Мнение за демпферна шайба?

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E90N '2009

Мнение за демпферна шайба?

Мнение от gin » 15 Юли 2014, 22:38

Привет, интересува ме вашето мнение относно външния вид на тази демпферна шайба - има ли белези, че може да е за смяна?

Изображение

Малко предистория, днес питах в Дару Кар за едно леко присвирване при пълен ляв волан на студено, та казаха, че едва ли е от рейката понеже била електрическа (пък аз уж имам S216A Hydro Steering Servotronic?!), но пък можело да от демпферната шайба, малко била напукана?! Аз прочетох колко е страшно да се разпадне, и ето ме тук.

Та я си кажете мнението за шайбата по снимката, надявам се да се виждат достатъчно детайли.

Мнение за хидро-електрическата ми рейка също ще се радвам да чуя :-)
Последна промяна gin на 16 Юли 2014, 14:28, променена общо 2 пъти

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Re: Мнение за демпферна шайба?

Мнение от MonsteR » 15 Юли 2014, 22:43

Добре е бе :), ше живее, тъй ми се вижда, до колкото се вижда от снимката.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gin » 15 Юли 2014, 23:15

Добавих линк към детайлната снимка.

Ами има някакъв нов приемчик, старите се махат... и той ми каза такива странни неща за шайбата и рейката...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 16 Юли 2014, 0:57

Колега свали шайбата и леко я потропкай в земята, ако се чуе шум все едно като от пружини е заминала, ако ли пък не значи си е добре...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gin » 16 Юли 2014, 7:03

То аз ако я свалям, ще бъде сменена. Въпросът беше да избегна излишни занимания ако просто се опитват да ме накарат да се стресна и поохарча при тях...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д
Мечтае да кара: hibrid

Мнение от 90e90e » 16 Юли 2014, 9:03

gin написа:То аз ако я свалям, ще бъде сменена. Въпросът беше да избегна излишни занимания ако просто се опитват да ме накарат да се стресна и поохарча при тях...

Тя цената на шайбата не е за подценяване (предполагам, че не са ти я казали)... Ама аз на твое място не бих се притеснявал от просвирване. Карай смело, докато не започне да хвърля ремъка :D :D :D
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gin » 16 Юли 2014, 10:18

Хехе знам цената :-)

Но нали питам тук за мнение по снимката, за да не хвърли ремъка изненадващо...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: трактор шестак
Детайли за колата: m57tu2d30 OL

Мнение от vanko242 » 16 Юли 2014, 16:04

gin написа:Привет, интересува ме вашето мнение относно външния вид на тази демпферна шайба - има ли белези, че може да е за смяна?

Изображение

Малко предистория, днес питах в Дару Кар за едно леко присвирване при пълен ляв волан на студено, та казаха, че едва ли е от рейката понеже била електрическа (пък аз уж имам S216A Hydro Steering Servotronic?!), но пък можело да от демпферната шайба, малко била напукана?! Аз прочетох колко е страшно да се разпадне, и ето ме тук.

Та я си кажете мнението за шайбата по снимката, надявам се да се виждат достатъчно детайли.

Мнение за хидро-електрическата ми рейка също ще се радвам да чуя :-)

...колега, те всички шайби изглеждат така 1 седмица преди да сдадат багажа, но тази не ми изглежда да е пред разпадане. опитай при същите условия, които си описал само, че изключи климатика за да не я товари допълнително......ако няма разлика НЕ е от нея. обаче ако не просвирва си Е за смяна!
...тестове на масла : http://bmwservice.livejournal.com/27699.html

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E91 2007 M47
Мечтае да кара: BMW F3x

Мнение от dogo_stz » 16 Юли 2014, 23:34

Като стана думи за демпферни шайби, възможно ли е ако е износена да води до допълнителни вибрации. При мен при включен климатик се получават доста силна вибрация ( почти като леко "ръмжене" ) и притракване на обороти. Също така при палене има леко присвирване на ремъка ( за по-малко от секунда е ).

Та, по темата, моята изглежда като на снимката на колегата и няма ясна индикация да е износена, след консултация при 2-ма майстори за горепосочените проблеми ми казват да си карам и да си свиркам ... но бях свидел какво стана с едно e46 320d като скъса шайбата :)

Също така колко е живота на една такава шайба и може ли да се съди за километрите на колата от нея. Има ли добри ( по-евтини ) алтернативи на пазара?

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Мнение от awful » 17 Юли 2014, 19:24

Като питах във бмв ми казаха че 150к ги изкарвала без проблем,на бмв шаибата пише Corteco такаче тя е алтернатива, аз съм със нова и при палене имам същото пресвирвяне за час от стотнаа, ремъка иобтегача са нови остана ремъкът на хидравликата, паразитната ролка и ролката на генератора
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 26 Юли 2014, 23:07

awful написа:Като питах във бмв ми казаха че 150к ги изкарвала без проблем,на бмв шаибата пише Corteco такаче тя е алтернатива, аз съм със нова и при палене имам същото пресвирвяне за час от стотнаа, ремъка иобтегача са нови остана ремъкът на хидравликата, паразитната ролка и ролката на генератора

На БМВ шайбата никъде не пише Кортеко!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от streetracing12 » 27 Юли 2014, 11:00

vvasilev1 написа:
awful написа:Като питах във бмв ми казаха че 150к ги изкарвала без проблем,на бмв шаибата пише Corteco такаче тя е алтернатива, аз съм със нова и при палене имам същото пресвирвяне за час от стотнаа, ремъка иобтегача са нови остана ремъкът на хидравликата, паразитната ролка и ролката на генератора

На БМВ шайбата никъде не пише Кортеко!

+1 :yes: :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vvasilev1 » 27 Юли 2014, 11:47

Шайбата от снимката изглежда чудесно.
С тези 4 болчета се хваща на три литра мотора.
По-скъпа е от двата литра, но има добри хора ги дават с отстъпка.
Според мен я погледни при палене и гасене дали мърда напред-назад и изобщо дали има някакво биене на запален ДВГ.

Карай си с нея, а ако е необходимо подмени ролки, оптегачи и при ремъците ти препоръчвам ОЕМ по оригиналния размер.

Аз лично бих започнал със смяна на едно ОЕМ ремъче. Понякога старите се поопичат и приплъзват.

Провери си още и нивото на хидравличната течност.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gin » 28 Юли 2014, 9:51

Мерси за отговорите... тествах със и без климатик, еднакво се държи... явно не е от шайбата. Оказа се, че все пак рейката ми е с електрическо усилване, а сервотроник е екстрата за втвърдяване на волана на скорост... нямам хидравлична течност :-)

Относно единия коментар - с четири болта е и колата е 320d 2009.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vvasilev1 » 28 Юли 2014, 18:42

gin написа:Относно единия коментар - с четири болта е и колата е 320d 2009.

Възможно е колега, да си без хидравлична течност и на двойка мотора вече да е с 4 болта.
Аз съм с модел от ерата на динозаврите все пак.
Не съм обърнал внимание, че пиша в Е90 раздела.

Успех

Следваща

Назад към E90/E91/E92/E93