Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- ziko_86
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d
- Мечтае да кара: X6
Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !
xcm написа:Здравейте колеги, отново ще се допитам до вас. Иска ми се да изкажете мнения за колите или ако знаете нещо за продавачите.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11372790355877677&f1=details&slink=5uhokk
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11387566452213144&f1=details&slink=5uhokk
Благодаря предварително
За първата кола мога да кажа,че я следя от около 7-8 месеца и първоначалната й цена беше 49000 лв.
Ex Alfa Romeo 156 1.9
Ex Alfa Romeo 156 1.9 16v
Ex Alfa Romeo 159 2.4 TI
Ex Alfa Romeo 156 1.9 16v
Ex Alfa Romeo 159 2.4 TI
- bijuto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 5GT F07 530 xDrive 258hp
topalano13 написа:Здравейте на всички,
Нов съм във форума и се казвам Минко. Прочетох доста неща до сега и все пак понеже има различни мнения бих искал да попитам някои неща ако е възможно.
Да обясня първо ситуацията си. Искам да си купя кола след няколко месеца и разучавам пазара. Колата ще бъде закупена от Германия, тъй като живея в Чехия и ми е близо. Та ... исках да си купя Ауди А4 Б6 или7, но влязох в едно вчера и ми се струва малко тясно (100кг човек съм все пак). Винаги съм харесвал Е60 и за това първият ми въпрос е някой може ли да каже дали Е60 е осезаемо по-широка вътре от А4 Б7, както изглежда и отвън или няма много голяма разлика. Все пак БМВ-то е по-висок клас логично е да е така, но предпочитам някой, който се е качвал и на двете да сподели ако може.
Другия въпрос е, че разполагам с около 10 000 евро, като това включва купуване на колата, регистрация, данъци застраховки и каквото трябва да се смени за начало по нея. Мислите ли, че може да се вземе нещо сносно, защото доста избор има в диапазона 7000-9000евро в mobile.de. След покупката смятам, че ще мога да отделям по 300-400лв на месец за поддръжка на колата (без бензина). Говорим само за поддръжка. Въпроса тук е възможно ли е това уравнение или няма да излезе отговора от него накрая![]()
Благодаря на всички отзовали се и хубав ден!
Ауди а4 2007г. е по-тясна от Е60. Комфорта който го има при е60 е осезаемо по голям от а4.Казвам го от опит. А за парите които си приготвил-всичко е на късмет, но смятам че за тези пари ще вземеш що годе добър автомобил преди "фейса.300-400 лв. на месец са напълно достатъчни за подръжка, след първоначално обслужване и отстраняване на обичайните проблеми като пеперуди, торк , дпф и др.
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
xcm написа:Здравейте колеги, отново ще се допитам до вас. Иска ми се да изкажете мнения за колите или ако знаете нещо за продавачите.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11372790355877677&f1=details&slink=5uhokk
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11387566452213144&f1=details&slink=5uhokk
Благодаря предварително
Първата с това оборудване,ако беше на тези км никога нямаше да стигне до Бг на цена под 60к лв,освен ако не е била тоталка в Дойчланд...От автокъща Шумака не бих купил и дъвка!
Втората обява не си знае км,свалени са с минимум 200к км.А воланът колкото повече го гледам ,толкова повече се убеждавам,че е претапициран...
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
Още повече, че ако е 2007ма - лоста трябва да е друг на скоростите. Отделно предния капак има разлика във фугите отдясно -> ляво (обаче е направен почти, ама почти професионално
) А и тая грешка на таблото за какво е? волана и аз съм почти убеден, че е претапициран.. тва за втората

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
doomy525 написа:Още повече, че ако е 2007ма - лоста трябва да е друг на скоростите. Отделно предния капак има разлика във фугите отдясно -> ляво (обаче е направен почти, ама почти професионално) А и тая грешка на таблото за какво е? волана и аз съм почти убеден, че е претапициран.. тва за втората
Лоста на скоростите си е точния, другия лост се слага от март 2007, а тази е февруари 2007!!!
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
И фаровете щяха да са други, корите на вратите, скоростния лост е имал интервенции, не знам 2006г да е имало пиано лак лайсни, салона е претапициран, волана е претапициран. Пише, че има USB audio, което се появява чак 2008ма май при Е60, освен ако не го е ретрофитвал, което не е проблем реално.

