Газов инжекцион течна фаза

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G70
Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options

Re: Газов инжекцион течна фаза

Мнение от jivko2828 » 16 Май 2013, 11:33

Svee написа:Благодаря ви колеги за мненията и препоръките. :bchug: Аз се спрях на романо,както се казва за добро или лошо. :D след дълго обсъждане(с много хора,както казва колегата Pif4o 77,станах и аз майстор)... и стигнах до извода,че за момента това е най-доброто или по точно нещото,което ще ти върши най-добре работа с най-малко проблеми,дефекти и т.н..Само хубави отзиви се чуват от тази марка.Има си и Еuro5 стандарт(момчето каза,че ще ми даде и сартификат за това,с който пък мисля да се "пазаря" с общината/държавата за данъците ми.Все пак ще карам ЕКО автомобил :mhihi: ,в този ред на мисли,ако някой има нещо на ум или може да помогне с нещо относно тази "кауза",ще бъда благодарен.)Поотнесох се,за което се извинявам.Романо ще да е. :driving: Цената му ще е 1800 '+,-' 100-200лв.Другата седмица ще се поставя,ако някой има питане за нещо свързано с инсталацията или пък за нещо друго,ще се радвам да помогна.

Здравей колега,

искам да попитам доволен ли си от уредбата понеже и аз се двоумя между BRC и Romano. В кой сервиз я монтира, настроиха ли всичко както трябва.

Благодаря предварително.

Поздрави! :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от xplosioon » 12 Яну 2014, 12:26

Колега Svee видях че последното писано относно мнението ти за Романо след монтажа е на 9 дек. 2011г. Може ли да споделиш отношението ти до момента. Благодаря предварително

Поздрави.

Потребител
Аватар
Кара: E 91xd touring 245hp
Мечтае да кара: M4

Мнение от furios » 09 Юли 2014, 15:53

[attachment=1]image.jpg[/attachment][attachment=2]image.jpg[/attachment][attachment=2]image.jpg[/attachment][quote="xplosioon"]Колега Svee видях че последното писано относно мнението ти за Романо след монтажа е на 9 дек. 2011г. Може ли да споделиш отношението ти до момента. Благодаря предварително

Поздрави.[/quote]
След около 5-6к. километра смея да се похваля с моята ГИ- течна фаза Icom JTG.
След изчетени тон теми за всички марки ГИ не промених първоначалното си желание да газифицирам моят 330XI с M54B30 с пето поколение ГИ.
Цената на новата е около 4000лв :shock: .
Разтърсих се.!
Разбира се закупих системата доста евтино 400лв :lol: . от прекарвалника, бутилката ми беше голяма :ranting: , намерих си за моя кош 46л.
Следва местен, но кадърен монтаж, понеже вносителя не монтира втора употреба, но обслужва.
След основно почистване на бензиновите и газовите( 300м3 бензинови) , нова помпа 250л/ч, борба с окабеляването( беше орязано много лошо ), някой консумативчета, маркучи, филтър :wave: палим-палим ама неще на газ :bang:
Плана беше такъв:...Ако не тръгне, гоу ту София в Каравелгаз молим се :bowdown: да ни пуснат колата на Газ.
Така и стана багажа за Рим и в София, право при Иво-Каравелгаз.
Още на петата минута колата превключи на газ, но имаше още малко настройк, които аз не изчаках и отлетях за Рим 8) релакс седмица.
Колата ми беше готова на третия ден с напълно обслужена газова система, нов клапан и букса на бутилката и точните калибратори.
Моето впечатление е, че Иво-Каравелгаз е може би най-добрия специалист Газови системи в София.
Казвам го защото за месец понавидях майсторлъци всякакви.
Двигателя работи осезаемо по-тихо на газ, върви 5-10% повече от на бензин: няма компютри, редуктори, изпарители, един билюк накачулени чаткащи инжектори, все едно няма нищо.
Харчи 11л. извънградско 13л. градско. :lalala:
Та така колеги препоръчвам Течна фаза Горещо. Разбира се по-евтинко.
Да газта е пълен гняс но помпата има три филтъра, струва 200лв. чисто нова и всъщност не се запушва, а страда от агресивната среда, но затова си има помпи за Е85.
Пишете за въпроси и информация пълен съм.
Ето и малко фото.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci

Мнение от -Maxxx- » 09 Юли 2014, 20:41

X5 3.0i Icom JTG, колата я купихме от Италия, където се караше около 5 месеца и нямаше никакви проблеми, Когато я докарахме, при първото зареждане още се появи много дразнещ писукащ шум от бутилката или по-точно помпата в бутилката(все пак тя е в купето), наподобяващ онези звуци които ако си над 40 не ги чуваш ако си под 40 ги чуваш :D :D :D ... 2 месеца, и помпата се счупи. 670лв нова която изкара 7 месеца, третата която сложихме беше някаква побългарявана, от голф 3 преправяна (не се интересувах много, и нямам подробности) тя беше 350лв., след като тя се чупина 5-тия месец, го свалихме , карах година без газово накрая сложихме нормален газов инжекцион за 1600лв и вече повече от година няма проблеми нито с българската нито с италиянската газ.

