Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Kris написа:Абе хора като всичко под 200к.с. е боклук и не олицетворява духа на БМВ, защи по дяволите са и направили тея коли? Ако разхода и консумативите и всичко останало освен конете е еднакво от 316 до 330 защо пи дяволите са направени тия коли, можеше да правят само 330 и м3, нали?
П.П.
Аз дадох разход на бензин, не съм видял че става въпрос за газ. И да на 6-таците разхода е почти идентичен, но с 4-цил. има разлика няколко литра.
Sent from my Toaletna using Namachkan Vestnik 2
Аз не карам на газ, пази Боже. Говорех за стойности на газ, защото колегата с 318-ката е на газ и правихме съпоставка на разходите за горивото, на което кара.
Мисля че и сам можеш да си отговориш защо няма само 330 и М3. Фирмена политика. Но все пак ако няма хора като в тази тема, нито една 318-ка няма да се продаде, така че за всеки влак си има и пътници. Вече кое колко си струва и дали си струва, е отделен въпрос. Кое е компромис - също. С кое си заслужава да се прави компромис и с кое не - съвсем отделно. Но да не навлизаме в излишни полемики.
Както сам казваш, между 4 и 6 цилиндъра има разлика в разхода от няколко литра. Така е. Тези няколко литра за мен не са основание за избор на 318. 100-те спестени лева от данък + 40 лева от гражданска и то в рамките на цяла година - също. По-скъпата годишна поддръжка също, защото не давам парите наведнъж. Пък и като на 318 е по-евтина поддръжката, не значи че и по нея не изникват ремонти.
Няма защо да се убеждаваме повече. Нека оставим на статистиката и фактите да говорят - има достатъчно писали колеги за разхода на е46 330и. Каталожни данни също са налице. Сайтове като спринтмотор също. Който иска, може да провери.
Важното е всеки да се чувства щастлив от това, което кара и да му лепва усмивката на лицето. Дори това да бъде 318и

- minchev7
- Потребител
-
- Кара: E60 LCI 530XD

След одобрението, въпросът ми остана значително назад в темата, та:
minchev7 написа:Здравейте колеги, гледам тази колица от доста време се върти в интернет пространството, някой гледал ли я е или да има мнение за нея по снимките http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=5tx83b
Благодаря
- Evkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: S62B50
Здравейте колеги. Как ви се струва този автомобил http://www.cars.bg/c619247 Някой гледал ли го е ? 

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
minchev7 написа::arrow:
След одобрението, въпросът ми остана значително назад в темата, та:minchev7 написа:Здравейте колеги, гледам тази колица от доста време се върти в интернет пространството, някой гледал ли я е или да има мнение за нея по снимките http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=5tx83b
Благодаря
Има някаква интервенция в шофьорската седалка, задното гърне за мен лично е много гадно с този накрайник, джантите и стоят като подарени, не знам какви са тези стелки все едно са хвърлени вътре ей така да има просто, отпред това червното от дясно до фара, какво е имобилаизер ли е залаглка за ксенон ли, не мога да определя!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- alioshev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 525d
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Много ми е интересно, какво се бъркате и какво ви интересува кой какво кара. Между 318 и 330 има разлика както от земята до небето. Като започнеш от цена на автомобил, отиваш на разход, продължаваш с поддръжката, и стигаш до такси и данъци и т.н. Не всеки има финансите да кара и поддържа 330и. А да си вземеш кола, която не можеш да поддържаш си е чисто самоубийство. Само първоначалната цена на 330и е 100% върху тази на 318. И няма какво да говорите за удоволствие от шофиране и т.н. Не всеки е почнал с кола 230 коня, както и не всеки може да си позволи да кара такава кола. И кой казва, че не може да си фен на марката и пак си караш 318ката? Не забравяйте, че на някои хора това са им ПЪРВИТЕ коли. И на мен ми се иска да седна първоначално на 330и, ама няма.
ПП: Не ме разбирайте погрешно. И аз бих предпочел да карам 330и вместо 318и, но просто към този момент, това няма как да се случи.
ПП: Не ме разбирайте погрешно. И аз бих предпочел да карам 330и вместо 318и, но просто към този момент, това няма как да се случи.

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
alioshev написа:Много ми е интересно, какво се бъркате и какво ви интересува кой какво кара. Между 318 и 330 има разлика както от земята до небето. Като започнеш от цена на автомобил, отиваш на разход, продължаваш с поддръжката, и стигаш до такси и данъци и т.н. Не всеки има финансите да кара и поддържа 330и. А да си вземеш кола, която не можеш да поддържаш си е чисто самоубийство. Само първоначалната цена на 330и е 100% върху тази на 318. И няма какво да говорите за удоволствие от шофиране и т.н. Не всеки е почнал с кола 230 коня, както и не всеки може да си позволи да кара такава кола. И кой казва, че не може да си фен на марката и пак си караш 318ката? Не забравяйте, че на някои хора това са им ПЪРВИТЕ коли. И на мен ми се иска да седна първоначално на 330и, ама няма.
Да, между 318и 118кс и 330и разликата в цената е двойна, но при 318и и 328и е доста по-малка, както и между 318и 143кс и 330и ... Да не говорим, че има средни модели като 323/325 които по цена са кажи речи колкото 318и 2.0 и пак разликата е от земята до небето.
- Evkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: S62B50
Evkata написа:Здравейте колеги. Как ви се струва този автомобил http://www.cars.bg/c619247 Някой гледал ли го е ?

- Snoop
- младши ентусиаст
-
- Кара: засилен дизел
- Мечтае да кара: на Шаро поршето
- Детайли за колата: TOP!!! FULL!!! MPACK!!! Всички екстри за модела! :D :D :D
Добре изглежда, колега. Трябва на живо да я погледнеш, понеже на снимките доста забележки могат да бъдат прикрити.
Аз и ти сме луд-ни-ца...

- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
Evkata написа:Здравейте колеги. Как ви се струва този автомобил http://www.cars.bg/c619247 Някой гледал ли го е ?
-колата е чук, има забележки, по екрана са дразнещи, но отиваш с 5500 и е твоя, проверено )))
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
- shalashaska
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: e46 М3
HackeD написа:Kris написа:
Зависи какво значи евридей кола за теб, защото може и с бензина пак да си по-добре.
Ами за мен означава, че ще си я карам всеки ден поне по 50-70км на ден(зависи) и разбира се няма да се карам спокойно... това означава 15+ разход и като сметнах какво става, просто няма да мога да я зареждам адекватно и постоянно ще съм на ръба да ми свърши резервата...svetliol написа:
Колеги, понеже доста се писа за тази кола и аз ще споделя мнение. За мен не е логично тази кола (и други подобни е46) да струва 15 000 лв.Но тава е моето виждане и всеки сам си решава колко пари ще дае за кола. В тази връзка мой приятел си търси подобно купе -е46 330 cd, с ръчни скорости, М-пакет и всички екстри. Като му показах тази, каза че вече 2 пъти е ходил да я гледа. Първия път направо се е влюбил в колата, но този не е искал да свали и 1 лев от цената. Понеже моя приятел е малко
и е ходил втори път с парите в джоба. Хубавото е че при втория оглед, вече леко отрезвял е забелязал умело прикритите дребни (и не толкова) забележки: колата е пребоядисвана, салона въобще не изглежда като на снимките, има грешки (чека свети) и волана е претапициран с изкуствена кожа, както и много течове по двигателя.
Според мен колата не е лоша и на снимките изглежда супер, както и джантите са уникални. Грешките, салона и волана са неща, които се оправят, НО според мен тази кола не струва 15000.
![]()
![]()
Ко Нимуй харесваш.. http://www.cars.bg/c614390

- veleto
- Потребител
-
- Кара: е46 320d 150
Здравейте,някой да има отзиви за тази кола http://www.cars.bg/c609794
Ходих 2 пъти да я гледа и има дребни забележки на задната броня и на предната от дясно.На предната броня може да се махне с паста,задната броня е за пребоядисване,защото има набито.Отвътре е доста запазена.Оказа се обаче,че не е 2004,а 2003,което мога да го преглътна.Отзад на капака от дясно фугата между него и бронята (при ключалката) е малко по-голяма от колкото от другата страна.Което ме навежда на мисълта че отзад е ставало нещо.Все пак ще с радвам на мнение днес мисля да ходя с човек с компютър и ако всичко е ток да я взимам.Мерси
Ходих 2 пъти да я гледа и има дребни забележки на задната броня и на предната от дясно.На предната броня може да се махне с паста,задната броня е за пребоядисване,защото има набито.Отвътре е доста запазена.Оказа се обаче,че не е 2004,а 2003,което мога да го преглътна.Отзад на капака от дясно фугата между него и бронята (при ключалката) е малко по-голяма от колкото от другата страна.Което ме навежда на мисълта че отзад е ставало нещо.Все пак ще с радвам на мнение днес мисля да ходя с човек с компютър и ако всичко е ток да я взимам.Мерси
- Hito
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Е46 330d; GLK 320
Evkata написа:Evkata написа:Здравейте колеги. Как ви се струва този автомобил http://www.cars.bg/c619247 Някой гледал ли го е ?
Задължително я прегледай по вин. Нещо не ми се връзват нещата

Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Hito написа:Задължително я прегледай по вин. Нещо не ми се връзват нещата.....има навигация ,а е без мулти волан, ел.стъкла само отпред, и още няколко дребни такива
И какво не ти се връзва?

Ако и ти както първия собственик на колата трябваше да плащаш по няклко хидляди евра за всяка екстра, вероятно щеше да си избереш тези които смяташ че са ти приоритет, а не да даваш излишни пари за нещо което мислиш юе ще минеш и без него. Човека задни ел.стъкло може да не са му трябвали, или пъм мулти, а да му е било приоритет да има навигация, щото ще пътува и иска да си гледа картата, примерно..
А пък и да е слагана тая навигация какво? Зачеркваме колата и айде на другата. И да е слагана нали пари са давани, не му е паднала на някой от небето...
Тая тема последните 10+ страници стана пълна пародия, коя кола какъв кенеф била, ама на кой му бил по голям мотора, един човек не видях да е питал за кола за която иска реално мнение и някой да му е отговорил смислено. Само некви играчори като Ачо, nukem и така нататък.
Преди модераторите не позволяваха такава боза, та имаше смисъл от тая тема, ама вече..

- HackeD
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E92 330D
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=5umnbz Мнение, на пръв поглед? 

Здравейте колеги, какво мислите за този автомобил
http://www.mobile.bg/11380402086015437
http://www.mobile.bg/11380402086015437