Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 4.0 TFSI

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от surfboard » 03 Мар 2014, 0:13

Kris написа:Абе хора като всичко под 200к.с. е боклук и не олицетворява духа на БМВ, защи по дяволите са и направили тея коли? Ако разхода и консумативите и всичко останало освен конете е еднакво от 316 до 330 защо пи дяволите са направени тия коли, можеше да правят само 330 и м3, нали?
П.П.
Аз дадох разход на бензин, не съм видял че става въпрос за газ. И да на 6-таците разхода е почти идентичен, но с 4-цил. има разлика няколко литра.

Sent from my Toaletna using Namachkan Vestnik 2

Аз не карам на газ, пази Боже. Говорех за стойности на газ, защото колегата с 318-ката е на газ и правихме съпоставка на разходите за горивото, на което кара.
Мисля че и сам можеш да си отговориш защо няма само 330 и М3. Фирмена политика. Но все пак ако няма хора като в тази тема, нито една 318-ка няма да се продаде, така че за всеки влак си има и пътници. Вече кое колко си струва и дали си струва, е отделен въпрос. Кое е компромис - също. С кое си заслужава да се прави компромис и с кое не - съвсем отделно. Но да не навлизаме в излишни полемики.
Както сам казваш, между 4 и 6 цилиндъра има разлика в разхода от няколко литра. Така е. Тези няколко литра за мен не са основание за избор на 318. 100-те спестени лева от данък + 40 лева от гражданска и то в рамките на цяла година - също. По-скъпата годишна поддръжка също, защото не давам парите наведнъж. Пък и като на 318 е по-евтина поддръжката, не значи че и по нея не изникват ремонти.
Няма защо да се убеждаваме повече. Нека оставим на статистиката и фактите да говорят - има достатъчно писали колеги за разхода на е46 330и. Каталожни данни също са налице. Сайтове като спринтмотор също. Който иска, може да провери.
Важното е всеки да се чувства щастлив от това, което кара и да му лепва усмивката на лицето. Дори това да бъде 318и :)

Потребител
Аватар
Кара: E60 LCI 530XD

Мнение от minchev7 » 03 Мар 2014, 8:41

:arrow:
След одобрението, въпросът ми остана значително назад в темата, та:

minchev7 написа:Здравейте колеги, гледам тази колица от доста време се върти в интернет пространството, някой гледал ли я е или да има мнение за нея по снимките http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=5tx83b

Благодаря

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330D
Мечтае да кара: S62B50

Мнение от Evkata » 03 Мар 2014, 10:41

Здравейте колеги. Как ви се струва този автомобил http://www.cars.bg/c619247 Някой гледал ли го е ? :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 03 Мар 2014, 10:43

minchev7 написа::arrow:
След одобрението, въпросът ми остана значително назад в темата, та:

minchev7 написа:Здравейте колеги, гледам тази колица от доста време се върти в интернет пространството, някой гледал ли я е или да има мнение за нея по снимките http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=5tx83b

Благодаря

Има някаква интервенция в шофьорската седалка, задното гърне за мен лично е много гадно с този накрайник, джантите и стоят като подарени, не знам какви са тези стелки все едно са хвърлени вътре ей така да има просто, отпред това червното от дясно до фара, какво е имобилаизер ли е залаглка за ксенон ли, не мога да определя!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 525d
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от alioshev » 03 Мар 2014, 11:33

Много ми е интересно, какво се бъркате и какво ви интересува кой какво кара. Между 318 и 330 има разлика както от земята до небето. Като започнеш от цена на автомобил, отиваш на разход, продължаваш с поддръжката, и стигаш до такси и данъци и т.н. Не всеки има финансите да кара и поддържа 330и. А да си вземеш кола, която не можеш да поддържаш си е чисто самоубийство. Само първоначалната цена на 330и е 100% върху тази на 318. И няма какво да говорите за удоволствие от шофиране и т.н. Не всеки е почнал с кола 230 коня, както и не всеки може да си позволи да кара такава кола. И кой казва, че не може да си фен на марката и пак си караш 318ката? Не забравяйте, че на някои хора това са им ПЪРВИТЕ коли. И на мен ми се иска да седна първоначално на 330и, ама няма.

ПП: Не ме разбирайте погрешно. И аз бих предпочел да карам 330и вместо 318и, но просто към този момент, това няма как да се случи.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 03 Мар 2014, 11:44

alioshev написа:Много ми е интересно, какво се бъркате и какво ви интересува кой какво кара. Между 318 и 330 има разлика както от земята до небето. Като започнеш от цена на автомобил, отиваш на разход, продължаваш с поддръжката, и стигаш до такси и данъци и т.н. Не всеки има финансите да кара и поддържа 330и. А да си вземеш кола, която не можеш да поддържаш си е чисто самоубийство. Само първоначалната цена на 330и е 100% върху тази на 318. И няма какво да говорите за удоволствие от шофиране и т.н. Не всеки е почнал с кола 230 коня, както и не всеки може да си позволи да кара такава кола. И кой казва, че не може да си фен на марката и пак си караш 318ката? Не забравяйте, че на някои хора това са им ПЪРВИТЕ коли. И на мен ми се иска да седна първоначално на 330и, ама няма.

ПП: Не ме разбирайте погрешно. И аз бих предпочел да карам 330и вместо 318и, но просто към този момент, това няма как да се случи.