Също не е маловажно и че няма пищене, което беше много досадно.А и разхода на бензин определено е много по-малак, зашото както казаха колегите на определен такт впръсква и бензин и тои си заминава, примерно 10-15 лв на седмица в градско каране.

Това е моят опит с течната фаза, мислех че е нещо сензационно първоначално, но не бих използвал такава система отново... поне в България със сигурност. :yes: :yes:

а за колегата Furious... не мога да бъда сигурен, но като гледам зелените букси на дюзите, и като гледам че си от варна, и ако кажеш че бутилката е била 60литрова, и че си го взел газаджиите в западна промишлена зона, бих ти казал че точно газовото от Х5-тицата з която обяснявам си взел. :D :D :D
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от furios » 09 Юли 2014, 22:19

Взех я от един измамник от В. Търново беше 70л. Каза ми че е от лексъс, но това няма никакво значение. Аз си намерих пътя и си я направих, намирам си и непищящи помпи от по 100 лева и инжектори по 50 евро, а и уредбата ми Само пали на бензин и след една минута минава само на газ 100 октана. И моя Х засега е добре.
Имах търпение може би и малко късмет. Успех на всички,нямам нищо против другите ГИ просто искам моя да е в течна фаза и до тук съм доволен. Ще си сменям помпите по 100лв. на 100к/км кво да се прави всичко се чупи, сигурно вие с ГИ не ходите през някой месец на настройки. Не сте наясно, давате разнопосочна информация, ценово и технически необоснована. Твърдя че за Icom има само един специалист в Бг. Каравелгаз. Не че е нещо супер сложно но останалите майстори нямат опит с тези системи и не успяват да ги подкарат.
Поздрави.

Потребител
Аватар

Мнение от Hlebarov90 » 26 Авг 2014, 15:32

Колеги може ли да си задам тука въпроса...Колата ми е 2.2 170 к.с. M54B22 мотора и газовата е слагана в Италия OMVL Reg някаква обаче имам проблем като я карам на газ и я загася и след 5 минути паля и става една борба върти като луда и не иска да пали запалва чак след 2-3-то въртене и мирише на задавено...Когато я карам на бензин само няма проблеми...Дали не ги меши бензин и газ.Благодаря

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bass_Man » 04 Сеп 2014, 15:54

furios написа:Взех я от един измамник от В. Търново беше 70л. Каза ми че е от лексъс, но това няма никакво значение. Аз си намерих пътя и си я направих, намирам си и непищящи помпи от по 100 лева и инжектори по 50 евро, а и уредбата ми Само пали на бензин и след една минута минава само на газ 100 октана. И моя Х засега е добре.
Имах търпение може би и малко късмет. Успех на всички,нямам нищо против другите ГИ просто искам моя да е в течна фаза и до тук съм доволен. Ще си сменям помпите по 100лв. на 100к/км кво да се прави всичко се чупи, сигурно вие с ГИ не ходите през някой месец на настройки. Не сте наясно, давате разнопосочна информация, ценово и технически необоснована. Твърдя че за Icom има само един специалист в Бг. Каравелгаз. Не че е нещо супер сложно но останалите майстори нямат опит с тези системи и не успяват да ги подкарат.
Поздрави.

Колега обади от къде ги взимаш тези помпи от по 100лв и инжектори от по 100лв че да взимам и аз и направо да започвам да ги бълвам с течна фаза :help: :D !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330XI

Мнение от slav4o974 » 04 Сеп 2014, 21:48

Аз имам опит с ГИ течна фаза "Виале". Мога да кажа че са много здрави и непретенциозни. В Холандия изкарват спокойно по 200 000км. без да се налага ремонт или някакви настройки. Помпите им се ремонтират успешно и съвсем не скъпо /сменят им се лагерите/. Има и резервни части /едната дюза струва около 40 евра по мои спомени/. Нямат изпарител което е голям плюс според мен. Използването на бензин на няколко такта се налага единствено при моторите с директно впръскване. За мен тези уредби са много сполучлив вариант за използване на алтернативно гориво, но цената им е прекалено висока. За сметка на това без никакво колебание бих си купил кола с монтирана такава уредба.

Потребител
Аватар

Мнение от furios » 07 Сеп 2014, 16:05

Bass_Man написа:
furios написа:Взех я от един измамник от В. Търново беше 70л. Каза ми че е от лексъс, но това няма никакво значение. Аз си намерих пътя и си я направих, намирам си и непищящи помпи от по 100 лева и инжектори по 50 евро, а и уредбата ми Само пали на бензин и след една минута минава само на газ 100 октана. И моя Х засега е добре.
Поздрави.

Колега обади от къде ги взимаш тези помпи от по 100лв и инжектори от по 100лв че да взимам и аз и направо да започвам да ги бълвам с течна фаза :help: :D !

Помпата си я купих от колега от продавалник за точно 100лв. Скоро даже помогнах и на колега от форума да си поръча за 4000м3 помпа за 150$, дано да е доволен. Виж инжектори имам план да си направя комплект но още не съм ровил в някакъв немски сайт виждах, но и Каравелгаз ги продава за 60€. :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от petrol c20xe » 16 Ное 2014, 1:21

Един колега продава въпросните помпи мисля че не бяха много скъпи също се занимава и с диагностика на течна фаза иком

Предишна

Назад към E46