ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от b00st » 04 Апр 2014, 15:02

k.milanov написа:
EnimEn написа:на тия дето се спира тока към подгрева, датчика се намира в десния въздуховод на бронята. Повечето, обаче, нямат тая екстра и следва да се отбележи, че подгревът работи постоянно.

А бъркам ли, че и нагревателя на задния прозорец работи заедно с нагревателя на огледалата? И все пак този датчик ако кажем, че го имам къде се намира?

Няма такъв филм освен, ако някой не го е свързал така собственоръчно.
Датчика в десния въздуховод пък въобще не е за огледалата, това е за AUC на климатроника (само последната година са с такова). Огледалата за да спират подгрева трявба да имат собствен термистор във всяко едно от тях.

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 04 Апр 2014, 15:36

ауц се намира в една от корите зад бъбреците, тези които се явяват въздуховод към радиаторите при коли с клима.
а темп. датчика само при някои е в десния въздуховод, иначе седи на една планка. но той е само за пръскалките с подгряване

User
Аватар

Мнение от b00st » 04 Апр 2014, 15:36

Да по-скоро беше за зимния пакет, а AUC-то зад бъбреците, размених ги :yes:
Но никой от тия няма общо с огледалата.

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 05 Апр 2014, 0:34

edimen написа:0-100км е много кофти дисциплина за засичане на различни автомобили. Много зависи от уменията на шофьора, както състоянието на двигателя и качеството на гумите. Най-ниско съм виждал компакт 318ти да прав 0-100км за 9 сек. Моя не съм го мъчил но с двама човека някъде на бензин 10-10.5с, на газ с около секунда отгоре.

Преди няколко вечери си правих малко опити със галоши от зад и не добре заключващ шпер 3 опита 0-100 като сам засичах и беше доста дтрудно около 7.9-8.2с
След това с още един човек който да засича 3 опита 8,2-8.5 не ми се вярва ...Общо тегло моето и на пасажера 190клг багаж не бензин около 20л еко 95.
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 05 Апр 2014, 9:36

А километража какво отклонение дава при 100км/ч при засечка с ГПС?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318ci е46'01

Мнение от Manuel » 05 Апр 2014, 9:53

Колеги каква опасност има ако половин година карам с разбит заден лагер?

User
Аватар

Мнение от b00st » 05 Апр 2014, 10:25

host написа:А километража какво отклонение дава при 100км/ч при засечка с ГПС?

Около 8-9км/ч е надолу по gps по спомен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тист
Мечтае да кара: непрекъснато
Детайли за колата: 08' E91 325d - сега; 'E36 316i Compact - сега; '02 E46 330i Touring - преди; '97 Е36 318i Touring - преди; '00 BMW 540iA - преди; '02 BMW E46 330Ci SMG - преди; '99 BMW E36 328i Touring - преди;

Мнение от Tristaiosemnaiseis » 05 Апр 2014, 13:36

Един такъв въпрос - стъпковото моторче на M52B28 трябва ли да си се върти съвсем свободно и да остава в положението, в което си го завъртял, или трябва да има някаква пружинка, която да го връща?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 05 Апр 2014, 15:34

Manuel написа:Колеги каква опасност има ако половин година карам с разбит заден лагер?

В някой завой със 120км/ч да ти блокира колелото , нататък се сещаш.... завъртане, преобръщане и т.н. дребни неща.
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Manuel » 05 Апр 2014, 17:54

Колеги помощ, значи рейката течеше и викам да я сменя, взех на старо една смених я налях масло и като запалих виеше, въртях няколко пъти пълен ляв,десен не се оправи, като се качих да карам и при завои не завиваше с половин оборот,а иска 1 и половина и като завия волана си остава в това положение и не се връща,ако аз не го върна.И от време на време като карам се чува някакво свирене за 1 секунда и спира.Та къде съм сбъркал?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Manuel » 06 Апр 2014, 11:59

Manuel написа:Колеги помощ, значи рейката течеше и викам да я сменя, взех на старо една смених я налях масло и като запалих виеше, въртях няколко пъти пълен ляв,десен не се оправи, като се качих да карам и при завои не завиваше с половин оборот,а иска 1 и половина и като завия волана си остава в това положение и не се връща,ако аз не го върна.И от време на време като карам се чува някакво свирене за 1 секунда и спира.Та къде съм сбъркал?

никой ли не може да помогне? :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от No0k » 06 Апр 2014, 18:06

Manuel написа:
Manuel написа:Колеги помощ, значи рейката течеше и викам да я сменя, взех на старо една смених я налях масло и като запалих виеше, въртях няколко пъти пълен ляв,десен не се оправи, като се качих да карам и при завои не завиваше с половин оборот,а иска 1 и половина и като завия волана си остава в това положение и не се връща,ако аз не го върна.И от време на време като карам се чува някакво свирене за 1 секунда и спира.Та къде съм сбъркал?

Попринцип при смяна, след това бяга "стенда". Та именно от променената геометрия не ти се връща волана.
Нивото на течността как е?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Manuel » 06 Апр 2014, 21:16

No0k написа:
Manuel написа:

Попринцип при смяна, след това бяга "стенда". Та именно от променената геометрия не ти се връща волана.
Нивото на течността как е?

Нивото е добре,а утре ще отида на реглаж, да видим от там ли е.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 06 Апр 2014, 21:33

някой да знае какво е RGB-то на червения цвят на таблото? май не го написах по най-правилния начин ама..

Поздрави :wave:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от sami1237 » 07 Апр 2014, 12:33

felagund написа:Здравейте,
на баща ми E36-Цата Набор 94 1.6 Compact не държи обороти и при палене падат докато изгасне.
Миналите няколко дни случайно я карах докато си взема нов акумулатор за моята кола.

Проблема до голяма степен беше уточнен до маркуча в снимката(взета от интернет иредактирана - това не снимка на самата кола, при кликване ще се уголеми), който е цепнат и от единия и от другия край и на моменти пада
До колкото разбирам това е маркуч за картерната вентилация (горен картер) или Crankcase ventilation/breather hose/tube (гледайки документ за сервизиране на E36 ).

Бихте ли могли, моля, да ме упътите от къде да взема такъв маркуч в София и каква е ориентировъчната му цена, за да не се изненадам. Също и какво фи е. Чувах, че и нормални градински маркучи вършели работа, ама не съм тръгнал да рискувам да му слагам нещо такова за момента.
Не ми е спешно - и към 7-ми вероятно бих могъл да го свърша, но предпочитам да го направя през почивните дни ако посочите работещ магазин.
Чудех се дали да не мина при магазините на Х.Ботев и по Симеон - за BMW Си нямам никаква идея къде да търся части.

Изображение

Поздрави,
Деян

според мен е е от това виш си маркуча на дебитомера дали е здрав и др които се закача за този кам дебитомера тои е по малак ако е излезнал може да ти прави така аз имах саштия проблем

ПредишнаСледваща

Назад към E36