Мнение за демпферна шайба?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- gin
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d E90N '2009
Мнение за демпферна шайба?
Привет, интересува ме вашето мнение относно външния вид на тази демпферна шайба - има ли белези, че може да е за смяна?

Малко предистория, днес питах в Дару Кар за едно леко присвирване при пълен ляв волан на студено, та казаха, че едва ли е от рейката понеже била електрическа (пък аз уж имам S216A Hydro Steering Servotronic?!), но пък можело да от демпферната шайба, малко била напукана?! Аз прочетох колко е страшно да се разпадне, и ето ме тук.
Та я си кажете мнението за шайбата по снимката, надявам се да се виждат достатъчно детайли.
Мнение за хидро-електрическата ми рейка също ще се радвам да чуя :-)

Малко предистория, днес питах в Дару Кар за едно леко присвирване при пълен ляв волан на студено, та казаха, че едва ли е от рейката понеже била електрическа (пък аз уж имам S216A Hydro Steering Servotronic?!), но пък можело да от демпферната шайба, малко била напукана?! Аз прочетох колко е страшно да се разпадне, и ето ме тук.
Та я си кажете мнението за шайбата по снимката, надявам се да се виждат достатъчно детайли.
Последна промяна gin на 16 Юли 2014, 14:28, променена общо 2 пъти
- MonsteR
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: SR-71 Blackbird
Re: Мнение за демпферна шайба?
Добре е бе
, ше живее, тъй ми се вижда, до колкото се вижда от снимката.

- gin
- кандидат ентусиаст
-
Добавих линк към детайлната снимка.
Ами има някакъв нов приемчик, старите се махат... и той ми каза такива странни неща за шайбата и рейката...
Ами има някакъв нов приемчик, старите се махат... и той ми каза такива странни неща за шайбата и рейката...
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Колега свали шайбата и леко я потропкай в земята, ако се чуе шум все едно като от пружини е заминала, ако ли пък не значи си е добре...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- gin
- кандидат ентусиаст
-
То аз ако я свалям, ще бъде сменена. Въпросът беше да избегна излишни занимания ако просто се опитват да ме накарат да се стресна и поохарча при тях...
- 90e90e
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: hibrid
gin написа:То аз ако я свалям, ще бъде сменена. Въпросът беше да избегна излишни занимания ако просто се опитват да ме накарат да се стресна и поохарча при тях...
Тя цената на шайбата не е за подценяване (предполагам, че не са ти я казали)... Ама аз на твое място не бих се притеснявал от просвирване. Карай смело, докато не започне да хвърля ремъка

За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!
- gin
- кандидат ентусиаст
-
Хехе знам цената :-)
Но нали питам тук за мнение по снимката, за да не хвърли ремъка изненадващо...
Но нали питам тук за мнение по снимката, за да не хвърли ремъка изненадващо...
- vanko242
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: трактор шестак
- Детайли за колата: m57tu2d30 OL
gin написа:Привет, интересува ме вашето мнение относно външния вид на тази демпферна шайба - има ли белези, че може да е за смяна?
...колега, те всички шайби изглеждат така 1 седмица преди да сдадат багажа, но тази не ми изглежда да е пред разпадане. опитай при същите условия, които си описал само, че изключи климатика за да не я товари допълнително......ако няма разлика НЕ е от нея. обаче ако не просвирва си Е за смяна!
...тестове на масла : http://bmwservice.livejournal.com/27699.html
- dogo_stz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E91 2007 M47
- Мечтае да кара: BMW F3x
Като стана думи за демпферни шайби, възможно ли е ако е износена да води до допълнителни вибрации. При мен при включен климатик се получават доста силна вибрация ( почти като леко "ръмжене" ) и притракване на обороти. Също така при палене има леко присвирване на ремъка ( за по-малко от секунда е ).
Та, по темата, моята изглежда като на снимката на колегата и няма ясна индикация да е износена, след консултация при 2-ма майстори за горепосочените проблеми ми казват да си карам и да си свиркам ... но бях свидел какво стана с едно e46 320d като скъса шайбата
Също така колко е живота на една такава шайба и може ли да се съди за километрите на колата от нея. Има ли добри ( по-евтини ) алтернативи на пазара?
Та, по темата, моята изглежда като на снимката на колегата и няма ясна индикация да е износена, след консултация при 2-ма майстори за горепосочените проблеми ми казват да си карам и да си свиркам ... но бях свидел какво стана с едно e46 320d като скъса шайбата

