Ремап на 330д с ръчна скоростна кутия?

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: A6 4G 3.0T Stage 2

Re: Ремап на 330д с ръчна скоростна кутия?

Мнение от speedaddict » 04 Юни 2014, 17:15

Супер, надявам се да нямаш и проблеми за напред! Иначе днес пробвах на моето 330д в движение леко да натисна съединителя и при мен също се усеща лека вибрация, но това си е напълно нормално. :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Дизел
Мечтае да кара: Бензин
Детайли за колата: Touring

Мнение от tihomair » 06 Юни 2014, 8:08

Моята е 320D 163к.с. ръчни скорости вече без DPF и доста се двоумя за ремап...та следя тази тема и искам да питам понякога при потегляне на първа на полусъединител имам тресене и силно се съмнявам за съединителя :paranoid: Другото нещо което все още ме спира е, че правих ремонт на турбина преди време и незнам след това дали ще издържа на ремап?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 535i, S500

Мнение от furiozo » 08 Юни 2014, 21:58

tihomair написа:Моята е 320D 163к.с. ръчни скорости вече без DPF и доста се двоумя за ремап...та следя тази тема и искам да питам понякога при потегляне на първа на полусъединител имам тресене и силно се съмнявам за съединителя :paranoid: Другото нещо което все още ме спира е, че правих ремонт на турбина преди време и незнам след това дали ще издържа на ремап?

не се занимавай с глупости, а си карай колата, като ти писне си вземи 330д или 335д

Потребител
Аватар
Кара: на кафе и цигари цял ден
Мечтае да кара: Нещо с V10

Мнение от oem » 05 Авг 2014, 23:19

speedaddict написа:Супер, надявам се да нямаш и проблеми за напред! Иначе днес пробвах на моето 330д в движение леко да натисна съединителя и при мен също се усеща лека вибрация, но това си е напълно нормално. :)

Ти още ли се двоумиш? :) Като го направиш после ще се питаш как си издържал толкова време докато се решиш. Колега. Когато е направено добре няма да има проблеми в близко бъдеще :) Не се притеснявай. Просто внимавай при кого отиваш. Има много скрити дупки. Да не се препънеш :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: A6 4G 3.0T Stage 2

Мнение от speedaddict » 07 Авг 2014, 14:04

oem написа:
speedaddict написа:Супер, надявам се да нямаш и проблеми за напред! Иначе днес пробвах на моето 330д в движение леко да натисна съединителя и при мен също се усеща лека вибрация, но това си е напълно нормално. :)

Ти още ли се двоумиш? :) Като го направиш после ще се питаш как си издържал толкова време докато се решиш. Колега. Когато е направено добре няма да има проблеми в близко бъдеще :) Не се притеснявай. Просто внимавай при кого отиваш. Има много скрити дупки. Да не се препънеш :)

Още си ме е страх, макар, че вече много и свикнах и ми се иска да е малко по-пъргавка. :D Нещо обаче от месец като натисна съединителя и има един като скърцащ звук на ниска скорост, но пък няма проблем в работата на съединителя. Сега след месец ще заминавам за чужбина и ще я карам през 2 месеца за по 1 месец и после лятото, та не знам какво ще правя. :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 535xd
Мечтае да кара: Ferrari

Мнение от niki nikolov » 11 Сеп 2014, 22:16

Здравей те и аз се питам да ли да ремапна моята (320d 163к.с. 2006г , ръчка). До тук разбирам, че очаквани те проблеми са за съединители, маховици, кутий и т.н. Скъпо ли ще ми излезе ремапа и евентуалния ремонт след това и знаете ли някой в София който да разбира от тези ремапи?

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 30 Сеп 2014, 11:40

speedaddict написа:
oem написа:Ако те е страх за съединителя и маховика просто кажи на тунера ти да не надвишава 550 нм максимален момент. Това не значи, че не може да се направи момента да е в по широк диапазон. Убиеца на съединители е пиковия въртящ момент който идва много бързо в ниски обороти (обикновено под 2500 оборота). Тунер който си разбира от работата може да ти настрои колата с максимална мощност но да ограничи пиковия въртящ момент и да пощади съединителя.

Това е добра идея! Говорех с един добър тунер и каза, че няма да е проблем да се направи така. А дали ефектът при значително повишена мощност, но не толкова повишен въртящ момент ще е много по-различен от ефектът при увеличен значително и въртящ момент?
ето примерна графика как се случват нещата :)
Изображение
Последна промяна VRPerformance на 07 Юни 2015, 10:14, променена общо 1 път

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: X5
Детайли за колата: 330 d e91 231к.с

Мнение от RwdvsAwd » 03 Окт 2014, 21:33

"Ще скине долната верига , разтегне горната и помпата ше падне у картера" Цитат от майстор
BMW - Проста кола , но не за прости хора...

Потребител
Аватар
Кара: 530D F10 2016
Мечтае да кара: Всички бмв-та
Детайли за колата: Чисто новичка F10 530D

Мнение от seеrveеr » 02 Юни 2015, 22:10

http://www.ebay.co.uk/itm/Performance-C ... 2c874c7737 някой може ли да ми каже нещо за този чип ?

Предишна

Назад към E90/E91/E92/E93