Да, между 318и 118кс и 330и разликата в цената е двойна, но при 318и и 328и е доста по-малка, както и между 318и 143кс и 330и ... Да не говорим, че има средни модели като 323/325 които по цена са кажи речи колкото 318и 2.0 и пак разликата е от земята до небето.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330D
Мечтае да кара: S62B50

Мнение от Evkata » 03 Мар 2014, 16:37

Evkata написа:Здравейте колеги. Как ви се струва този автомобил http://www.cars.bg/c619247 Някой гледал ли го е ? :bchug:

:help:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: засилен дизел
Мечтае да кара: на Шаро поршето
Детайли за колата: TOP!!! FULL!!! MPACK!!! Всички екстри за модела! :D :D :D

Мнение от Snoop » 03 Мар 2014, 17:29

Добре изглежда, колега. Трябва на живо да я погледнеш, понеже на снимките доста забележки могат да бъдат прикрити.
Аз и ти сме луд-ни-ца... Изображение Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tngeorgiev » 03 Мар 2014, 21:20

Evkata написа:Здравейте колеги. Как ви се струва този автомобил http://www.cars.bg/c619247 Някой гледал ли го е ? :bchug:

-колата е чук, има забележки, по екрана са дразнещи, но отиваш с 5500 и е твоя, проверено )))
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: e46 М3

Мнение от shalashaska » 03 Мар 2014, 22:49

HackeD написа:
Kris написа:
Зависи какво значи евридей кола за теб, защото може и с бензина пак да си по-добре.

Ами за мен означава, че ще си я карам всеки ден поне по 50-70км на ден(зависи) и разбира се няма да се карам спокойно... това означава 15+ разход и като сметнах какво става, просто няма да мога да я зареждам адекватно и постоянно ще съм на ръба да ми свърши резервата...

svetliol написа:
Колеги, понеже доста се писа за тази кола и аз ще споделя мнение. За мен не е логично тази кола (и други подобни е46) да струва 15 000 лв. :kuku: Но тава е моето виждане и всеки сам си решава колко пари ще дае за кола. В тази връзка мой приятел си търси подобно купе -е46 330 cd, с ръчни скорости, М-пакет и всички екстри. Като му показах тази, каза че вече 2 пъти е ходил да я гледа. Първия път направо се е влюбил в колата, но този не е искал да свали и 1 лев от цената. Понеже моя приятел е малко :kuku: и е ходил втори път с парите в джоба. Хубавото е че при втория оглед, вече леко отрезвял е забелязал умело прикритите дребни (и не толкова) забележки: колата е пребоядисвана, салона въобще не изглежда като на снимките, има грешки (чека свети) и волана е претапициран с изкуствена кожа, както и много течове по двигателя.

Според мен колата не е лоша и на снимките изглежда супер, както и джантите са уникални. Грешките, салона и волана са неща, които се оправят, НО според мен тази кола не струва 15000.

:yes: :yes: :yes:

Ко Нимуй харесваш.. http://www.cars.bg/c614390 :D махагона ли :mrgreen:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: е46 320d 150

Мнение от veleto » 04 Мар 2014, 6:00

Здравейте,някой да има отзиви за тази кола http://www.cars.bg/c609794
Ходих 2 пъти да я гледа и има дребни забележки на задната броня и на предната от дясно.На предната броня може да се махне с паста,задната броня е за пребоядисване,защото има набито.Отвътре е доста запазена.Оказа се обаче,че не е 2004,а 2003,което мога да го преглътна.Отзад на капака от дясно фугата между него и бронята (при ключалката) е малко по-голяма от колкото от другата страна.Което ме навежда на мисълта че отзад е ставало нещо.Все пак ще с радвам на мнение днес мисля да ходя с човек с компютър и ако всичко е ток да я взимам.Мерси

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Е46 330d; GLK 320

Мнение от Hito » 04 Мар 2014, 6:40

Evkata написа:

:help:

Задължително я прегледай по вин. Нещо не ми се връзват нещата :roll: .....има навигация ,а е без мулти волан, ел.стъкла само отпред, и още няколко дребни такива :roll:
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание ;)

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 04 Мар 2014, 8:08

Hito написа:Задължително я прегледай по вин. Нещо не ми се връзват нещата :roll: .....има навигация ,а е без мулти волан, ел.стъкла само отпред, и още няколко дребни такива :roll:

И какво не ти се връзва? :roll:
Ако и ти както първия собственик на колата трябваше да плащаш по няклко хидляди евра за всяка екстра, вероятно щеше да си избереш тези които смяташ че са ти приоритет, а не да даваш излишни пари за нещо което мислиш юе ще минеш и без него. Човека задни ел.стъкло може да не са му трябвали, или пъм мулти, а да му е било приоритет да има навигация, щото ще пътува и иска да си гледа картата, примерно..
А пък и да е слагана тая навигация какво? Зачеркваме колата и айде на другата. И да е слагана нали пари са давани, не му е паднала на някой от небето...

Тая тема последните 10+ страници стана пълна пародия, коя кола какъв кенеф била, ама на кой му бил по голям мотора, един човек не видях да е питал за кола за която иска реално мнение и някой да му е отговорил смислено. Само некви играчори като Ачо, nukem и така нататък.
Преди модераторите не позволяваха такава боза, та имаше смисъл от тая тема, ама вече..
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 330D

Мнение от HackeD » 04 Мар 2014, 10:51

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=5umnbz Мнение, на пръв поглед? :roll:

Потребител
Аватар

Мнение от e46! » 04 Мар 2014, 13:28

Здравейте колеги, какво мислите за този автомобил
http://www.mobile.bg/11380402086015437

ПредишнаСледваща

Назад към E46