Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на вода!
Мечтае да кара: Airbus A380! :)

Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои

Мнение от JOTTO_DEL » 22 Юли 2014, 11:36

ръб написа:Не, не, аз съм си мазен, и искам да поизчистя, затова си взех само овесени ядки :)

Ще пробвам утре сутрин да ги накисна предварително един час, да видя дали ще са по-малко гадни :D

Aз им слагам половин доза протейн(на 100-150гр. овесени ядки) и стават уникални. Аз това закусвам от 6 месеца вече, само че ги меся с вода, а не с мляко. :)
Изображение
Sheer driving pleasure BMW

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от дид0 » 22 Юли 2014, 11:50

In_Memoriam написа:Трябваше да гръмнеш 1-2 аспирина преди тренировка. Иначе мускулната треска отминава по-бързо с още тренировки, така че утре задължително тренирай пак.

Аз пих 2 аспирина след тренировка и един преди лягане...А какво мислите за приема на Optimum Nutrition BCAA 5000 от начинаещ? Има ли смисъл от добавки изобщо? Или да изчакам да напредна малко?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 22 Юли 2014, 12:52

Прави упражнения за разтягане на тренираните мускули като приключиш, доста намалява болката. Нормално е след първа тренировка да имаш мускулна треска. Иначе за мюслите, мешат много боклуци вътре, не съм почитател. Дори да са хубави, пак са много въглехидрати, аз се чувствам най-добре с омлет от 2-3 яйца и филия много черен хляб. Другата ми любима закуска е кисело мляко, забъркано с извара и 2-3 бисквити без захар за вкус, но може и пак с черен хляб. Пробвай с мюсли, ако се чувстваш добре, хапвай така, но завърти няколко вида закуска, не тъпчи едно и също, ще ти втръсне. Щом искаш да чистиш, най-важното е да не ядеш бързи въглехидрати и да намалиш калориите, не толкова каква точно ти е закуската. Като напреднеш ще се вторачваш в тези неща. Аз лично не се лишавам и като ми се дояде нещо вредно :oops:
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 22 Юли 2014, 14:58

Аз закусвам овесени ядки.Слагам сусамов тахан на око,лъжица мед,чия и кисело мляко.На мен лично ми е много вкусно.Синът ми на година и седем месеца като ме види с купата и не ме остава да си го изям.Ръмжи ми да давам и на него,което ме радва.

Потребител
Аватар
Кара: Volkswagen CC 2.0 TSI

Мнение от MapkoB » 22 Юли 2014, 17:37

Вземи си от Billa на Clever фини овесени ядки. Много по-лесно се ядат и имат по-малко люспи от тези, които преди си купувах от Kaufland.
Моята технология е да ги залея с малко прясно мляко и в микровълновата за 2 минути. После разбърквам и сипвам още мааалко мляко и пак в микровълновата за още 2 минути. Вадя, още съвсем малко мляко (тъкмо да ги охлади), намачквам банан-банан и половина (зависи от размера и колко обичаш), една супена лъжица мед и ръсвам канела. Обърквам добре и си облизвам пръстите.
През тия 4 минути съм си обелил 2 сварени яйца. Това е моята закуска. Ако на някой му е любопитно - това са 800 kcal, 30 гр. белтъчини, 120 гр. въглехидрати и 20 гр. мазнини.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Class II
Мечтае да кара: Limited Edition
Детайли за колата: 209 255 481 704...style 24,sparco,eibach,bilstein,supersprint etc..

Мнение от A.Stoyanov » 22 Юли 2014, 19:50

бцаа на прах или глутамин в комбинация с протеин

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 412 Turbo/323ti
Мечтае да кара: Mig-29
Детайли за колата: Old school!

Мнение от r19 » 22 Юли 2014, 23:02

In_Memoriam написа:Трябваше да гръмнеш 1-2 аспирина преди тренировка. Иначе мускулната треска отминава по-бързо с още тренировки, така че утре задължително тренирай пак.

:no: :nono:
Аспирините пречат на покачването на мускулна маса а лично аз не съм усещал никога ефект от тях(по-бързо възстановяване) :dunno:
Единствения вариант е да се слагат умерени тежести в началото(първите седмици) и да се тренират базови упражнения за цялото тяло. :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 23 Юли 2014, 10:22

В даден момент ще започнеш да изпитваш удоволствие от мускулните трески, поне аз съм така :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 23 Юли 2014, 10:50

r19 написа:

:no: :nono:
Аспирините пречат на покачването на мускулна маса а лично аз не съм усещал никога ефект от тях(по-бързо възстановяване) :dunno:
Единствения вариант е да се слагат умерени тежести в началото(първите седмици) и да се тренират базови упражнения за цялото тяло. :yes:

Имах предвид само преди първата тренировка след дълго отсъствие в залата или за 1-ви път влизане в залата. При редовно трениране на всички мускулни групи е рядко явление перманентната мускулна треска.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 23 Юли 2014, 14:12

Аз имам след всяка тренировка мускулна треска :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 24 Юли 2014, 17:50

