0.10% такса при теглене на каса в банка
Модератор: Общи модератори
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
Re: 0.10% такса при теглене на каса в банка
тия в Бг съм ги признал,а дск са ми любими.тва лято ходих да тегля и искаха да пиша на бележката от де са ми дошли парите
такса превод Бг-Норвегия 40лв.В същото време превеждам пари от Норвегия до БГ и таксата е 12лв.Отделно ако искаш да теглиш повече от 2к лева трябва да ги предупредиш.Отделно ако искаш 2к лв днес си има пак необоснована такса
Най
-смешни са ми с платенато онлайн банкиране някои банки (дск е безплатно или поне беше до скоро).За компетентността на някои служители няма да говоря.В моя град има само дск и за това съм с тях,ама там поне са искрени,казват си като не знаят нещо.

-смешни са ми с платенато онлайн банкиране някои банки (дск е безплатно или поне беше до скоро).За компетентността на някои служители няма да говоря.В моя град има само дск и за това съм с тях,ама там поне са искрени,казват си като не знаят нещо.
- st.George
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 Ci
Това с подписване на декларация за произход на парите е въведено със закон от доста години и ако не се лъжа е свързано с членството ни в ЕС. Така наречения закон за мерките срещу изпирането на парите. Там задължително при касови операции в брой над 10,000 лв. и по банков път над 30,000 лв., банката трябва да ти предостави такава декларация, в която да опишеш произхода на парите. В същото време банката трябва да пази декларацията 3 или 5 год. 

E46 Ci
E46 318i m43b19
SOLD!
E36 318i m40b18
SOLD!

E46 318i m43b19

E36 318i m40b18

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
magareto_yori написа:тия в Бг съм ги признал,а дск са ми любими.тва лято ходих да тегля и искаха да пиша на бележката от де са ми дошли паритетакса превод Бг-Норвегия 40лв.В същото време превеждам пари от Норвегия до БГ и таксата е 12лв.Отделно ако искаш да теглиш повече от 2к лева трябва да ги предупредиш.Отделно ако искаш 2к лв днес си има пак необоснована такса
Най
Превеждам 10к евро Ирландия - БГ - такса 1 лева . Попълваш стандартно платежно . Пращаш БГ-Европа или просто БГ-БГ но превода е във Евро - 30-40-50 лева минумум . Парите минават през ностро сметки в чужбина , идват след 3 дни и таксуват и получателя , дори да е банката отсреща . Не съм сигурен, но си мисля че ни задължават да прекарваме парите през тия ностро сметки, с което са свързани големите такси.
В същото време преводите БГ-БГ в лева до 100 000 са ти 2 лева такса .
Със и без декларация , големите движения на пари се наблюдават, така че не се притеснявай .
Само да вметна, че все пак като условия, онлайн банкиране и лихви по-кредити, ДСК са едни от най-добрите стига да си с прилична заплата и да я получаваш при тях
Но вярно, когато ми се наложи на каса да правя нещо, обикновено се изнервям

Но вярно, когато ми се наложи на каса да правя нещо, обикновено се изнервям

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- st.George
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 Ci
Rainbow написа:Само да вметна, че все пак като условия, онлайн банкиране и лихви по-кредити, ДСК са едни от най-добрите стига да си с прилична заплата и да я получаваш при тях![]()
Това не е точно така, но нямам намерение да споря...
П.П. А и плюс това банковата дейност не е само онлайн платформи, напудрени тарифи и условия. Не забравяй човешкия фактор и какъв е ефекта от липсата на мотивация и некомпетентност.
Много излязохме от темата, за което се извинявам. Ползвам Експрес Банк, ЦКБ, TBI и до скоро ОББ & ДСК. Имам и някакви бегли наблюдения към тарифи, условия, обслужване и т.н., по повечето банки... Аз бих препоръчал за целите описани в началото на темата ЕкспресБанк & Уникредит.
E46 Ci
E46 318i m43b19
SOLD!
E36 318i m40b18
SOLD!

