252 км в час с БМВ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар

Re: 252 км в час с БМВ

Мнение от BMW_POWER » 18 Апр 2014, 14:15

BMW Power ACM написа:Винаги съм се чудел ако ми се падне Зелена карта, как ли ще превъзмогна това, че като се кача в кола там и ще трябва да съм като скопен. :mhihi: Бахти травмиращото е само да си го помислиш, каму ли да изпълниш. 70-80 мили макс по магистралите и толкова. Пътуваш от Чикаго до Индианаполис и няколко часа си махате през прозорчето с детето в отсрещната кола. :mhihi:
А Анериканците откъм коли са повечето умствено ограничени. Да караш коли по 4-5-6 хил. кубика, които ти вършат работа ЕДИНСТВЕНО за да си спонсор на бензиностанциите... :ok:
Но и там си има хора с тупалки, които си имат начини по пътната мрежа да си карат яко. Просто са малък процент на фона на стадото с "камиони" от 6 хил. кубика. :mhihi:

Къде е проблемът от големите двигатели? Миналата година имахме гости и пообиколихме провинцията. Наех Додж Караван 3.5Л. Извънградско при средна скорост 100км/ч ми даде разход 7.9л/100км. Четирима възрастни, две деца, немного багаж и четири гуми с джанти 220/70/16. Купих ги за колата на жената и цял ден ги разкарвахме с нас. Климатик не съм пускал, но не съм убеден, че щеше да вдигне много разхода. Вчера бяхме в Щатите на пазар (цените са много по-ниски оттук) и заредих бензин по 3.889$/галон. По централния курс това идва около 1.45лв за литър. В бг-то цената на обикновения бензин е 2.52лв за литър. Не ви се връзва нещо за спонсорството на бензиностанциите. Заплащането няма да коментира :winky:

Да, карат бавно. Аз слагам 100км на круиза и се нося като лодка. Това е факт. Но е факт и друго нещо. От демокрацията насам в бг по пътищата са загинали повече хора. отколкото руснаците загубиха в Афганистан. Ти къде предпочиташ? Да караш в бг или да идеш да воюваш в Афганистан? Ранени, инвалиди, осакатени не съм гледал статистики. Животът цена няма. Тук не могат да карат и така ги държат да не се изтребят.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 18 Апр 2014, 15:09

vanko 318i написа:.......те Врачанци са безсмъртни няма страшно,напълно съм съгласен че това е голяма простотия,да надвишиш с 30-на км как и да е при положение че ограничението е 90 ама при това ограничение да караш с над 250 :kuku: ... и как някой от вас преценихте че няма движение по пътя -само по снимката от камерата ? ...

Абе много от нас се правят на някакви моралисти....ма съм сигурен,че ако всички ние имахме кола способна да поддържа 250км....поне веднъж щеше да ни споходи изкушението да я пробваме на подобен участък колко може да върви :roll:
Не защитам никой,разсъждавам на глас просто :angel:
А иначе може и без иронията кой е безсмъртен и кой не е :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 18 Апр 2014, 15:46

Абе много от нас се правят на някакви моралисти....ма съм сигурен,че ако всички ние имахме кола способна да поддържа 250км....поне веднъж щеше да ни споходи изкушението да я пробваме на подобен участък колко може да върви :roll:
Не защитам никой,разсъждавам на глас просто :angel:
А иначе може и без иронията кой е безсмъртен и кой не е :winky:

Аре бегай ебати лицемерната тема....

Значи във форума - всички много карат и дрифтят ама само на определените за това места, като отвориш темата за кой какво е карал - всички имат или са карали кви ли не тупалки ама не са вдигали повече от 140 и ако недай си боже некой го напрай е невменяем идиот. Като отвориш темата за бой - всички са нинджи, ама само за самоотбрана. Никой не лъже никой не мами, никой не изневерява на жена си и всички са благородни и услужливи......

И чат пат дойде колегата социалист-моралист от Канада, да каже как всички трябва да плащаме 80% данъци и да взимат книжките и затвор на джигитите - щото така били по белите страни - само дето нета е пълен с клипове на мотористи и екзотики в тия бели страни дето 250 не ги броят за нищо. И брат ми сега ми обясняваше как докато карал мустанга в германия с 260 некакъв авентадор го минал като спрял.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 18 Апр 2014, 16:04

BMW_RIDER написа:И чат пат дойде колегата социалист-моралист от Канада, да каже как всички трябва да плащаме 80% данъци и да взимат книжките и затвор на джигитите - щото така били по белите страни - само дето нета е пълен с клипове на мотористи и екзотики в тия бели страни дето 250 не ги броят за нищо.

