ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Луда бабичка 1984г.
Мечтае да кара: Бмв е30 м3 и Ford Mustang Shelby GT 500 1967г.
Детайли за колата: Дърта жигачка с голямо сърце :Д

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ

Мнение от e30coupe » 14 Май 2014, 11:51

kokala написа:
e30coupe написа:Колеги смъкнах някак си люка :mhihi: обаче за сега само жилото ще сменя щото много се е износило и не дига на горе, има още време за ел.люк викам поне до тогаз да оправя жилото, но стигнах до смъкване на самото жило, но неможах да го смъкна понеже незнам от тук на татак как са нещата това едно цяло ли е или се смъква, ако се смъква то как става.. почти към края съм, но .... :evil: :help:

Пилни го отстрани с флекса да го изтъниш и ще го махнеш лесно. Аз така го махнах.
Даже малко го преправях, че го взех от двоен стоп а се оказа, че е по-къс та му сложих броня от жило да е наравно с другия.
Изображение

Това дето си го снимкал го търся :mhihi: че се счупи до като го затварях.. и жилото го оправих, обаче ми идва дясното по-дълго :paranoid: незнам от каква кола е жилото, двоен стоп или троент, но май е троен щом е дълъг едната страна, опитах се да затворя шибидаха, но само лявото се смъква а дясното остана така както си е :banghead:
Fuck new models cars ! I'm riding old school !

http://www.youtube.com/watch?v=nIDB7htM0Wg

Ерих Фром: „Човекът е станал свръхчовек… Но свръхчовекът със свръхчовешка мощ не се е извисил до равнището на свръхчовешки разум. Колкото по-могъщ става, толкова повече обеднява духовно… Трябва да се разбуди съвестта ни и да осъзнаем, че колкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме.“

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2 - BMW E30 touring
Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
Детайли за колата: Детайлите са перфектни.

Мнение от kokala » 14 Май 2014, 12:06

От двоен и троен стоп, както плъзгачите са различни така и жилата.
Я кажи после как го капсулова на края?
Изображение Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Луда бабичка 1984г.
Мечтае да кара: Бмв е30 м3 и Ford Mustang Shelby GT 500 1967г.
Детайли за колата: Дърта жигачка с голямо сърце :Д

Мнение от e30coupe » 14 Май 2014, 13:11

моята е двоен стоп ако на някой му се намира ляв плъзгач нека да пише :bowdown: ще ти ги снимам :) да видиш как станало малко го по българих ама е такова жилото неможах да измисля др.начин :mhihi:
Fuck new models cars ! I'm riding old school !

http://www.youtube.com/watch?v=nIDB7htM0Wg

Ерих Фром: „Човекът е станал свръхчовек… Но свръхчовекът със свръхчовешка мощ не се е извисил до равнището на свръхчовешки разум. Колкото по-могъщ става, толкова повече обеднява духовно… Трябва да се разбуди съвестта ни и да осъзнаем, че колкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме.“

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 14 Май 2014, 21:29

Да попитам и аз - за моята кола (03.89"/316/М40) в реал оема и разни тисове намерих че диференциала трябва да е 4.27. Възможно ли е да има и др. варианти, че табелката съвсем не се чете и нямам представа какъв е сегашният?

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Мнение от rottweiler » 14 Май 2014, 23:07

най-вероятно си с 4.27, но все пак не е изключено да има намеса. ако много държиш да знаеш с какъв си сваляш капака, броиш зъбите и делиш.
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325is
Мечтае да кара: 320is / M3 и турбинирани 30-ки

Мнение от 325ti » 15 Май 2014, 0:09

~Мишо~ написа:Да попитам и аз - за моята кола (03.89"/316/М40) в реал оема и разни тисове намерих че диференциала трябва да е 4.27. Възможно ли е да има и др. варианти, че табелката съвсем не се чете и нямам представа какъв е сегашният?

Вероятно си с такъв , но за да си сигурен.. по добре се заиграй да из4исти6 табелката добре с макетно ножче, водна шкурка и т.н. вместо да се цапаш със сваляне на капака! Може и да го въртиш и да броиш оборотите. При наличието на табелка, не се занимавай с глупости , а чисти добре и после и удари един лак за напред да ти е лесно!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 325ti » 15 Май 2014, 0:23

alpina273 написа:84 e30 купе м10б18 карб 4 степенна скоростна кутия към 5 степенна плъг енд плей ли е или има филм и струва ли си ?

