Монтаж ксенон с отделна инсталация

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бас Барабас

Монтаж ксенон с отделна инсталация

Мнение от Яро » 20 Мар 2014, 11:25

Здравейте колеги!

Досега ксенона ми беше вързан директно към фаровете, но искам да го вържа през независимата му кабелната инсталация. Проблема е, че съм затрил координатите на продавача и нямам схема. От цялата работа ми е ясно, че трябва да взема сигнал за белия и черния кабел, но не знам от къде.
Има ли някой да е вързал ксенон по този начин. Предварително благодаря.

2014-03-19 21.10.37.jpg

2014-03-19 21.11.18.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Всеки шут в задника - крачка напред!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Re: Монтаж ксенон с отделна инсталация

Мнение от stony1 » 20 Мар 2014, 15:26

Това, което си намислил е абсолютно ненужно. При Е36 инсталацията на фаровете е изградена с релета и предпазители, което е абсолютно достатъчно.
Какво мислиш, че ще постигнеш ако свържеш ксенона през още едно реле?
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Яро » 20 Мар 2014, 16:49

Доста често не ми пали дясната лампа и като следствие борда "забива", а понякога и таблото "откача" - стрелките полудяват, лампи мигат и се надявам, че като го вържа отделно няма да имам този проблем :dunno: Ако не - ксенона на боклука.
Разменял съм баласти и крушки - все същата. Не знам дали може да има връзка това, че инсталацията за десния фар е по-дълга. Мерил съм напрежението на куплинга на крушката - 14,30 волта. В началото като купих ксенона - преди 3-4 години го правеше по-рядко. Преди няколко месеца обаче изгоря дясната крушка, купих нова и сега вече е по-често.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 466,5 см3 на цилиндър
Мечтае да кара: Нормално

Мнение от don't be » 20 Мар 2014, 17:48

На приятел се случваше от не добра маса на ксенона , също така и клатещ се баласт а не монтиран стабилно .
За милиони-няма закони.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 20 Мар 2014, 22:03

Яро написа:Доста често не ми пали дясната лампа и като следствие борда "забива", а понякога и таблото "откача" - стрелките полудяват, лампи мигат и се надявам, че като го вържа отделно няма да имам този проблем :dunno: Ако не - ксенона на боклука.
Разменял съм баласти и крушки - все същата. Не знам дали може да има връзка това, че инсталацията за десния фар е по-дълга. Мерил съм напрежението на куплинга на крушката - 14,30 волта. В началото като купих ксенона - преди 3-4 години го правеше по-рядко. Преди няколко месеца обаче изгоря дясната крушка, купих нова и сега вече е по-често.

Таблото ти дава фира, след време ще спре изобщо да работи, но това няма общо с ксенона. Относно борда - няма логика да забива от непалеща лампа. Ако е свързан както трябва ще отчита изгоряла крушка на късите, но няма да "забива".
Българския вариант:
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Яро » 21 Мар 2014, 9:45

stony1 написа:
Яро написа:Доста често не ми пали дясната лампа и като следствие борда "забива", а понякога и таблото "откача" - стрелките полудяват, лампи мигат и се надявам, че като го вържа отделно няма да имам този проблем :dunno: Ако не - ксенона на боклука.

Таблото ти дава фира, след време ще спре изобщо да работи, но това няма общо с ксенона. Относно борда - няма логика да забива от непалеща лампа. Ако е свързан както трябва ще отчита изгоряла крушка на късите, но няма да "забива".

Това се случва само като пускам ксенона. Борда е "средния", не отчита изгоряла крушка. Аз си го обяснявам или с някакъв пад на напрежението или по-скоро на тока, че нали ксенона дърпа много стартов ток или с някакви смущения.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от stony1 » 21 Мар 2014, 10:15

Ксенона дърпа нула стартов ток. Запалването на крушката става с високо напрежение 22000V. Самия баласт консумира около 3А, а това е по-малко от консумацията на стандартната халогенна крушка. След запалването на крушката, баласта сваля напрежението на около 80V и поддържа тока около 3-3,5А. Както и да го погледнеш един качествен баласт няма да оказва влияние върху работата на уредите в колата. Има баласти, които имат допълнителен трети проводник, който задължително се свързва към купето на колата. Така се осигурява пълната изолация на баласта, но ако този проводник не се свърже започват ядовете със системите на автомобила.
Пробвай с други баласти, но не от дебелите, а слим баласти. Те са направени много качествено и схващането, че са "китайски и некачествени" е по-скоро погрешно. Изработени са много добре, с всякакви защити и прецизно управление, а високоволтовата част е изведена отделно и е изолирана.
Последна промяна stony1 на 12 Сеп 2014, 9:49, променена общо 1 път
Българския вариант:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Яро » 21 Мар 2014, 10:27

Баш със слим баласти съм :conf: Закрепени са само със силикон обаче. Може ли това да оказва влияние?
Изображение

Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от snaiperist0 » 21 Мар 2014, 13:11

Яро написа:Баш със слим баласти съм :conf: Закрепени са само със силикон обаче. Може ли това да оказва влияние?

не , по скоро си с прекалено " евтини " , вземи ако можеш 2 нови и си свиркай :smoke:

пс: преди 1 седмица дойде 1 момче да му сложа ксенон ( за 80лв х4 35в без гаранция ) аз само го монтирах , 1 седмица по късно дойде да го сменим целия :bang:
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го на ножки
Мечтае да кара: на 50ст бензина.

Мнение от Jang1r » 22 Мар 2014, 2:39

Имах такъв проблем заради кофти крушки.При включване и борда се нулираше :mhihi:
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Яро » 10 Сеп 2014, 15:05

Да раздвижа малко темата. Разглобих всички куплунги, пристегнах ги и при полева проба нямах проблем :idea: . Като ми остане време ще ги вкарам във фаровете.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: с DPF
Мечтае да кара: на ток
Детайли за колата: стоковица

Мнение от dynalias » 11 Сеп 2014, 21:26

Аз имах подобен проблем колеги. Дясната крушка понякога светва, а понякога големи мизерий само присветва... Сменях и аз крушки и т.н. и накрая съвсем случайно извадих кабела от самия баласт и беше нагоряла буксата. С една отверка изкривих вътре пластинките за да влиза по стегнато и сега нямам проблеми. Същото стана наскоро и с колега от фирмата в която работя с опел астра. Дръпнахме същия кабел влизащ в баласта и беше нагорял...
Та и да не е това проблема да знаете, че там им е слабото място :D
history:
E36 328i coupe 1995г. 193hp 25.11.2013-19.04.2019г.sell
E90 320d sedan 2009г. 177hp 10.06.2019г.-now

Назад към E36