с малка бургия просто трябва да си поиграеш (снимка 6) , ако имаш въпроси за нещо питай :D :yes:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Оригинален парт-номер релсите >>> 51 13 9 404 611

За виско съединителя мога да ти предложа ето това (направо го смени охлаждане лятото нон-стоп ок а зимата?) :
Оригинален парт-номер >>> 11 52 2 246 042

Изображение
Изображение

P.S. Давам ти няколко адреса тъй като не виждам от къде си .
Можеш да видиш и >>>Тук<<<
Успех !!! :yes:
Последна промяна saleene на 30 Авг 2014, 20:34, променена общо 2 пъти
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 30 Авг 2014, 18:57

Климатроника може да не работи по ред причини, включително и този клапан. Може да започнеш със смяната му и ако нещата не се оправят отивай на майстор.
Постоянно зацепеното виско е пълна глупост и най-вероятно ще се покаже през предния капак и ще потроши сума ти работи.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 e36 328i Тouring
Мечтае да кара: e36 ///M3

Мнение от clarcky » 31 Авг 2014, 14:03

За релсите на тавана се продават оригинални шаблони по които да кройш,най добре си ги вземи за да стане всичко ок. ;) Виското си го смени,и аз моята кола я взех с такова и не е оферта,лятото как и да е,ама зимата докато загрее,трябваше да спирам пред работата.

Потребител
Аватар

Мнение от nmetodiev » 31 Авг 2014, 18:37

Saleene , Благодаря ти много за отговора който си ми дал с тези снимки,ГОЛЯМ си,благодаря и на другите колеги страшни сте .. Значи явно работата може да стане .. :))

Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от snaiperist0 » 31 Авг 2014, 18:48

виското отнема също доста от силата на мотора имай го предвид аз също съм с така направено виско на е39ката и нямам проблеи , но преди зимата мисля да го сменя :yes:
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i touring 2001/9

Мнение от mihal » 01 Сеп 2014, 13:28

Vanqu1sh написа:Постоянно зацепеното виско е пълна глупост и най-вероятно ще се покаже през предния капак и ще потроши сума ти работи.

:yes: историята помни такива случаи :mhihi:

поне едно употребявано вземи ако нямаш пари сега....
Изображение

Назад към E36