Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
- JOTTO_DEL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на вода!
- Мечтае да кара: Airbus A380! :)
Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои
ръб написа:Не, не, аз съм си мазен, и искам да поизчистя, затова си взех само овесени ядки![]()
Ще пробвам утре сутрин да ги накисна предварително един час, да видя дали ще са по-малко гадни
Aз им слагам половин доза протейн(на 100-150гр. овесени ядки) и стават уникални. Аз това закусвам от 6 месеца вече, само че ги меся с вода, а не с мляко.

- дид0
- кандидат ентусиаст
-
In_Memoriam написа:Трябваше да гръмнеш 1-2 аспирина преди тренировка. Иначе мускулната треска отминава по-бързо с още тренировки, така че утре задължително тренирай пак.
Аз пих 2 аспирина след тренировка и един преди лягане...А какво мислите за приема на Optimum Nutrition BCAA 5000 от начинаещ? Има ли смисъл от добавки изобщо? Или да изчакам да напредна малко?

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Прави упражнения за разтягане на тренираните мускули като приключиш, доста намалява болката. Нормално е след първа тренировка да имаш мускулна треска. Иначе за мюслите, мешат много боклуци вътре, не съм почитател. Дори да са хубави, пак са много въглехидрати, аз се чувствам най-добре с омлет от 2-3 яйца и филия много черен хляб. Другата ми любима закуска е кисело мляко, забъркано с извара и 2-3 бисквити без захар за вкус, но може и пак с черен хляб. Пробвай с мюсли, ако се чувстваш добре, хапвай така, но завърти няколко вида закуска, не тъпчи едно и също, ще ти втръсне. Щом искаш да чистиш, най-важното е да не ядеш бързи въглехидрати и да намалиш калориите, не толкова каква точно ти е закуската. Като напреднеш ще се вторачваш в тези неща. Аз лично не се лишавам и като ми се дояде нещо вредно 

Never mistake motion for action...
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
Аз закусвам овесени ядки.Слагам сусамов тахан на око,лъжица мед,чия и кисело мляко.На мен лично ми е много вкусно.Синът ми на година и седем месеца като ме види с купата и не ме остава да си го изям.Ръмжи ми да давам и на него,което ме радва.
Вземи си от Billa на Clever фини овесени ядки. Много по-лесно се ядат и имат по-малко люспи от тези, които преди си купувах от Kaufland.
Моята технология е да ги залея с малко прясно мляко и в микровълновата за 2 минути. После разбърквам и сипвам още мааалко мляко и пак в микровълновата за още 2 минути. Вадя, още съвсем малко мляко (тъкмо да ги охлади), намачквам банан-банан и половина (зависи от размера и колко обичаш), една супена лъжица мед и ръсвам канела. Обърквам добре и си облизвам пръстите.
През тия 4 минути съм си обелил 2 сварени яйца. Това е моята закуска. Ако на някой му е любопитно - това са 800 kcal, 30 гр. белтъчини, 120 гр. въглехидрати и 20 гр. мазнини.
Моята технология е да ги залея с малко прясно мляко и в микровълновата за 2 минути. После разбърквам и сипвам още мааалко мляко и пак в микровълновата за още 2 минути. Вадя, още съвсем малко мляко (тъкмо да ги охлади), намачквам банан-банан и половина (зависи от размера и колко обичаш), една супена лъжица мед и ръсвам канела. Обърквам добре и си облизвам пръстите.
През тия 4 минути съм си обелил 2 сварени яйца. Това е моята закуска. Ако на някой му е любопитно - това са 800 kcal, 30 гр. белтъчини, 120 гр. въглехидрати и 20 гр. мазнини.
- A.Stoyanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 Class II
- Мечтае да кара: Limited Edition
- Детайли за колата: 209 255 481 704...style 24,sparco,eibach,bilstein,supersprint etc..
бцаа на прах или глутамин в комбинация с протеин
- r19
- младши ентусиаст
-
- Кара: 412 Turbo/323ti
- Мечтае да кара: Mig-29
- Детайли за колата: Old school!
In_Memoriam написа:Трябваше да гръмнеш 1-2 аспирина преди тренировка. Иначе мускулната треска отминава по-бързо с още тренировки, така че утре задължително тренирай пак.

Аспирините пречат на покачването на мускулна маса а лично аз не съм усещал никога ефект от тях(по-бързо възстановяване)

Единствения вариант е да се слагат умерени тежести в началото(първите седмици) и да се тренират базови упражнения за цялото тяло.

- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
В даден момент ще започнеш да изпитваш удоволствие от мускулните трески, поне аз съм така 

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
r19 написа:In_Memoriam написа:Трябваше да гръмнеш 1-2 аспирина преди тренировка. Иначе мускулната треска отминава по-бързо с още тренировки, така че утре задължително тренирай пак.
![]()
![]()
Аспирините пречат на покачването на мускулна маса а лично аз не съм усещал никога ефект от тях(по-бързо възстановяване)
Единствения вариант е да се слагат умерени тежести в началото(първите седмици) и да се тренират базови упражнения за цялото тяло.
Имах предвид само преди първата тренировка след дълго отсъствие в залата или за 1-ви път влизане в залата. При редовно трениране на всички мускулни групи е рядко явление перманентната мускулна треска.

- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Аз имам след всяка тренировка мускулна треска 

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
A.Stoyanov написа:бцаа на прах или глутамин в комбинация с протеин
и 3те
здравейте всички.
искам да си направя едно опровержение, относно закуската от овесени и други сурови ядки/плодове, която бях публикувал малко по-назад в темата.
с 2 думи за какво става въпрос - овесените ядки (и по-голямата част от суровите ядки) съдържат водонеразтворими фибри, които поемат вода и увеличават обема си многократно. какво се случва, когато поставим чаша ориз в тенджера вряща вода? същото става и в гастро-интестиналния тракт. ежедневното му подлагане на този тормоз води до физически изменения, ускоряване на перисталтиката (може да се стигне до дефекация по 5-6 пъти на ден) и т.н. и т.н.
според скромното ми мнение, подобна закуска веднъж седмично е ок. повече от това
хубава и успешна седмица на всички.
повече тренировки и по-малко дъра-бъра в залата
искам да си направя едно опровержение, относно закуската от овесени и други сурови ядки/плодове, която бях публикувал малко по-назад в темата.
с 2 думи за какво става въпрос - овесените ядки (и по-голямата част от суровите ядки) съдържат водонеразтворими фибри, които поемат вода и увеличават обема си многократно. какво се случва, когато поставим чаша ориз в тенджера вряща вода? същото става и в гастро-интестиналния тракт. ежедневното му подлагане на този тормоз води до физически изменения, ускоряване на перисталтиката (може да се стигне до дефекация по 5-6 пъти на ден) и т.н. и т.н.
според скромното ми мнение, подобна закуска веднъж седмично е ок. повече от това

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Бях твърдо решил да не се занимавам с креатин, но реших да пробвам какъв ефект ще има. Доста четох как е правилно да се приема, но няма еднозначно мнение. Повечето инструктори не препоръчват зареждаща фаза, мен също ме притеснява натоварването на бъбреците и ще карам с по 5гр. дневно. Въпросът ми е по-скоро има ли някакво значение по кое време на деня е и дали се приема всеки ден, независимо дали тренирам или не (че имаше и по този въпрос противоречия).
Never mistake motion for action...
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Leon написа:Бях твърдо решил да не се занимавам с креатин, но реших да пробвам какъв ефект ще има. Доста четох как е правилно да се приема, но няма еднозначно мнение. Повечето инструктори не препоръчват зареждаща фаза, мен също ме притеснява натоварването на бъбреците и ще карам с по 5гр. дневно. Въпросът ми е по-скоро има ли някакво значение по кое време на деня е и дали се приема всеки ден, независимо дали тренирам или не (че имаше и по този въпрос противоречия).
аз пък го блъскам нон-стоп на "зареждаща" фаза, така ми каза моя инструктор...

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
kulov написа:здравейте всички.
според скромното ми мнение, подобна закуска веднъж седмично е ок. повече от това![]()
Добре,че си писал "според скромното ми мнение"!
Малко инфо: Овесените ядки – закуска на здравето
Овесените ядки са здравословна зърнена храна, която благодарение на ценните си хранителни и лечебни качества, добива все по-голяма популярност в целия свят.
Овесените ядки са полезни, защото регулират обмяната на веществата, повишават жизнения тонус на организма и подсилват имунната система. В различните си форми (трици, ядки, мюсли) те са чудотворна храна, действието и силата на която контрастират със скромния им вид и незначителната им цена.
Научно доказано е, че овесените ядки имат силно въздействие върху “патентованите убийци на съвремието” – ракови заболявания, захарен диабет, висок холестерол в кръвта, затлъстяване и техните последствия.
Овесените ядки притежават висока хранителна стойност и лесна усвояемост. Те се отличават от другите зърнени храни със своя оптимално балансиран химичен състав от белтъчини (11 - 13%), мазнини (6 - 7%) и въглехидрати (54 - 59%), с богатството си на витамини (от групата B, РР и витамин Е) и минерални вещества (калий, фосфор, магнезий, цинк, калций, манган, желязо), с високото си съдържание на хранителни влакнини – фибри.
Белтъчините на овесените ядки, за разлика от останалите зърнени култури, са пълноценни, тъй като съдържат всички незаменими аминокиселини.
Мазнините на овесените ядки са с висока биологична стойност - съдържат предимно ненаситени мастни киселини (80%), което ги определя като хранителен продукт, предпазващ от затлъстяване, повишен холестерол, атеросклероза и високо кръвно налягане.
Въглехидратите са изцяло комплексни (фибри), с нисък гликемичен индекс, поради което подпомагат регулирането на кръвната захар. Не се отлагат в организма под формата на мазнини; понижават нивото на холестерола в кръвта. Богатството на разтворими влакнини прави овесените ядки незаменими в диетичното хранене - при профилактика на атеросклероза, рак на стомаха и дебелото черво, захарен диабет.
Витамините, съдържащи се в овесените ядки (група В, РР и Е) имат изключително важно значение за нормалното протичане на обмяната на веществата в организма, за укрепване на имунната система и повишаване на съпротивителните сили срещу неблагоприятните фактори на външната среда.
Овесените ядки се определят от специалистите по хранене като “закуска на здравето”, подходяща за всяка възраст, за здрави и болни деца и възрастни. Енергийната стойност на 100 г ядки е 360 ккал. (http://www.riokoz-vt.com/zhr.htm)