Ремап на 330д с ръчна скоростна кутия?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
54 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- speedaddict
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: A6 4G 3.0T Stage 2
Re: Ремап на 330д с ръчна скоростна кутия?
Супер, надявам се да нямаш и проблеми за напред! Иначе днес пробвах на моето 330д в движение леко да натисна съединителя и при мен също се усеща лека вибрация, но това си е напълно нормално. 

- tihomair
- младши ентусиаст
-
- Кара: Дизел
- Мечтае да кара: Бензин
- Детайли за колата: Touring
Моята е 320D 163к.с. ръчни скорости вече без DPF и доста се двоумя за ремап...та следя тази тема и искам да питам понякога при потегляне на първа на полусъединител имам тресене и силно се съмнявам за съединителя
Другото нещо което все още ме спира е, че правих ремонт на турбина преди време и незнам след това дали ще издържа на ремап?

- furiozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535i, S500
tihomair написа:Моята е 320D 163к.с. ръчни скорости вече без DPF и доста се двоумя за ремап...та следя тази тема и искам да питам понякога при потегляне на първа на полусъединител имам тресене и силно се съмнявам за съединителяДругото нещо което все още ме спира е, че правих ремонт на турбина преди време и незнам след това дали ще издържа на ремап?
не се занимавай с глупости, а си карай колата, като ти писне си вземи 330д или 335д
- oem
- Потребител
-
- Кара: на кафе и цигари цял ден
- Мечтае да кара: Нещо с V10
speedaddict написа:Супер, надявам се да нямаш и проблеми за напред! Иначе днес пробвах на моето 330д в движение леко да натисна съединителя и при мен също се усеща лека вибрация, но това си е напълно нормално.
Ти още ли се двоумиш?

- speedaddict
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: A6 4G 3.0T Stage 2
oem написа:speedaddict написа:Супер, надявам се да нямаш и проблеми за напред! Иначе днес пробвах на моето 330д в движение леко да натисна съединителя и при мен също се усеща лека вибрация, но това си е напълно нормално.
Ти още ли се двоумиш?Като го направиш после ще се питаш как си издържал толкова време докато се решиш. Колега. Когато е направено добре няма да има проблеми в близко бъдеще
Не се притеснявай. Просто внимавай при кого отиваш. Има много скрити дупки. Да не се препънеш
Още си ме е страх, макар, че вече много и свикнах и ми се иска да е малко по-пъргавка.

- niki nikolov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 535xd
- Мечтае да кара: Ferrari
Здравей те и аз се питам да ли да ремапна моята (320d 163к.с. 2006г , ръчка). До тук разбирам, че очаквани те проблеми са за съединители, маховици, кутий и т.н. Скъпо ли ще ми излезе ремапа и евентуалния ремонт след това и знаете ли някой в София който да разбира от тези ремапи?
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
ето примерна графика как се случват нещатаspeedaddict написа:oem написа:Ако те е страх за съединителя и маховика просто кажи на тунера ти да не надвишава 550 нм максимален момент. Това не значи, че не може да се направи момента да е в по широк диапазон. Убиеца на съединители е пиковия въртящ момент който идва много бързо в ниски обороти (обикновено под 2500 оборота). Тунер който си разбира от работата може да ти настрои колата с максимална мощност но да ограничи пиковия въртящ момент и да пощади съединителя.
Това е добра идея! Говорех с един добър тунер и каза, че няма да е проблем да се направи така. А дали ефектът при значително повишена мощност, но не толкова повишен въртящ момент ще е много по-различен от ефектът при увеличен значително и въртящ момент?

Последна промяна VRPerformance на 07 Юни 2015, 10:14, променена общо 1 път
- RwdvsAwd
- Потребител
-
- Мечтае да кара: X5
- Детайли за колата: 330 d e91 231к.с
"Ще скине долната верига , разтегне горната и помпата ше падне у картера" Цитат от майстор
BMW - Проста кола , но не за прости хора...
- seеrveеr
- Потребител
-
- Кара: 530D F10 2016
- Мечтае да кара: Всички бмв-та
- Детайли за колата: Чисто новичка F10 530D
http://www.ebay.co.uk/itm/Performance-C ... 2c874c7737 някой може ли да ми каже нещо за този чип ?
54 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4