Също така колко е живота на една такава шайба и може ли да се съди за километрите на колата от нея. Има ли добри ( по-евтини ) алтернативи на пазара?
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Като питах във бмв ми казаха че 150к ги изкарвала без проблем,на бмв шаибата пише Corteco такаче тя е алтернатива, аз съм със нова и при палене имам същото пресвирвяне за час от стотнаа, ремъка иобтегача са нови остана ремъкът на хидравликата, паразитната ролка и ролката на генератора
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
awful написа:Като питах във бмв ми казаха че 150к ги изкарвала без проблем,на бмв шаибата пише Corteco такаче тя е алтернатива, аз съм със нова и при палене имам същото пресвирвяне за час от стотнаа, ремъка иобтегача са нови остана ремъкът на хидравликата, паразитната ролка и ролката на генератора
На БМВ шайбата никъде не пише Кортеко!
- streetracing12
- младши ентусиаст
-
vvasilev1 написа:awful написа:Като питах във бмв ми казаха че 150к ги изкарвала без проблем,на бмв шаибата пише Corteco такаче тя е алтернатива, аз съм със нова и при палене имам същото пресвирвяне за час от стотнаа, ремъка иобтегача са нови остана ремъкът на хидравликата, паразитната ролка и ролката на генератора
На БМВ шайбата никъде не пише Кортеко!
+1

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
Шайбата от снимката изглежда чудесно.
С тези 4 болчета се хваща на три литра мотора.
По-скъпа е от двата литра, но има добри хора ги дават с отстъпка.
Според мен я погледни при палене и гасене дали мърда напред-назад и изобщо дали има някакво биене на запален ДВГ.
Карай си с нея, а ако е необходимо подмени ролки, оптегачи и при ремъците ти препоръчвам ОЕМ по оригиналния размер.
Аз лично бих започнал със смяна на едно ОЕМ ремъче. Понякога старите се поопичат и приплъзват.
Провери си още и нивото на хидравличната течност.
С тези 4 болчета се хваща на три литра мотора.
По-скъпа е от двата литра, но има добри хора ги дават с отстъпка.
Според мен я погледни при палене и гасене дали мърда напред-назад и изобщо дали има някакво биене на запален ДВГ.
Карай си с нея, а ако е необходимо подмени ролки, оптегачи и при ремъците ти препоръчвам ОЕМ по оригиналния размер.
Аз лично бих започнал със смяна на едно ОЕМ ремъче. Понякога старите се поопичат и приплъзват.
Провери си още и нивото на хидравличната течност.
- gin
- кандидат ентусиаст
-
Мерси за отговорите... тествах със и без климатик, еднакво се държи... явно не е от шайбата. Оказа се, че все пак рейката ми е с електрическо усилване, а сервотроник е екстрата за втвърдяване на волана на скорост... нямам хидравлична течност :-)
Относно единия коментар - с четири болта е и колата е 320d 2009.
Относно единия коментар - с четири болта е и колата е 320d 2009.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
gin написа:Относно единия коментар - с четири болта е и колата е 320d 2009.
Възможно е колега, да си без хидравлична течност и на двойка мотора вече да е с 4 болта.
Аз съм с модел от ерата на динозаврите все пак.
Не съм обърнал внимание, че пиша в Е90 раздела.
Успех
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2