E46 318i m43b19

E36 318i m40b18

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Кога пък ЦКБ и ОББ са визмали % при теглене от каса /стигада е във валута в която ти е сметката, ама то и за другото пак има как да не взимат нищо/...?
Иначе всяка една банка е добра, зависи как се договориш....
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Сондьора написа:Кога пък ЦКБ и ОББ са визмали % при теглене от каса /стигада е във валута в която ти е сметката, ама то и за другото пак има как да не взимат нищо/...?
Ако питаш сериозно, лелка на гише в ОББ ме светна да отида да изтегля от банкомат 3 пъти по 400лв, да ми се блокира картата, след това тя ми я деблокира и си изтеглих още 2х400 понеже за 2 000 ми искаха около 12 лв такса.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
acho.rs написа:Със и без декларация , големите движения на пари се наблюдават, така че не се притеснявай .
Наблюдават ако влезе някой милион, за 30-40к никой не се занимава с теб. Ако купиш нещо за 100к също ставаш обект на внимание. Но приходите в сметката обикновено никой не се занимава с тях.
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
Doberman_vas написа:Сондьора написа:Кога пък ЦКБ и ОББ са визмали % при теглене от каса /стигада е във валута в която ти е сметката, ама то и за другото пак има как да не взимат нищо/...?
Ако питаш сериозно, лелка на гише в ОББ ме светна да отида да изтегля от банкомат 3 пъти по 400лв, да ми се блокира картата, след това тя ми я деблокира и си изтеглих още 2х400 понеже за 2 000 ми искаха около 12 лв такса.
Нали 400 лв. на ден е лимита. Как 2 х 400 и 3 х 400
Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
ивайло81 написа:Doberman_vas написа:Сондьора написа:Кога пък ЦКБ и ОББ са визмали % при теглене от каса /стигада е във валута в която ти е сметката, ама то и за другото пак има как да не взимат нищо/...?
лимит-а е разтегливо понятие

Имаш лимит на теглене - 400, лимит на ден, лимит на седмица и тн
Тази карта беше така, при 3 последователния тегления - се заключи.
Отключиха ми я в клона и после ди дръпнах останалите 2х400
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
ивайло81 написа:Doberman_vas написа:Сондьора написа:Кога пък ЦКБ и ОББ са визмали % при теглене от каса /стигада е във валута в която ти е сметката, ама то и за другото пак има как да не взимат нищо/...?
Не на всички е 400, може и 2000, зависи от банката картоиздател. А ако ти е 400 може да го вдигнеш със заявка.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
bum_bum написа:acho.rs написа:Със и без декларация , големите движения на пари се наблюдават, така че не се притеснявай .
Наблюдават ако влезе някой милион, за 30-40к никой не се занимава с теб. Ако купиш нещо за 100к също ставаш обект на внимание. Но приходите в сметката обикновено никой не се занимава с тях.
те тези с милионите си имат банки

Някой средна /дребна риба най-много да потормозят,да отчетат дейност сигурно

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Doberman_vas написа:Сондьора написа:Кога пък ЦКБ и ОББ са визмали % при теглене от каса /стигада е във валута в която ти е сметката, ама то и за другото пак има как да не взимат нищо/...?
Леко сте объркали сметките - за 2000лв такса за теглене е 6лв на каса, не 12лв ! на банкомат са 5 (5х400лв) такси по 0,3лв или 1,5лв . Не знам защо не са ти казали, че между тегленото трябва да се изчака защото ще ти блокират картата , което разбира се е от мерки за безопасност - ако ти гепят картата , след първото теглене да си видиш СМСа и да я блокираш .
Сондьора написа:Кога пък ЦКБ и ОББ са визмали % при теглене от каса /стигада е във валута в която ти е сметката, ама то и за другото пак има как да не взимат нищо/...?
Ако теглиш от валутна сметка във лева , не плащаш такса заради превалутирането ...
Както казах има начин да се избегнат таксите , стига да се пита като хората . Ако отидеш да се оплакваш за 30те стотинки на банкомат и да правиш безсмислено констатации относно банковата система ... ...
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Е аз не го ли казах, зададох въпроса така, винаги има начин, дори от лв сметка пак има, минаваш през други валути и договаряш курс, така че горе долу да си на сметка...друга истина е, че банката никога няма да е назад...все пак от такси и курсове за миналата година колко бяха 800 млн лв...не е зле
При банките има и друго, всеки може да договори % извън този на бнб, ама няма гаранция и всичко е на добра воля..

При банките има и друго, всеки може да договори % извън този на бнб, ама няма гаранция и всичко е на добра воля..

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Сондьора написа:Е аз не го ли казах, зададох въпроса така, винаги има начин, дори от лв сметка пак има, минаваш през други валути и договаряш курс, така че горе долу да си на сметка...друга истина е, че банката никога няма да е назад...все пак от такси и курсове за миналата година колко бяха 800 млн лв...не е зле![]()
Ако минаваш през курс, губиш от превалутиране - има си и по-лесен начин