252 км в час с БМВ
Модератор: Общи модератори
Re: 252 км в час с БМВ
BMW Power ACM написа:Винаги съм се чудел ако ми се падне Зелена карта, как ли ще превъзмогна това, че като се кача в кола там и ще трябва да съм като скопен.Бахти травмиращото е само да си го помислиш, каму ли да изпълниш. 70-80 мили макс по магистралите и толкова. Пътуваш от Чикаго до Индианаполис и няколко часа си махате през прозорчето с детето в отсрещната кола.
![]()
А Анериканците откъм коли са повечето умствено ограничени. Да караш коли по 4-5-6 хил. кубика, които ти вършат работа ЕДИНСТВЕНО за да си спонсор на бензиностанциите...![]()
Но и там си има хора с тупалки, които си имат начини по пътната мрежа да си карат яко. Просто са малък процент на фона на стадото с "камиони" от 6 хил. кубика.
Къде е проблемът от големите двигатели? Миналата година имахме гости и пообиколихме провинцията. Наех Додж Караван 3.5Л. Извънградско при средна скорост 100км/ч ми даде разход 7.9л/100км. Четирима възрастни, две деца, немного багаж и четири гуми с джанти 220/70/16. Купих ги за колата на жената и цял ден ги разкарвахме с нас. Климатик не съм пускал, но не съм убеден, че щеше да вдигне много разхода. Вчера бяхме в Щатите на пазар (цените са много по-ниски оттук) и заредих бензин по 3.889$/галон. По централния курс това идва около 1.45лв за литър. В бг-то цената на обикновения бензин е 2.52лв за литър. Не ви се връзва нещо за спонсорството на бензиностанциите. Заплащането няма да коментира

Да, карат бавно. Аз слагам 100км на круиза и се нося като лодка. Това е факт. Но е факт и друго нещо. От демокрацията насам в бг по пътищата са загинали повече хора. отколкото руснаците загубиха в Афганистан. Ти къде предпочиташ? Да караш в бг или да идеш да воюваш в Афганистан? Ранени, инвалиди, осакатени не съм гледал статистики. Животът цена няма. Тук не могат да карат и така ги държат да не се изтребят.
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
vanko 318i написа:.......те Врачанци са безсмъртни няма страшно,напълно съм съгласен че това е голяма простотия,да надвишиш с 30-на км как и да е при положение че ограничението е 90 ама при това ограничение да караш с над 250... и как някой от вас преценихте че няма движение по пътя -само по снимката от камерата ? ...
Абе много от нас се правят на някакви моралисти....ма съм сигурен,че ако всички ние имахме кола способна да поддържа 250км....поне веднъж щеше да ни споходи изкушението да я пробваме на подобен участък колко може да върви

