0.10% такса при теглене на каса в банка

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Re: 0.10% такса при теглене на каса в банка

Мнение от magareto_yori » 17 Мар 2014, 21:37

тия в Бг съм ги признал,а дск са ми любими.тва лято ходих да тегля и искаха да пиша на бележката от де са ми дошли парите :shock: такса превод Бг-Норвегия 40лв.В същото време превеждам пари от Норвегия до БГ и таксата е 12лв.Отделно ако искаш да теглиш повече от 2к лева трябва да ги предупредиш.Отделно ако искаш 2к лв днес си има пак необоснована такса :mhihi: Най
-смешни са ми с платенато онлайн банкиране някои банки (дск е безплатно или поне беше до скоро).За компетентността на някои служители няма да говоря.В моя град има само дск и за това съм с тях,ама там поне са искрени,казват си като не знаят нещо.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 Ci

Мнение от st.George » 17 Мар 2014, 21:58

Това с подписване на декларация за произход на парите е въведено със закон от доста години и ако не се лъжа е свързано с членството ни в ЕС. Така наречения закон за мерките срещу изпирането на парите. Там задължително при касови операции в брой над 10,000 лв. и по банков път над 30,000 лв., банката трябва да ти предостави такава декларация, в която да опишеш произхода на парите. В същото време банката трябва да пази декларацията 3 или 5 год. :)
E46 Ci :owned:
E46 318i m43b19 :arrow: SOLD!
E36 318i m40b18 :arrow: SOLD!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 17 Мар 2014, 23:23

magareto_yori написа:тия в Бг съм ги признал,а дск са ми любими.тва лято ходих да тегля и искаха да пиша на бележката от де са ми дошли парите :shock: такса превод Бг-Норвегия 40лв.В същото време превеждам пари от Норвегия до БГ и таксата е 12лв.Отделно ако искаш да теглиш повече от 2к лева трябва да ги предупредиш.Отделно ако искаш 2к лв днес си има пак необоснована такса :mhihi: Най
-смешни са ми с платенато онлайн банкиране някои банки (дск е безплатно или поне беше до скоро).За компетентността на някои служители няма да говоря.В моя град има само дск и за това съм с тях,ама там поне са искрени,казват си като не знаят нещо.

Превеждам 10к евро Ирландия - БГ - такса 1 лева . Попълваш стандартно платежно . Пращаш БГ-Европа или просто БГ-БГ но превода е във Евро - 30-40-50 лева минумум . Парите минават през ностро сметки в чужбина , идват след 3 дни и таксуват и получателя , дори да е банката отсреща . Не съм сигурен, но си мисля че ни задължават да прекарваме парите през тия ностро сметки, с което са свързани големите такси.
В същото време преводите БГ-БГ в лева до 100 000 са ти 2 лева такса .
Със и без декларация , големите движения на пари се наблюдават, така че не се притеснявай .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 17 Мар 2014, 23:44

Само да вметна, че все пак като условия, онлайн банкиране и лихви по-кредити, ДСК са едни от най-добрите стига да си с прилична заплата и да я получаваш при тях ;)

Но вярно, когато ми се наложи на каса да правя нещо, обикновено се изнервям :mhihi:
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 Ci

Мнение от st.George » 18 Мар 2014, 0:10

Rainbow написа:Само да вметна, че все пак като условия, онлайн банкиране и лихви по-кредити, ДСК са едни от най-добрите стига да си с прилична заплата и да я получаваш при тях ;)

Това не е точно така, но нямам намерение да споря...

П.П. А и плюс това банковата дейност не е само онлайн платформи, напудрени тарифи и условия. Не забравяй човешкия фактор и какъв е ефекта от липсата на мотивация и некомпетентност.

Много излязохме от темата, за което се извинявам. Ползвам Експрес Банк, ЦКБ, TBI и до скоро ОББ & ДСК. Имам и някакви бегли наблюдения към тарифи, условия, обслужване и т.н., по повечето банки... Аз бих препоръчал за целите описани в началото на темата ЕкспресБанк & Уникредит.
E46 Ci :owned:
E46 318i m43b19 :arrow: SOLD!
E36 318i m40b18 :arrow: SOLD!

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 18 Мар 2014, 1:04

Кога пък ЦКБ и ОББ са визмали % при теглене от каса /стигада е във валута в която ти е сметката, ама то и за другото пак има как да не взимат нищо/...?
Иначе всяка една банка е добра, зависи как се договориш....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 18 Мар 2014, 9:47

Сондьора написа:Кога пък ЦКБ и ОББ са визмали % при теглене от каса /стигада е във валута в която ти е сметката, ама то и за другото пак има как да не взимат нищо/...?