80% данъци, къде видя да го пиша това?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 18 Апр 2014, 16:32

BMW_POWER написа:
BMW_RIDER написа:И чат пат дойде колегата социалист-моралист от Канада, да каже как всички трябва да плащаме 80% данъци и да взимат книжките и затвор на джигитите - щото така били по белите страни - само дето нета е пълен с клипове на мотористи и екзотики в тия бели страни дето 250 не ги броят за нищо.

80% данъци, къде видя да го пиша това?

Образно се изразих....

Истината е , че ако искаме да се направи нещо по въпроса трябва да се промени инфраструктурата, автопарка и уменията на участниците в движението.

Скоростта сама по себе си не е виновна за нищо - преди 100год 50 км/ч са се едно сега 250? и 60 км/ч пред детска градина или квартална уличка са много по опасни от 200 по магистрала.
Жертви на пътя ще има винаги по една или друга причина - цената на икономиката и развитието. - хората не са роботи и не са безгрешни, дори и 20 да направят ограничението.
Иначе и аз се дразня като някой тъпак ми лети в насрещото или минава през пешеходна с 80
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 18 Апр 2014, 17:10

Вчера в тоя дъжд, който се изсипва си караме колона по околовръстното с нормалните 60км/ч заради огромните локви и неподходящите условия. Един глупак с умряла Е класа очиларка се силише в насрещното с поне 100, явно беше много на зор, ама точно заради е такива келеши гинат хора. Щото всички знаем кви локви са там и един аквапланинг и ни е изпотрепал...

Sent from my HUAWEI P6-U06 using Tapatalk
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 18 Апр 2014, 17:17

BMW_POWER написа:
BMW Power ACM написа:Винаги съм се чудел ако ми се падне Зелена карта, как ли ще превъзмогна това, че като се кача в кола там и ще трябва да съм като скопен. :mhihi: Бахти травмиращото е само да си го помислиш, каму ли да изпълниш. 70-80 мили макс по магистралите и толкова. Пътуваш от Чикаго до Индианаполис и няколко часа си махате през прозорчето с детето в отсрещната кола. :mhihi:
А Анериканците откъм коли са повечето умствено ограничени. Да караш коли по 4-5-6 хил. кубика, които ти вършат работа ЕДИНСТВЕНО за да си спонсор на бензиностанциите... :ok:
Но и там си има хора с тупалки, които си имат начини по пътната мрежа да си карат яко. Просто са малък процент на фона на стадото с "камиони" от 6 хил. кубика. :mhihi:

Къде е проблемът от големите двигатели? Миналата година имахме гости и пообиколихме провинцията. Наех Додж Караван 3.5Л. Извънградско при средна скорост 100км/ч ми даде разход 7.9л/100км. Четирима възрастни, две деца, немного багаж и четири гуми с джанти 220/70/16. Купих ги за колата на жената и цял ден ги разкарвахме с нас. Климатик не съм пускал, но не съм убеден, че щеше да вдигне много разхода. Вчера бяхме в Щатите на пазар (цените са много по-ниски оттук) и заредих бензин по 3.889$/галон. По централния курс това идва около 1.45лв за литър. В бг-то цената на обикновения бензин е 2.52лв за литър. Не ви се връзва нещо за спонсорството на бензиностанциите. Заплащането няма да коментира :winky:

Да, карат бавно. Аз слагам 100км на круиза и се нося като лодка. Това е факт. Но е факт и друго нещо. От демокрацията насам в бг по пътищата са загинали повече хора. отколкото руснаците загубиха в Афганистан. Ти къде предпочиташ? Да караш в бг или да идеш да воюваш в Афганистан? Ранени, инвалиди, осакатени не съм гледал статистики. Животът цена няма. Тук не могат да карат и така ги държат да не се изтребят.

И къде е разликата в това колко е цената в САЩ и тук в конкретния спор? Нима като там е малко над 1лв горивото и съм ПРИНУДЕН да карам бавно, трябва да карам голям кош, който да горив ДВОЙНО сравнимо с нормална кола? И това 7.9 може да го видиш при някакви преходи между градовете, нищо общо с градско или смесено. Още малко ги изкара тези кошници, че дават извънгардско колкото 330д Е90. :shock: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 18 Апр 2014, 17:27

Еййй има 1000 лв за глоба, а няма 1000 лв да кара на писта в Гърция или Германия.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 18 Апр 2014, 18:06

едно нещо разбрах (научих ) от тази тема- нужда и смисъл от ограничения на скоростта извънградско няма (на магистрала пък явно трябва максимума да бъде направен минимум ) :ok:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 18 Апр 2014, 18:49

Doberman_vas написа:Еййй има 1000 лв за глоба, а няма 1000 лв да кара на писта в Гърция или Германия.

