Проблем с мощност моля за помощ.

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с мощност моля за помощ.

Мнение от kukievil » 22 Май 2014, 7:52

Здравейте колеги моля за помощ закъсах го с мойта кола Е60 525Д 2004 година имам я от 2 години и имам много странен проблем. Когато колата загрее хубаво като я покарам не винаги но често изведнъж променя звука който издава от гърнетата смисъл става по плътен бучащ и някак си губи ряза си в ниски обороти до 2500 няма я тази плавност на ускорение а някак си се мъчи да качи до 2500 трябва да я настъпя докрай и вече на високи се развърта и си върви много но до тези обороти се мъчи някак си усеща се знаете как е като карате една кола се усеща и най малката променя а това направо ме съсипва от нерви като се запъне така. Мислех че е от катализатора но го махнах не беше запушен и пак го прави също така и този втория филтър е махнат още като я взех ДПФ мисля че се казваше нямам го и него. Също така като стане така забелязвам леко пушене на бял пушек който като си работи нормално го няма грам въобще не пуши. Другото което забелязвам е че от последното гърне излиза само от едната цеф другата грам незнам така ли е за декорация или е запушена и възможно ли е това. Моля помогнете незнам от какво вече може да е предложете какво да му търся и правя. Четох че се прави софтуерно изключване на катализатор и дпф възможно ли е колата да си пуска възстановяване на ДПФ който го няма и затова да се тормози така след като го няма и го прави напразно. Аз я взех така без този дпф. Моля предложете на къде да се насоча че незнам какво да правя може ли да има запушване по гърнетата след този ДПФ филтър знам ли. Прави го това само когато загреее доста добре колата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на пълна газ
Мечтае да кара: MB SLS AMG

Re: Проблем с мощност моля за помощ.

Мнение от DiGital » 22 Май 2014, 10:05

Трябва да се изключи софтуерно ДПФ филтъра.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a1n » 22 Май 2014, 11:27

Да трябва да се премахне и софтуерно, но ако не му е направен изобщо ъпдейт на софта щеше да има по-големи проблеми, колата ще влиза в аварийни режими и т.н. а колегата твърди че се случва рядко и си я кара от 2 години. Да има варянт ъпдейта да е калпав. А някави други проблеми, гори ли ти масло? Инсталирай си една диагностика, виж какви грешки дава. Покараи и като започне да го прави това я закачи пак.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d
Мечтае да кара: М6 G-PoweR

Мнение от hol1gans » 22 Май 2014, 11:51

И при мен се получи същия проблем, но аз съм с премахнат дпф и се оказа от така наречения мап сензор, който е на колекторите. Провери дали да не ти са е спукала гумичката и ги изчисти. Почти съм сигурен, че е от това. Пиши за резултата.

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 22 Май 2014, 13:28

hol1gans написа:И при мен се получи същия проблем, но аз съм с премахнат дпф и се оказа от така наречения мап сензор, който е на колекторите. Провери дали да не ти са е спукала гумичката и ги изчисти. Почти съм сигурен, че е от това. Пиши за резултата.

Този сензор при мен много лесно се мърда .Нормално ли е така?Какво е уплътнението о-пръстен ли?

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: A7

Мнение от vgza » 22 Май 2014, 13:41

memorex написа:
hol1gans написа:И при мен се получи същия проблем, но аз съм с премахнат дпф и се оказа от така наречения мап сензор, който е на колекторите. Провери дали да не ти са е спукала гумичката и ги изчисти. Почти съм сигурен, че е от това. Пиши за резултата.

Този сензор при мен много лесно се мърда .Нормално ли е така?Какво е уплътнението о-пръстен ли?

Погледни темата ми за загуба на мощност. Има го сниман какво представлява и къде се намира. Струва 10лв

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 22 Май 2014, 13:52

Мерси за подсещането,видях го.Ще взема да го сменя профилактично щом е 10 лв.А има ли след смяната компютърни истории ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vgza » 22 Май 2014, 14:50

memorex написа:Мерси за подсещането,видях го.Ще взема да го сменя профилактично щом е 10 лв.А има ли след смяната компютърни истории ?

Не. Даже като се скъса не ми свитна чек енджина. Просто колата спря да върви. Предполагам, че е било почнало да се къса от доста време, тъй като преди ми миришеше на изгорели газове в купето, никой не намери откъде идва, а след като смених гумата смрадта изчезна. А колата колко повече върви, просто не е истина. До 110-120 ми мига тракшъна :D Преди смяната беше до около 80

Потребител
Аватар

Мнение от kukievil » 22 Май 2014, 17:48

Здравейте колеги направи ме съсипа тая кола сега за касмет се набутах в София в най голямите задръствания и за пръв път както написа колегата колата толкова умря че влезна в авариен режим reduced power engine fault но след като изгасих за колата о пак запалих се оправи. Но пак така се мъчеше и в место на моменти димеше много бял пушек за няколко секунди и така през няколко минути. Също така сега като каза за газове в купето и аз ги имам последно време доста често но незнаех от какво е. Сега като се прибера ще видя темата ти за мап датчика дано се оправи направо се моля да е от това. Извинете ме ако има грешки защото пиша от телефона от колата :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 22 Май 2014, 19:21

Не е от сензора, просто си изтъркал гумите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d
Мечтае да кара: М6 G-PoweR

Мнение от hol1gans » 22 Май 2014, 20:01

Днес проверих за мап сензора, и намерих само оригинален на 117лв. Бях чул по форума че е към 80лв? Вие на каква цена го закупите?

Потребител
Аватар

Мнение от kukievil » 22 Май 2014, 20:12

Здравейте отново веднага след като се прибрах го погледах този мап датчик на колекторите отгоре до 6 цилиндър седи си и е платно няма проблем не виждам да изпуска или да има накакъв проблем. За тест го махнах и го изключих от буксата и направих едно кръгче да видя как е без него и нямаше никаква мощност дори на високи обороти след като го сложих си доиде мощноста но пак така в ниски не върви и се мъчи усети се някак си разлика в високите обороти направо пускаше блокажите като се разварти яко но пак казвам на ниски ужас супер мъки и бучи. Усетих и друго при пускана на газта се чува доста по силно и странно като изпускане на налягането на турбото като работи нормално го изпуска бързо и много тихичко а сега по продължително и по шумно пипвам газта и веднага щом пуска се чува това изпускане дори при леко подаване на газта. Какво да правя давайте съвети щом не е мап датчика какво да правя да ходя да ми изключат ДПФ филтъра ли какво да правя. МЕрси предварително

младши ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S8
Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago

Мнение от timur_lenk » 22 Май 2014, 20:13

kukievil написа:Здравейте колеги моля за помощ закъсах го с мойта кола Е60 525Д 2004 година имам я от 2 години и имам много странен проблем. Когато колата загрее хубаво като я покарам не винаги но често изведнъж променя звука който издава от гърнетата смисъл става по плътен бучащ и някак си губи ряза си в ниски обороти до 2500 няма я тази плавност на ускорение а някак си се мъчи да качи до 2500 трябва да я настъпя докрай и вече на високи се развърта и си върви много но до тези обороти се мъчи някак си усеща се знаете как е като карате една кола се усеща и най малката променя а това направо ме съсипва от нерви като се запъне така. Мислех че е от катализатора но го махнах не беше запушен и пак го прави също така и този втория филтър е махнат още като я взех ДПФ мисля че се казваше нямам го и него. Също така като стане така забелязвам леко пушене на бял пушек който като си работи нормално го няма грам въобще не пуши. Другото което забелязвам е че от последното гърне излиза само от едната цеф другата грам незнам така ли е за декорация или е запушена и възможно ли е това. Моля помогнете незнам от какво вече може да е предложете какво да му търся и правя. Четох че се прави софтуерно изключване на катализатор и дпф възможно ли е колата да си пуска възстановяване на ДПФ който го няма и затова да се тормози така след като го няма и го прави напразно. Аз я взех така без този дпф. Моля предложете на къде да се насоча че незнам какво да правя може ли да има запушване по гърнетата след този ДПФ филтър знам ли. Прави го това само когато загреее доста добре колата.

Ако не пуснеме РС няма как някой да ти помогне.
Последна промяна timur_lenk на 22 Май 2014, 22:30, променена общо 1 път
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vgza » 22 Май 2014, 21:35

iceblast написа:Не е от сензора, просто си изтъркал гумите :mhihi:

Не съм :twisted: :twisted: :mhihi: :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от kukievil » 23 Май 2014, 7:46

Моля погледнете 2та ми поста по нагоре писъх ги вчера а излезнаха чак сега и то нагоре в коментарите и никой не ги видя нз защо става така. Моля помагайте.

Следваща

Назад към Е60/Е61