Не защитам никой,разсъждавам на глас просто

А иначе може и без иронията кой е безсмъртен и кой не е

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Абе много от нас се правят на някакви моралисти....ма съм сигурен,че ако всички ние имахме кола способна да поддържа 250км....поне веднъж щеше да ни споходи изкушението да я пробваме на подобен участък колко може да върви![]()
Не защитам никой,разсъждавам на глас просто![]()
А иначе може и без иронията кой е безсмъртен и кой не е
Аре бегай ебати лицемерната тема....
Значи във форума - всички много карат и дрифтят ама само на определените за това места, като отвориш темата за кой какво е карал - всички имат или са карали кви ли не тупалки ама не са вдигали повече от 140 и ако недай си боже некой го напрай е невменяем идиот. Като отвориш темата за бой - всички са нинджи, ама само за самоотбрана. Никой не лъже никой не мами, никой не изневерява на жена си и всички са благородни и услужливи......
И чат пат дойде колегата социалист-моралист от Канада, да каже как всички трябва да плащаме 80% данъци и да взимат книжките и затвор на джигитите - щото така били по белите страни - само дето нета е пълен с клипове на мотористи и екзотики в тия бели страни дето 250 не ги броят за нищо. И брат ми сега ми обясняваше как докато карал мустанга в германия с 260 некакъв авентадор го минал като спрял.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
BMW_RIDER написа:И чат пат дойде колегата социалист-моралист от Канада, да каже как всички трябва да плащаме 80% данъци и да взимат книжките и затвор на джигитите - щото така били по белите страни - само дето нета е пълен с клипове на мотористи и екзотики в тия бели страни дето 250 не ги броят за нищо.
80% данъци, къде видя да го пиша това?
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
BMW_POWER написа:BMW_RIDER написа:И чат пат дойде колегата социалист-моралист от Канада, да каже как всички трябва да плащаме 80% данъци и да взимат книжките и затвор на джигитите - щото така били по белите страни - само дето нета е пълен с клипове на мотористи и екзотики в тия бели страни дето 250 не ги броят за нищо.
80% данъци, къде видя да го пиша това?
Образно се изразих....
Истината е , че ако искаме да се направи нещо по въпроса трябва да се промени инфраструктурата, автопарка и уменията на участниците в движението.
Скоростта сама по себе си не е виновна за нищо - преди 100год 50 км/ч са се едно сега 250? и 60 км/ч пред детска градина или квартална уличка са много по опасни от 200 по магистрала.
Жертви на пътя ще има винаги по една или друга причина - цената на икономиката и развитието. - хората не са роботи и не са безгрешни, дори и 20 да направят ограничението.
Иначе и аз се дразня като някой тъпак ми лети в насрещото или минава през пешеходна с 80
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Вчера в тоя дъжд, който се изсипва си караме колона по околовръстното с нормалните 60км/ч заради огромните локви и неподходящите условия. Един глупак с умряла Е класа очиларка се силише в насрещното с поне 100, явно беше много на зор, ама точно заради е такива келеши гинат хора. Щото всички знаем кви локви са там и един аквапланинг и ни е изпотрепал...
Sent from my HUAWEI P6-U06 using Tapatalk
Sent from my HUAWEI P6-U06 using Tapatalk
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
BMW_POWER написа:BMW Power ACM написа:Винаги съм се чудел ако ми се падне Зелена карта, как ли ще превъзмогна това, че като се кача в кола там и ще трябва да съм като скопен.Бахти травмиращото е само да си го помислиш, каму ли да изпълниш. 70-80 мили макс по магистралите и толкова. Пътуваш от Чикаго до Индианаполис и няколко часа си махате през прозорчето с детето в отсрещната кола.
![]()
А Анериканците откъм коли са повечето умствено ограничени. Да караш коли по 4-5-6 хил. кубика, които ти вършат работа ЕДИНСТВЕНО за да си спонсор на бензиностанциите...![]()
Но и там си има хора с тупалки, които си имат начини по пътната мрежа да си карат яко. Просто са малък процент на фона на стадото с "камиони" от 6 хил. кубика.
Къде е проблемът от големите двигатели? Миналата година имахме гости и пообиколихме провинцията. Наех Додж Караван 3.5Л. Извънградско при средна скорост 100км/ч ми даде разход 7.9л/100км. Четирима възрастни, две деца, немного багаж и четири гуми с джанти 220/70/16. Купих ги за колата на жената и цял ден ги разкарвахме с нас. Климатик не съм пускал, но не съм убеден, че щеше да вдигне много разхода. Вчера бяхме в Щатите на пазар (цените са много по-ниски оттук) и заредих бензин по 3.889$/галон. По централния курс това идва около 1.45лв за литър. В бг-то цената на обикновения бензин е 2.52лв за литър. Не ви се връзва нещо за спонсорството на бензиностанциите. Заплащането няма да коментира![]()
Да, карат бавно. Аз слагам 100км на круиза и се нося като лодка. Това е факт. Но е факт и друго нещо. От демокрацията насам в бг по пътищата са загинали повече хора. отколкото руснаците загубиха в Афганистан. Ти къде предпочиташ? Да караш в бг или да идеш да воюваш в Афганистан? Ранени, инвалиди, осакатени не съм гледал статистики. Животът цена няма. Тук не могат да карат и така ги държат да не се изтребят.
И къде е разликата в това колко е цената в САЩ и тук в конкретния спор? Нима като там е малко над 1лв горивото и съм ПРИНУДЕН да карам бавно, трябва да карам голям кош, който да горив ДВОЙНО сравнимо с нормална кола? И това 7.9 може да го видиш при някакви преходи между градовете, нищо общо с градско или смесено. Още малко ги изкара тези кошници, че дават извънгардско колкото 330д Е90.

- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Еййй има 1000 лв за глоба, а няма 1000 лв да кара на писта в Гърция или Германия.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
едно нещо разбрах (научих ) от тази тема- нужда и смисъл от ограничения на скоростта извънградско няма (на магистрала пък явно трябва максимума да бъде направен минимум ) 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Doberman_vas написа:Еййй има 1000 лв за глоба, а няма 1000 лв да кара на писта в Гърция или Германия.
Още ли има някой, който допуска, че този човек е карал НАРОЧНО така ЗНАЕЙКИ, че там има камера? Ако искаше да види дали ще го хване, просто щеше да сложи някакви лепенки за да си покрие номерата и така да прелети покрай камерата като види дали има светкавица или не.
П.с: Карането по писта с висока скорост, няма нищо общо с това по реален път. Ама нищо общо. Та не виждам защо ги сравнявате изобщо. Който има амбиции за състезател си кара по пистите, а това по пътя е друго.
И пак не виждам какво толкова е направил някой, който е вдигнал 250 САМ на еднопосочен път? Катастрофите с жертви по нашите пътища нали не си мислите, че стават след точно такива вдигания на скорост? Не, в повечето случаи става заради пияни шофьори, заради несъобразена скорост в завои или не добра преценка при изпреварване. Тези 3 неща са сигурно 99%-та от всички ТЕЖКИ ПТП-та. Останалият 1% не е проблема, а не знам дали изобщо има такава у нас с някой вдигнал 250 сам на еднопосочен път за кратък интервал от време.
Някой назад писал, че карал с 200 от София до Стара Загора със седан на предно и слушал Бон Джоуви.

Правете разлика между вдигане на 200 и поддържане на скорост от 200 за дистанция от 200 км. защото да караш със 160, да намаляш до 100 при НЕИЗБЕЖНИТЕ и нормални престроявания на другите участници в движението от една страна и това да си праскаш с 200 през целия път от друга има огромна разлика.
Защо ли като си праскам с Мката с нормална скорост от 140-180 и не ме прелитат всякакви седани на предно не знам.

Не знам защо ви е толкова чудно, че някой може да поддържа 200км/ч на бг магистрала или близо до тази скорост
А това че си карал със 140-180 и никой не те изпреварва въобще не мога да го повярвам. Не искам да насърчавам никой да не спазва законите, но това е действителността у нас.
Иначе ако само скоростта беше виновна за катастрофите, то сигурно в САЩ, където както разбрахме всички карат по правилата, въобще нямаше да се случват

Иначе ако само скоростта беше виновна за катастрофите, то сигурно в САЩ, където както разбрахме всички карат по правилата, въобще нямаше да се случват
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
140-180 по двупосочните пътища. На магистрали рядко карам и ги избягвам където е хубав алтернативния път защото са скучни, а и пълни с...всякакви. Примерно до София винаги си ходя по подбалканския път.
Поддържането на 200 си е сериозна работа по натоварената ни Тракия В УЧАСТЪКА СОФИЯ СТАРА ЗАГОРА(особено до Плвдив
)и стоя зад думите си, че със седан на предно е почти абсурно да се случи това нещо.
Поддържането на 200 си е сериозна работа по натоварената ни Тракия В УЧАСТЪКА СОФИЯ СТАРА ЗАГОРА(особено до Плвдив

140-180 на междуградски пътища
...как можа да го напишеш публично, готви се да те нападнат след малко
Наистина магистралата между София и Стара Загора и Стара Загора и Бургас е коренно различна и като натоваренотст и като настилка. Между другото от трите "нови" лота първия на Трейс е най-зле, клатушка като черен път, Гърците са номер 1 със вторя лот, от там нататък положението е средно, като преди едно от блатата след ямбол ми се струва, че леко са объркали наклоните на завоя и изглежда доста опасно, но е за кратко

Наистина магистралата между София и Стара Загора и Стара Загора и Бургас е коренно различна и като натоваренотст и като настилка. Между другото от трите "нови" лота първия на Трейс е най-зле, клатушка като черен път, Гърците са номер 1 със вторя лот, от там нататък положението е средно, като преди едно от блатата след ямбол ми се струва, че леко са объркали наклоните на завоя и изглежда доста опасно, но е за кратко
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
250 и отгоре вдига на пета, къде са още 2.
А като мине 4500 оборота и все почва да иска още.
Какво да ме нападат като аз като се кача на магистрала и си карам със 140(рядко натискам там защото колкото и да карам, все ми се струва малко)постоянно ме прелитат всякакви холандци с 20 годишни седани на предно?
Ама не си правя майтап. А за новите "модерни" джипки няма да говоря, все едно са хванал господ за...и карат всичките 911 турбо.

Какво да ме нападат като аз като се кача на магистрала и си карам със 140(рядко натискам там защото колкото и да карам, все ми се струва малко)постоянно ме прелитат всякакви холандци с 20 годишни седани на предно?

- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
Значи да преговорим, онзи грузинец, който се правеше на и той не знае какъв и застрашаваше стотици животи беше повод за.. гордост и подражание, а някой където дигнал 250 посред нощ, където гарга на каца е за затвора така ли? И НЕ, НЕ го оправдавам, но моля ви, правете разлика между това да летиш в трафика и там където няма една кола.