Ако питаш сериозно, лелка на гише в ОББ ме светна да отида да изтегля от банкомат 3 пъти по 400лв, да ми се блокира картата, след това тя ми я деблокира и си изтеглих още 2х400 понеже за 2 000 ми искаха около 12 лв такса.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 18 Мар 2014, 11:16

acho.rs написа:Със и без декларация , големите движения на пари се наблюдават, така че не се притеснявай .

Наблюдават ако влезе някой милион, за 30-40к никой не се занимава с теб. Ако купиш нещо за 100к също ставаш обект на внимание. Но приходите в сметката обикновено никой не се занимава с тях.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 i
Мечтае да кара: Е90 пак бензин

Мнение от ивайло81 » 18 Мар 2014, 17:03

Doberman_vas написа:
Сондьора написа:Кога пък ЦКБ и ОББ са визмали % при теглене от каса /стигада е във валута в която ти е сметката, ама то и за другото пак има как да не взимат нищо/...?

Ако питаш сериозно, лелка на гише в ОББ ме светна да отида да изтегля от банкомат 3 пъти по 400лв, да ми се блокира картата, след това тя ми я деблокира и си изтеглих още 2х400 понеже за 2 000 ми искаха около 12 лв такса.

Нали 400 лв. на ден е лимита. Как 2 х 400 и 3 х 400

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 18 Мар 2014, 17:56

ивайло81 написа:
Doberman_vas написа:

лимит-а е разтегливо понятие :).
Имаш лимит на теглене - 400, лимит на ден, лимит на седмица и тн
Тази карта беше така, при 3 последователния тегления - се заключи.
Отключиха ми я в клона и после ди дръпнах останалите 2х400
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 18 Мар 2014, 18:48

ивайло81 написа:
Doberman_vas написа:

Не на всички е 400, може и 2000, зависи от банката картоиздател. А ако ти е 400 може да го вдигнеш със заявка.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 18 Мар 2014, 20:08

bum_bum написа:
acho.rs написа:Със и без декларация , големите движения на пари се наблюдават, така че не се притеснявай .

Наблюдават ако влезе някой милион, за 30-40к никой не се занимава с теб. Ако купиш нещо за 100к също ставаш обект на внимание. Но приходите в сметката обикновено никой не се занимава с тях.

те тези с милионите си имат банки :lol: и все ще отърват кожата в БГ..
Някой средна /дребна риба най-много да потормозят,да отчетат дейност сигурно :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 18 Мар 2014, 22:07

Doberman_vas написа:

Леко сте объркали сметките - за 2000лв такса за теглене е 6лв на каса, не 12лв ! на банкомат са 5 (5х400лв) такси по 0,3лв или 1,5лв . Не знам защо не са ти казали, че между тегленото трябва да се изчака защото ще ти блокират картата , което разбира се е от мерки за безопасност - ако ти гепят картата , след първото теглене да си видиш СМСа и да я блокираш .

Ако теглиш от валутна сметка във лева , не плащаш такса заради превалутирането ...
Както казах има начин да се избегнат таксите , стига да се пита като хората . Ако отидеш да се оплакваш за 30те стотинки на банкомат и да правиш безсмислено констатации относно банковата система ... ...

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 18 Мар 2014, 23:25

Е аз не го ли казах, зададох въпроса така, винаги има начин, дори от лв сметка пак има, минаваш през други валути и договаряш курс, така че горе долу да си на сметка...друга истина е, че банката никога няма да е назад...все пак от такси и курсове за миналата година колко бяха 800 млн лв...не е зле :mhihi:

При банките има и друго, всеки може да договори % извън този на бнб, ама няма гаранция и всичко е на добра воля.. ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 19 Мар 2014, 0:11

Сондьора написа:Е аз не го ли казах, зададох въпроса така, винаги има начин, дори от лв сметка пак има, минаваш през други валути и договаряш курс, така че горе долу да си на сметка...друга истина е, че банката никога няма да е назад...все пак от такси и курсове за миналата година колко бяха 800 млн лв...не е зле :mhihi:

При банките има и друго, всеки може да договори % извън този на бнб, ама няма гаранция и всичко е на добра воля.. ;)

Ако минаваш през курс, губиш от превалутиране - има си и по-лесен начин ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата