Питане за алтернатор ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e36 318is | E36 320

Питане за алтернатор ?

Мнение от stigaawee » 02 Юли 2014, 14:51

Здравейте колеги, днес много изчетох по тоя въпрос не само четох, но и снимки гледах. Проблема ми е следния : Колата(ИС М42 93г) не се кара беше мърдала от 10 дни , нямаше ме в София като се прибрах реших да я разтъпча. Запали си без проблем нямаше нищо и след като я загасих на бензиностанцията да заредя , лампата за акумулатора светна. Прибрах се възможно най бързо , вдигнах капака гледах ремъка шайбата няма никакви хлабини Ок са. Преди време се случи така но лампата изгасна след 2.3 сек. след като бях запалил. През нощта се забелязва премигване на светлините в цялата кола .. Фарове плафони светлини на километража лампата за бензина, но това е само когато работи на празен ход с леко подаване на газ няма такъв проблем. Алтернатора е Валео само това се вижда на него. Въпроса ми е дали е само от четките или от регулатора? и как мога да разбера? Ще съм благодарен ако не ме нападнете а ми помогнете ! :bchug:
Изображение

Потребител
Аватар

Re: Питане за алтернатор ?

Мнение от stigaawee » 02 Юли 2014, 16:39

Няма ли някой компетентен колега ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на пълна газ
Мечтае да кара: MB SLS AMG

Мнение от DiGital » 02 Юли 2014, 16:43

Четките ти са свършили, но в колектора ще имаш четковоз и трябва и него да подмениш най-добре. :)
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)

Потребител
Аватар

Мнение от stigaawee » 03 Юли 2014, 10:17

Ще търся някой читав от колега тук и няма да се занимавам че тая кола златна излезе. Напълно си прав колега, вчера го свалих и едната четка направо я нямаше и имаше огромна деруга в колектора.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 03 Юли 2014, 13:55

Ако искаш да минеш евтино, купи си работещ алтернатор за 20лв и докато работи... после пак :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на пълна газ
Мечтае да кара: MB SLS AMG

Мнение от DiGital » 03 Юли 2014, 15:03

.......четките са 5лв, колектора е 10лв. Ако имаш поялник може само да занесеш дати сменят колектора, защото няма да можеш сам, ако нямаш целия носиш. Повече от 20лв няма да излезе ремонта. Макс 40лв и ще имаш занулено динамо за мининум 60-80к км с тия китайски меки четки.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кво му падне...
Мечтае да кара: М6 G-power

Мнение от jorko7120 » 03 Юли 2014, 23:30

DiGital написа:.......четките са 5лв, колектора е 10лв. Ако имаш поялник може само да занесеш дати сменят колектора, защото няма да можеш сам, ако нямаш целия носиш. Повече от 20лв няма да излезе ремонта. Макс 40лв и ще имаш занулено динамо за мининум 60-80к км с тия китайски меки четки.

Четките и колектора са малко по скъпички... и лагерите ако трябва да смени още близо 20 кинта ако сложи хубави. Наскоро правих моя.. разбрах за него при смяна на акумулатора и при заверка на гаранцията. 50 лв четки колектор и със смяна на лагерите които си бях взел предварително общо 70 лв
За Хелуин
Flash написа:Децата в Перник, като почукат на вратата на някой, вместо "номер или лакомство", казват "ракия или бой". :mhihi:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 04 Юли 2014, 3:09

Ето тука съм показал как се ремонтира алтернатора , ако искаш да си го правиш сам : viewtopic.php?f=8&t=242876

Вариянта при теб е да смениш колектора и евентуално четки и да се надяваш , че ще се реши проблема ......но ако се окаже , че всъщност проблема не е толкова в четките , а в реле-регулатора , както всъщност предполагам , понеже имаш "пулсиране" на светлините , което се причинява именно от недобре работещ реле-регулатор ...

Ако не искаш да си го правиш сам , няма да е толко евтино ....
Цена на колектор - 7-10 лв
Цена на четки - 3-5 лв
Цена на реле-регулатор (ако се сменя, той върви комплект с четки) - 20-30 лв
Цена на горен лагери (ако се сменя) - 7-15 лв (варира според качеството)
Цена на долен лагер (ако се сменя) - 12-20 лв (варира според качеството)
Това са цени в Косер .

Цена за труд при повечето алтернаторджии за подмяна на колектор и/или лагери - около 50 лв
В крайна сметка зависи какво ще се сменя ...

Потребител
Аватар

Мнение от stigaawee » 04 Юли 2014, 15:06

:bchug: мерси колеги , заел съм се сам да си го правя взех цяло реле с четките 23 лв. го намерих по номер същото като моето и тн. ще се мъча така или иначе колата изчаква в момента за доста неща не е спешно когато стане стане :Д :bchug: мерси все пак ми помогнахте !
Изображение

Назад към E36