Загуба на мощност в жегата

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Re: Загуба на мощност в жегата

Мнение от b00st » 15 Юли 2014, 13:55

M10 написа:Хмм аз сложих хидравлика и на усетих разлика, освен че се кара леко и приятно :mhihi:

Това което бих направил е: резервоара за бензинови пари вън, навиваш едно болтче в дросела на мястото на вакуума му. подгрева на дросела и клапана на картерни газове вън, прави се байпас водата да ходи направо от пластмасовия тройник в главата между портовете на 2 и 3 цил. Картерната вентилация също вън - планка на мястото на клапана. Махаш виското и слагаш ел перка, можеш да сложиш датчик на по-ниска температура от моделите само с ел перка. Изолация на интейка - бях ползвал микропореста гума (изолация за тръби), алуминиево фолио и изолирбанд :mhihi: при каране с постоянна скорост целия всмукател беше доста хладен, но изглеждаше ужасно :ok:

Винаги е впечатляващо като отвориш капака и видиш тоя целия тунек на живо.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 15 Юли 2014, 14:13

ogata написа:И един хост завивал филтърна кутия в станиол :mhihi:

Само ако станиола е от Ауди и коректен за периода.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 15 Юли 2014, 14:40

b00st написа:Винаги е впечатляващо като отвориш капака и видиш тоя целия тунек на живо.

:OT: По-впечатляващо е и да видиш как тоя целия тунек, монтиран в грозна накривена е30ка, която не прилича на кола ти сипва с автовози не ами със стотици метри, жалко че приключих с малолитражните занимания, вече няма да сме в един клас и няма да имаш шансa да се впечатлиш :winky:

User
Аватар

Мнение от b00st » 15 Юли 2014, 15:05

M10 написа:
b00st написа:Винаги е впечатляващо като отвориш капака и видиш тоя целия тунек на живо.

:OT: По-впечатляващо е и да видиш как тоя целия тунек, монтиран в грозна накривена е30ка, която не прилича на кола ти сипва с автовози не ами със стотици метри, жалко че приключих с малолитражните занимания, вече няма да сме в един клас и няма да имаш шансa да се впечатлиш :winky:

Щом изключителните постижения от въпросните бакшиш и рапидка тунек интервенции са ти приоритет, няма лошо. Но надали ще се заинтригувам особено от големия пърформанс на изкорубена 30ка худрайд, някак си след 17 спрях да се кефя на тия изпълнения :dunno:

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 15 Юли 2014, 16:05

b00st написа:
M10 написа:

Щом изключителните постижения от въпросните бакшиш и рапидка тунек интервенции са ти приоритет, няма лошо. Но надали ще се заинтригувам особено от големия пърформанс на изкорубена 30ка худрайд, някак си след 17 спрях да се кефя на тия изпълнения :dunno:

Свидетел съм как караш срещу Лада, така че излизай :mhihi:

При кадърно изведен филтър или направен интейк няма никаква вероятност това да е причината за проблема.
Изображение

User
Аватар

Мнение от b00st » 15 Юли 2014, 16:07

In_Memoriam написа:Свидетел съм как караш срещу Лада, така че излизай :mhihi:

Даже се возих в нея :D Момчето беше много ентусиазирано и нямаше как да му откажа на тръгване, хвана ме за слушател и ми разказваше как бил направил карбуратори, бубини, окачване, делко, аванс незнам си кво и как да му секна ентусиазма :mhihi:

Предишна

Назад към E36