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Koлеги за втората кола съм на друго мнение.
Пиано-лак лайстните ги има още от 2004-та година в индивидуал-каталога. Мога да пусна вин-ове ако някой го интересува, т.е. излизат си в заводските данни.
Този интериор, макар и рядко грозен, също е оригинален, виждал съм няколко такива коли. Води се "bicolor" и се прави по желание на клиента, няма го в каталог от тогава. Има принципно и коли такъв волан в два цвята като на Е39, който волан в индивидуал-каталога също го няма.
За волана на тази кола съм съгласен че е претапициран - перфорирана кожа на волана Е60 нямат (от завода).
Първата кола изглежда толкова запазена, че е нереално - на волана пластмасата в горните два ъгъла (където са палците) няма начин да не се е обелила малко за 90 хил., т.е. тази пластмаса най-вероятно е пребоядисана. Такива драскотини се виждат примерно на копчето за фаровете.
Пиано-лак лайстните ги има още от 2004-та година в индивидуал-каталога. Мога да пусна вин-ове ако някой го интересува, т.е. излизат си в заводските данни.
Този интериор, макар и рядко грозен, също е оригинален, виждал съм няколко такива коли. Води се "bicolor" и се прави по желание на клиента, няма го в каталог от тогава. Има принципно и коли такъв волан в два цвята като на Е39, който волан в индивидуал-каталога също го няма.
За волана на тази кола съм съгласен че е претапициран - перфорирана кожа на волана Е60 нямат (от завода).
Първата кола изглежда толкова запазена, че е нереално - на волана пластмасата в горните два ъгъла (където са палците) няма начин да не се е обелила малко за 90 хил., т.е. тази пластмаса най-вероятно е пребоядисана. Такива драскотини се виждат примерно на копчето за фаровете.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Oт атакомерс си купих Пасат 6 преди време, който макар да беше ужасен автомобил, беше пълен с екстри и на реални км, не мога да говоря за дадения екземпляр, НО човека беше точен въпреки съмнителния му вид
вкарваше тогава предимно 5тици Е60 и явно все още продължава с тази практика, бяха му оставили Пасата като бартер

- topalano13
- Потребител
-
- Кара: Нищо за сега
- Мечтае да кара: БМВ-та
bijuto написа:topalano13 написа:Здравейте на всички,
Нов съм във форума и се казвам Минко. Прочетох доста неща до сега и все пак понеже има различни мнения бих искал да попитам някои неща ако е възможно.
Да обясня първо ситуацията си. Искам да си купя кола след няколко месеца и разучавам пазара. Колата ще бъде закупена от Германия, тъй като живея в Чехия и ми е близо. Та ... исках да си купя Ауди А4 Б6 или7, но влязох в едно вчера и ми се струва малко тясно (100кг човек съм все пак). Винаги съм харесвал Е60 и за това първият ми въпрос е някой може ли да каже дали Е60 е осезаемо по-широка вътре от А4 Б7, както изглежда и отвън или няма много голяма разлика. Все пак БМВ-то е по-висок клас логично е да е така, но предпочитам някой, който се е качвал и на двете да сподели ако може.
Другия въпрос е, че разполагам с около 10 000 евро, като това включва купуване на колата, регистрация, данъци застраховки и каквото трябва да се смени за начало по нея. Мислите ли, че може да се вземе нещо сносно, защото доста избор има в диапазона 7000-9000евро в mobile.de. След покупката смятам, че ще мога да отделям по 300-400лв на месец за поддръжка на колата (без бензина). Говорим само за поддръжка. Въпроса тук е възможно ли е това уравнение или няма да излезе отговора от него накрая![]()
Благодаря на всички отзовали се и хубав ден!
Ауди а4 2007г. е по-тясна от Е60. Комфорта който го има при е60 е осезаемо по голям от а4.Казвам го от опит. А за парите които си приготвил-всичко е на късмет, но смятам че за тези пари ще вземеш що годе добър автомобил преди "фейса.300-400 лв. на месец са напълно достатъчни за подръжка, след първоначално обслужване и отстраняване на обичайните проблеми като пеперуди, торк , дпф и др.
Благодаря за коментара. Малко странно, че в България има супер много избор между 7-9к евро, а в Германия, не твърде. Явно ще трябва от Германия да я взема, защото няма как да се доверя на мобиле.бг. Аз живея в Чехия, така че няма да е проблем де

- TurboDieselComby
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 320d Sport Line
И тези в България са на по-малко километри нали 

- topalano13
- Потребител
-
- Кара: Нищо за сега
- Мечтае да кара: БМВ-та
TurboDieselComby написа:И тези в България са на по-малко километри нали
Е много ясно

- todorSTY
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530 XD
- Мечтае да кара: BMW M5 E60
Да попитам и аз нещо. До сега не се бях замислял, а и не бях срещал подобна тема или информация. Познат от автосервиз ми каза, че Xdrive давали някакви сериозни проблеми, съответно доста скъпи и той би посъветвал да се купува обикновеното със задно. Като хора, които разбирате повече от мен и най-малко карате БВМ, а аз все още си търся моето /за жалост, защото нямам търпение/ и разбира се предпочитам Xdrive, но тази информация ме накара малко да се замисля, та вярно ли е това и какво толкова пък сериозно му се разваля, защото честно казано не запомних какво точно ми каза?
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
todorSTY написа:Да попитам и аз нещо. До сега не се бях замислял, а и не бях срещал подобна тема или информация. Познат от автосервиз ми каза, че Xdrive давали някакви сериозни проблеми, съответно доста скъпи и той би посъветвал да се купува обикновеното със задно. Като хора, които разбирате повече от мен и най-малко карате БВМ, а аз все още си търся моето /за жалост, защото нямам търпение/ и разбира се предпочитам Xdrive, но тази информация ме накара малко да се замисля, та вярно ли е това и какво толкова пък сериозно му се разваля, защото честно казано не запомних какво точно ми каза?
разваля се единствено раздатката на скоростната кутия за предното предаване. но това е при много ръчкане, много километри, или як тунинг на 300 коня и после дърпания за време. същата раздатка често дава фира и в Х3 примерно.
но при поддържан, добър автомобил с нормална история няма какво да те притеснява.
а ако се развали раздатката въпреки това - не е края на света.. предполагам 1500 лв. ще те оправят, но нека някой по-информиран да потвърди.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
todorSTY написа:Да попитам и аз нещо. До сега не се бях замислял, а и не бях срещал подобна тема или информация. Познат от автосервиз ми каза, че Xdrive давали някакви сериозни проблеми, съответно доста скъпи и той би посъветвал да се купува обикновеното със задно. Като хора, които разбирате повече от мен и най-малко карате БВМ, а аз все още си търся моето /за жалост, защото нямам търпение/ и разбира се предпочитам Xdrive, но тази информация ме накара малко да се замисля, та вярно ли е това и какво толкова пък сериозно му се разваля, защото честно казано не запомних какво точно ми каза?
По добре че не си запомнил какво точно ти е казал "master-a"

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
da6ip написа:todorSTY написа:Да попитам и аз нещо. До сега не се бях замислял, а и не бях срещал подобна тема или информация. Познат от автосервиз ми каза, че Xdrive давали някакви сериозни проблеми, съответно доста скъпи и той би посъветвал да се купува обикновеното със задно. Като хора, които разбирате повече от мен и най-малко карате БВМ, а аз все още си търся моето /за жалост, защото нямам търпение/ и разбира се предпочитам Xdrive, но тази информация ме накара малко да се замисля, та вярно ли е това и какво толкова пък сериозно му се разваля, защото честно казано не запомних какво точно ми каза?
разваля се единствено раздатката на скоростната кутия за предното предаване. но това е при много ръчкане, много километри, или як тунинг на 300 коня и после дърпания за време. същата раздатка често дава фира и в Х3 примерно.
но при поддържан, добър автомобил с нормална история няма какво да те притеснява.
а ако се развали раздатката въпреки това - не е края на света.. предполагам 1500 лв. ще те оправят, но нека някой по-информиран да потвърди.
на X3ката се развали актуатура на раздатката и ремонта беше 45 мин мръсен с масло и 0 лева, вътре има една пластмассова зъбчатка, която се върти само на 90 градуса от 360, обръщаш я така че да има нов 90 градусов ход(защото изяжда зъбите) и си 6 за следващите 200к+ км, описал съм в темата за X3 подробно, и вече е тествано над 40к км на нашата джибка