Един майстор ми каза , че захвата на кутията на М10 е различен от М40 и другите.. обаче аз на М40 бях с кутия от Е9 което е 70 и някоя година! Тъй че по-добре сравни кутиите нагледно или си намери 5 степенна от М10 да си 100% сигурен, че ще пасне!
В реалоем ги дават всички тия за 316 '84 .. сигурно си с гетраг 242 , гетраг 240 е 5 степенна... и като гледам тая от е9 ( зф с5-16 ) я дават и за тоя модел та може само аз да си мисля, че е от е9 :D
Струва ми се няма да имаш проблеми да си я смениш с каква да е бмв кутия :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 15 Май 2014, 16:01

Не съм сигурен за дължината на кардана - може да ти трябва първата част от 5 степенна кола, обаче съм сигурен че за М10/М30 и "новите" мотори камбаната е различна, и не е възможно да се сложи кутия от Е9 на М40. Да не е била от Е21 М20 ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е30,е36,е36,е39
Мечтае да кара: колело турбо

Мнение от В.Стефанов » 16 Май 2014, 14:55

Колеги на 4.10 малко прасе шпер с фланец ли се слага 3.23 , 3.36 , 3.45 курона и пинион или е plug&play :?:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 16 Май 2014, 15:05

~Мишо~ написа:Да попитам и аз - за моята кола (03.89"/316/М40) в реал оема и разни тисове намерих че диференциала трябва да е 4.27. Възможно ли е да има и др. варианти, че табелката съвсем не се чете и нямам представа какъв е сегашният?

Ако си с комби може да е и 4.45.
e30 diffs.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 325ti » 17 Май 2014, 0:18

M10 написа:Не съм сигурен за дължината на кардана - може да ти трябва първата част от 5 степенна кола, обаче съм сигурен че за М10/М30 и "новите" мотори камбаната е различна, и не е възможно да се сложи кутия от Е9 на М40. Да не е била от Е21 М20 ;)

Е**м ли я от кво е ?! Видях че е ЗФ след като смених мотора и написах номера в гугъл, понеже не прилича на ЗФ от е36.. излезе че била от е9 ! Но в реалоем-а се разрових да видя разлики между кутиите на е30 316 и ми излезна и тая ЗФ !!!?! та може да си е трийскова :mhihi: по спомени тоя дето ми продаде колата каза че я взимал от негов приятел от няква голяма стара акула.. но дали е била голяма или е била е21 както казваш, незная, но си пазва на м40 със сигурност! А камбаната не е сменяна щото надписа е точно на нея ако не ме лъже паметта :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 17 Май 2014, 0:29

KPETEH написа:

Ако си с комби може да е и 4.45.
e30 diffs.jpg

Май тая таблица гледах и аз, но реал оем казва 4.27 и такъв мисля да търся, иначе е седан колата...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 über alles
Мечтае да кара: ЦСЛ ръчка, е28/е12/е24 + с62
Детайли за колата: проект :p

Мнение от methaman » 19 Май 2014, 19:23

Здравейте, писах преди време за дебела стаб. щанга отзад (22 мм.) и повечето (всички отзовали се) колеги предрекоха катастрофално поведение на автомобила (колата е с не-спортно окачване, т.е. апекс предни амортесьори и пружини и нормален билщайн, т.е. черен отзад и най-вероятно 18 мм. отпред, понеже е оригинално комби 318 и) и макар и аз да бях скептично настроен към резултата, след като покарах известно време, не мога да дам крайно негативни коментари. При нарочно заклащане на колата, задницата се чувства по-нестабилна (duuhh...), но точно тази шавливост беше търсеният от мен резултат. Когато се подаде газ на мокро в завоя, задницата тръгва по-плавно и контролируемо, благодарение на намаленото люлеене или заклащане, а в ситуации на нормално каране, на практика не се усеща. Така или иначе не съм фен на високите скорости (на прави участъци), така че незнам дали има негативен ефект при 250 по магистралата. Аз лично съм доволен от резултата, така че, който иска да си боядисва колата с пърдене, както се изрази един колега по повод моето запитване (не му се сърдя), нека пробва дали ще помогне това на любимата е30-ка да помаха с опашка. При мен се получи това, което исках, така че май съм доволен. :yes:

Другият въпрос, на който ще съм благодарен ако някой знаещ отговори е, как да позная при закупуването на кормилна рейка дали е читава или не, ако е свалена от автомобила. Тоест ако я взема с куриер, мога ли при прегледа да разбера нещо за състоянието и??

Благодаря предварително на всички отзовали се!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 über alles
Мечтае да кара: ЦСЛ ръчка, е28/е12/е24 + с62
Детайли за колата: проект :p

Мнение от methaman » 19 Май 2014, 19:34

M10 написа:А от какво ще вземеш щанги или имаш афтърмаркет?

Сега попаднах на въпроса... Щангата е синя, 22 мм, така че преполагам е на Айрланд Енжинийринг (р'ийш ли), но е само задна. За да не купувам и предна от там ($$$) мисля да пробвам с най-дебелата ОЕМ, която видях, че се ползва в 325и кабрио. Вече споменах, че засега отпред не съм сменявал нищо, но като взема билщайн Бе 8 + Хъ и Ръ ще видим какво ще стане. Поздрави

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 20 Май 2014, 10:53

стабилизиращата щанга е хубаво да си я подбираш според окачването и желания ефект, но то си следва..подобрение в поведението с намаления бодирол е съвсем нормално. колата става по отзивчива и тн. :yes: билщайн б8 и х и р ми се струват много меки за тия щанги 'дет си приготвил. като цяло след като си купих билщайн б8 ми се струва по-мек, отколкото очаквах ..
рейката гледай да не лопа, ако лопа, има си методи за "рециклиране" .. :mhihi:
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

ПредишнаСледваща

Назад към E30