Още ли има някой, който допуска, че този човек е карал НАРОЧНО така ЗНАЕЙКИ, че там има камера? Ако искаше да види дали ще го хване, просто щеше да сложи някакви лепенки за да си покрие номерата и така да прелети покрай камерата като види дали има светкавица или не.
П.с: Карането по писта с висока скорост, няма нищо общо с това по реален път. Ама нищо общо. Та не виждам защо ги сравнявате изобщо. Който има амбиции за състезател си кара по пистите, а това по пътя е друго.
И пак не виждам какво толкова е направил някой, който е вдигнал 250 САМ на еднопосочен път? Катастрофите с жертви по нашите пътища нали не си мислите, че стават след точно такива вдигания на скорост? Не, в повечето случаи става заради пияни шофьори, заради несъобразена скорост в завои или не добра преценка при изпреварване. Тези 3 неща са сигурно 99%-та от всички ТЕЖКИ ПТП-та. Останалият 1% не е проблема, а не знам дали изобщо има такава у нас с някой вдигнал 250 сам на еднопосочен път за кратък интервал от време.

Някой назад писал, че карал с 200 от София до Стара Загора със седан на предно и слушал Бон Джоуви. :mhihi: Това тоя седан с предно може да го вдигне, да стигне примерно до 220, но да поддържа тази скорост дори на чиста магистрала през целия път от дистанцията, то някъде по пътя ще трябва да спре за да извика пътна помощ, понеже маслото отдавна ще е заварило всичко из двигателя. :mhihi:
Правете разлика между вдигане на 200 и поддържане на скорост от 200 за дистанция от 200 км. защото да караш със 160, да намаляш до 100 при НЕИЗБЕЖНИТЕ и нормални престроявания на другите участници в движението от една страна и това да си праскаш с 200 през целия път от друга има огромна разлика.
Защо ли като си праскам с Мката с нормална скорост от 140-180 и не ме прелитат всякакви седани на предно не знам. :mhihi:

Слави
Аватар

Мнение от © » 18 Апр 2014, 19:08

Не знам защо ви е толкова чудно, че някой може да поддържа 200км/ч на бг магистрала или близо до тази скорост :dunno: А това че си карал със 140-180 и никой не те изпреварва въобще не мога да го повярвам. Не искам да насърчавам никой да не спазва законите, но това е действителността у нас.
Иначе ако само скоростта беше виновна за катастрофите, то сигурно в САЩ, където както разбрахме всички карат по правилата, въобще нямаше да се случват

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 18 Апр 2014, 19:15

140-180 по двупосочните пътища. На магистрали рядко карам и ги избягвам където е хубав алтернативния път защото са скучни, а и пълни с...всякакви. Примерно до София винаги си ходя по подбалканския път.
Поддържането на 200 си е сериозна работа по натоварената ни Тракия В УЧАСТЪКА СОФИЯ СТАРА ЗАГОРА(особено до Плвдив :conf: )и стоя зад думите си, че със седан на предно е почти абсурно да се случи това нещо.

Слави
Аватар

Мнение от © » 18 Апр 2014, 19:16

140-180 на междуградски пътища :shock: ...как можа да го напишеш публично, готви се да те нападнат след малко :mhihi: :mhihi:
Наистина магистралата между София и Стара Загора и Стара Загора и Бургас е коренно различна и като натоваренотст и като настилка. Между другото от трите "нови" лота първия на Трейс е най-зле, клатушка като черен път, Гърците са номер 1 със вторя лот, от там нататък положението е средно, като преди едно от блатата след ямбол ми се струва, че леко са объркали наклоните на завоя и изглежда доста опасно, но е за кратко

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 18 Апр 2014, 19:35

250 и отгоре вдига на пета, къде са още 2. :mhihi: А като мине 4500 оборота и все почва да иска още. :mhihi:
Какво да ме нападат като аз като се кача на магистрала и си карам със 140(рядко натискам там защото колкото и да карам, все ми се струва малко)постоянно ме прелитат всякакви холандци с 20 годишни седани на предно? :mhihi: Ама не си правя майтап. А за новите "модерни" джипки няма да говоря, все едно са хванал господ за...и карат всичките 911 турбо.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 18 Апр 2014, 19:49

Значи да преговорим, онзи грузинец, който се правеше на и той не знае какъв и застрашаваше стотици животи беше повод за.. гордост и подражание, а някой където дигнал 250 посред нощ, където гарга на каца е за затвора така ли? И НЕ, НЕ го оправдавам, но моля ви, правете разлика между това да летиш в трафика и там където няма една кола.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата