Питане за алтернатор ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- stigaawee
- Потребител
-
- Кара: e36 318is | E36 320
Питане за алтернатор ?
Здравейте колеги, днес много изчетох по тоя въпрос не само четох, но и снимки гледах. Проблема ми е следния : Колата(ИС М42 93г) не се кара беше мърдала от 10 дни , нямаше ме в София като се прибрах реших да я разтъпча. Запали си без проблем нямаше нищо и след като я загасих на бензиностанцията да заредя , лампата за акумулатора светна. Прибрах се възможно най бързо , вдигнах капака гледах ремъка шайбата няма никакви хлабини Ок са. Преди време се случи така но лампата изгасна след 2.3 сек. след като бях запалил. През нощта се забелязва премигване на светлините в цялата кола .. Фарове плафони светлини на километража лампата за бензина, но това е само когато работи на празен ход с леко подаване на газ няма такъв проблем. Алтернатора е Валео само това се вижда на него. Въпроса ми е дали е само от четките или от регулатора? и как мога да разбера? Ще съм благодарен ако не ме нападнете а ми помогнете ! 

- stigaawee
- Потребител
-
- DiGital
- младши ентусиаст
-
- Кара: на пълна газ
- Мечтае да кара: MB SLS AMG
Re: Питане за алтернатор ?
Четките ти са свършили, но в колектора ще имаш четковоз и трябва и него да подмениш най-добре. 

WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)
- stigaawee
- Потребител
-
Ще търся някой читав от колега тук и няма да се занимавам че тая кола златна излезе. Напълно си прав колега, вчера го свалих и едната четка направо я нямаше и имаше огромна деруга в колектора.
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Ако искаш да минеш евтино, купи си работещ алтернатор за 20лв и докато работи... после пак 

- DiGital
- младши ентусиаст
-
- Кара: на пълна газ
- Мечтае да кара: MB SLS AMG
.......четките са 5лв, колектора е 10лв. Ако имаш поялник може само да занесеш дати сменят колектора, защото няма да можеш сам, ако нямаш целия носиш. Повече от 20лв няма да излезе ремонта. Макс 40лв и ще имаш занулено динамо за мининум 60-80к км с тия китайски меки четки.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)
- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кво му падне...
- Мечтае да кара: М6 G-power
DiGital написа:.......четките са 5лв, колектора е 10лв. Ако имаш поялник може само да занесеш дати сменят колектора, защото няма да можеш сам, ако нямаш целия носиш. Повече от 20лв няма да излезе ремонта. Макс 40лв и ще имаш занулено динамо за мининум 60-80к км с тия китайски меки четки.
Четките и колектора са малко по скъпички... и лагерите ако трябва да смени още близо 20 кинта ако сложи хубави. Наскоро правих моя.. разбрах за него при смяна на акумулатора и при заверка на гаранцията. 50 лв четки колектор и със смяна на лагерите които си бях взел предварително общо 70 лв
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Ето тука съм показал как се ремонтира алтернатора , ако искаш да си го правиш сам : viewtopic.php?f=8&t=242876
Вариянта при теб е да смениш колектора и евентуално четки и да се надяваш , че ще се реши проблема ......но ако се окаже , че всъщност проблема не е толкова в четките , а в реле-регулатора , както всъщност предполагам , понеже имаш "пулсиране" на светлините , което се причинява именно от недобре работещ реле-регулатор ...
Ако не искаш да си го правиш сам , няма да е толко евтино ....
Цена на колектор - 7-10 лв
Цена на четки - 3-5 лв
Цена на реле-регулатор (ако се сменя, той върви комплект с четки) - 20-30 лв
Цена на горен лагери (ако се сменя) - 7-15 лв (варира според качеството)
Цена на долен лагер (ако се сменя) - 12-20 лв (варира според качеството)
Това са цени в Косер .
Цена за труд при повечето алтернаторджии за подмяна на колектор и/или лагери - около 50 лв
В крайна сметка зависи какво ще се сменя ...
Вариянта при теб е да смениш колектора и евентуално четки и да се надяваш , че ще се реши проблема ......но ако се окаже , че всъщност проблема не е толкова в четките , а в реле-регулатора , както всъщност предполагам , понеже имаш "пулсиране" на светлините , което се причинява именно от недобре работещ реле-регулатор ...
Ако не искаш да си го правиш сам , няма да е толко евтино ....
Цена на колектор - 7-10 лв
Цена на четки - 3-5 лв
Цена на реле-регулатор (ако се сменя, той върви комплект с четки) - 20-30 лв
Цена на горен лагери (ако се сменя) - 7-15 лв (варира според качеството)
Цена на долен лагер (ако се сменя) - 12-20 лв (варира според качеството)
Това са цени в Косер .
Цена за труд при повечето алтернаторджии за подмяна на колектор и/или лагери - около 50 лв
В крайна сметка зависи какво ще се сменя ...
- stigaawee
- Потребител
-

9 мнения
• Страница 1 от 1