A.Stoyanov написа:бцаа на прах или глутамин в комбинация с протеин

и 3те

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 28 Юли 2014, 11:49

здравейте всички.
искам да си направя едно опровержение, относно закуската от овесени и други сурови ядки/плодове, която бях публикувал малко по-назад в темата.
с 2 думи за какво става въпрос - овесените ядки (и по-голямата част от суровите ядки) съдържат водонеразтворими фибри, които поемат вода и увеличават обема си многократно. какво се случва, когато поставим чаша ориз в тенджера вряща вода? същото става и в гастро-интестиналния тракт. ежедневното му подлагане на този тормоз води до физически изменения, ускоряване на перисталтиката (може да се стигне до дефекация по 5-6 пъти на ден) и т.н. и т.н.
според скромното ми мнение, подобна закуска веднъж седмично е ок. повече от това :nono:
хубава и успешна седмица на всички.
повече тренировки и по-малко дъра-бъра в залата :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 28 Юли 2014, 12:45

Бях твърдо решил да не се занимавам с креатин, но реших да пробвам какъв ефект ще има. Доста четох как е правилно да се приема, но няма еднозначно мнение. Повечето инструктори не препоръчват зареждаща фаза, мен също ме притеснява натоварването на бъбреците и ще карам с по 5гр. дневно. Въпросът ми е по-скоро има ли някакво значение по кое време на деня е и дали се приема всеки ден, независимо дали тренирам или не (че имаше и по този въпрос противоречия).
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 28 Юли 2014, 12:57

Leon написа:Бях твърдо решил да не се занимавам с креатин, но реших да пробвам какъв ефект ще има. Доста четох как е правилно да се приема, но няма еднозначно мнение. Повечето инструктори не препоръчват зареждаща фаза, мен също ме притеснява натоварването на бъбреците и ще карам с по 5гр. дневно. Въпросът ми е по-скоро има ли някакво значение по кое време на деня е и дали се приема всеки ден, независимо дали тренирам или не (че имаше и по този въпрос противоречия).

аз пък го блъскам нон-стоп на "зареждаща" фаза, така ми каза моя инструктор... :paranoid:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 28 Юли 2014, 12:58

kulov написа:здравейте всички.
искам да си направя едно опровержение, относно закуската от овесени и други сурови ядки/плодове, която бях публикувал малко по-назад в темата.
с 2 думи за какво става въпрос - овесените ядки (и по-голямата част от суровите ядки) съдържат водонеразтворими фибри, които поемат вода и увеличават обема си многократно. какво се случва, когато поставим чаша ориз в тенджера вряща вода? същото става и в гастро-интестиналния тракт. ежедневното му подлагане на този тормоз води до физически изменения, ускоряване на перисталтиката (може да се стигне до дефекация по 5-6 пъти на ден) и т.н. и т.н.
според скромното ми мнение, подобна закуска веднъж седмично е ок. повече от това :nono:
хубава и успешна седмица на всички.
повече тренировки и по-малко дъра-бъра в залата :yes:

Добре,че си писал "според скромното ми мнение"!
Малко инфо: Овесените ядки – закуска на здравето

Овесените ядки са здравословна зърнена храна, която благодарение на ценните си хранителни и лечебни качества, добива все по-голяма популярност в целия свят.
Овесените ядки са полезни, защото регулират обмяната на веществата, повишават жизнения тонус на организма и подсилват имунната система. В различните си форми (трици, ядки, мюсли) те са чудотворна храна, действието и силата на която контрастират със скромния им вид и незначителната им цена.
Научно доказано е, че овесените ядки имат силно въздействие върху “патентованите убийци на съвремието” – ракови заболявания, захарен диабет, висок холестерол в кръвта, затлъстяване и техните последствия.
Овесените ядки притежават висока хранителна стойност и лесна усвояемост. Те се отличават от другите зърнени храни със своя оптимално балансиран химичен състав от белтъчини (11 - 13%), мазнини (6 - 7%) и въглехидрати (54 - 59%), с богатството си на витамини (от групата B, РР и витамин Е) и минерални вещества (калий, фосфор, магнезий, цинк, калций, манган, желязо), с високото си съдържание на хранителни влакнини – фибри.
Белтъчините на овесените ядки, за разлика от останалите зърнени култури, са пълноценни, тъй като съдържат всички незаменими аминокиселини.
Мазнините на овесените ядки са с висока биологична стойност - съдържат предимно ненаситени мастни киселини (80%), което ги определя като хранителен продукт, предпазващ от затлъстяване, повишен холестерол, атеросклероза и високо кръвно налягане.
Въглехидратите са изцяло комплексни (фибри), с нисък гликемичен индекс, поради което подпомагат регулирането на кръвната захар. Не се отлагат в организма под формата на мазнини; понижават нивото на холестерола в кръвта. Богатството на разтворими влакнини прави овесените ядки незаменими в диетичното хранене - при профилактика на атеросклероза, рак на стомаха и дебелото черво, захарен диабет.
Витамините, съдържащи се в овесените ядки (група В, РР и Е) имат изключително важно значение за нормалното протичане на обмяната на веществата в организма, за укрепване на имунната система и повишаване на съпротивителните сили срещу неблагоприятните фактори на външната среда.
Овесените ядки се определят от специалистите по хранене като “закуска на здравето”, подходяща за всяка възраст, за здрави и болни деца и възрастни. Енергийната стойност на 100 г ядки е 360 ккал. (http://www.riokoz-vt.com/zhr.htm)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата