Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530d
Мечтае да кара: X6

Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от ziko_86 » 03 Мар 2014, 21:39

xcm написа:Здравейте колеги, отново ще се допитам до вас. Иска ми се да изкажете мнения за колите или ако знаете нещо за продавачите.

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11372790355877677&f1=details&slink=5uhokk
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11387566452213144&f1=details&slink=5uhokk

Благодаря предварително

За първата кола мога да кажа,че я следя от около 7-8 месеца и първоначалната й цена беше 49000 лв.
Ex Alfa Romeo 156 1.9
Ex Alfa Romeo 156 1.9 16v
Ex Alfa Romeo 159 2.4 TI

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 5GT F07 530 xDrive 258hp

Мнение от bijuto » 03 Мар 2014, 22:22

topalano13 написа:Здравейте на всички,

Нов съм във форума и се казвам Минко. Прочетох доста неща до сега и все пак понеже има различни мнения бих искал да попитам някои неща ако е възможно.

Да обясня първо ситуацията си. Искам да си купя кола след няколко месеца и разучавам пазара. Колата ще бъде закупена от Германия, тъй като живея в Чехия и ми е близо. Та ... исках да си купя Ауди А4 Б6 или7, но влязох в едно вчера и ми се струва малко тясно (100кг човек съм все пак) :lol: . Винаги съм харесвал Е60 и за това първият ми въпрос е някой може ли да каже дали Е60 е осезаемо по-широка вътре от А4 Б7, както изглежда и отвън или няма много голяма разлика. Все пак БМВ-то е по-висок клас логично е да е така, но предпочитам някой, който се е качвал и на двете да сподели ако може.

Другия въпрос е, че разполагам с около 10 000 евро, като това включва купуване на колата, регистрация, данъци застраховки и каквото трябва да се смени за начало по нея. Мислите ли, че може да се вземе нещо сносно, защото доста избор има в диапазона 7000-9000евро в mobile.de. След покупката смятам, че ще мога да отделям по 300-400лв на месец за поддръжка на колата (без бензина). Говорим само за поддръжка. Въпроса тук е възможно ли е това уравнение или няма да излезе отговора от него накрая :dunno:

Благодаря на всички отзовали се и хубав ден!

Ауди а4 2007г. е по-тясна от Е60. Комфорта който го има при е60 е осезаемо по голям от а4.Казвам го от опит. А за парите които си приготвил-всичко е на късмет, но смятам че за тези пари ще вземеш що годе добър автомобил преди "фейса.300-400 лв. на месец са напълно достатъчни за подръжка, след първоначално обслужване и отстраняване на обичайните проблеми като пеперуди, торк , дпф и др.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 03 Мар 2014, 22:25

xcm написа:Здравейте колеги, отново ще се допитам до вас. Иска ми се да изкажете мнения за колите или ако знаете нещо за продавачите.

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11372790355877677&f1=details&slink=5uhokk
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11387566452213144&f1=details&slink=5uhokk

Благодаря предварително

Първата с това оборудване,ако беше на тези км никога нямаше да стигне до Бг на цена под 60к лв,освен ако не е била тоталка в Дойчланд...От автокъща Шумака не бих купил и дъвка!
Втората обява не си знае км,свалени са с минимум 200к км.А воланът колкото повече го гледам ,толкова повече се убеждавам,че е претапициран...
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 04 Мар 2014, 2:50

Още повече, че ако е 2007ма - лоста трябва да е друг на скоростите. Отделно предния капак има разлика във фугите отдясно -> ляво (обаче е направен почти, ама почти професионално :roll: ) А и тая грешка на таблото за какво е? волана и аз съм почти убеден, че е претапициран.. тва за втората
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 04 Мар 2014, 10:09

doomy525 написа:Още повече, че ако е 2007ма - лоста трябва да е друг на скоростите. Отделно предния капак има разлика във фугите отдясно -> ляво (обаче е направен почти, ама почти професионално :roll: ) А и тая грешка на таблото за какво е? волана и аз съм почти убеден, че е претапициран.. тва за втората

Лоста на скоростите си е точния, другия лост се слага от март 2007, а тази е февруари 2007!!!
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 04 Мар 2014, 10:16

И фаровете щяха да са други, корите на вратите, скоростния лост е имал интервенции, не знам 2006г да е имало пиано лак лайсни, салона е претапициран, волана е претапициран. Пише, че има USB audio, което се появява чак 2008ма май при Е60, освен ако не го е ретрофитвал, което не е проблем реално.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 04 Мар 2014, 13:21

Koлеги за втората кола съм на друго мнение.
Пиано-лак лайстните ги има още от 2004-та година в индивидуал-каталога. Мога да пусна вин-ове ако някой го интересува, т.е. излизат си в заводските данни.
Този интериор, макар и рядко грозен, също е оригинален, виждал съм няколко такива коли. Води се "bicolor" и се прави по желание на клиента, няма го в каталог от тогава. Има принципно и коли такъв волан в два цвята като на Е39, който волан в индивидуал-каталога също го няма.

За волана на тази кола съм съгласен че е претапициран - перфорирана кожа на волана Е60 нямат (от завода).

Първата кола изглежда толкова запазена, че е нереално - на волана пластмасата в горните два ъгъла (където са палците) няма начин да не се е обелила малко за 90 хил., т.е. тази пластмаса най-вероятно е пребоядисана. Такива драскотини се виждат примерно на копчето за фаровете.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 04 Мар 2014, 16:07

Oт атакомерс си купих Пасат 6 преди време, който макар да беше ужасен автомобил, беше пълен с екстри и на реални км, не мога да говоря за дадения екземпляр, НО човека беше точен въпреки съмнителния му вид :D вкарваше тогава предимно 5тици Е60 и явно все още продължава с тази практика, бяха му оставили Пасата като бартер

Потребител
Аватар
Кара: Нищо за сега
Мечтае да кара: БМВ-та

Мнение от topalano13 » 04 Мар 2014, 19:25

bijuto написа:
topalano13 написа:Здравейте на всички,

Нов съм във форума и се казвам Минко. Прочетох доста неща до сега и все пак понеже има различни мнения бих искал да попитам някои неща ако е възможно.

Да обясня първо ситуацията си. Искам да си купя кола след няколко месеца и разучавам пазара. Колата ще бъде закупена от Германия, тъй като живея в Чехия и ми е близо. Та ... исках да си купя Ауди А4 Б6 или7, но влязох в едно вчера и ми се струва малко тясно (100кг човек съм все пак) :lol: . Винаги съм харесвал Е60 и за това първият ми въпрос е някой може ли да каже дали Е60 е осезаемо по-широка вътре от А4 Б7, както изглежда и отвън или няма много голяма разлика. Все пак БМВ-то е по-висок клас логично е да е така, но предпочитам някой, който се е качвал и на двете да сподели ако може.

Другия въпрос е, че разполагам с около 10 000 евро, като това включва купуване на колата, регистрация, данъци застраховки и каквото трябва да се смени за начало по нея. Мислите ли, че може да се вземе нещо сносно, защото доста избор има в диапазона 7000-9000евро в mobile.de. След покупката смятам, че ще мога да отделям по 300-400лв на месец за поддръжка на колата (без бензина). Говорим само за поддръжка. Въпроса тук е възможно ли е това уравнение или няма да излезе отговора от него накрая :dunno:

Благодаря на всички отзовали се и хубав ден!

Ауди а4 2007г. е по-тясна от Е60. Комфорта който го има при е60 е осезаемо по голям от а4.Казвам го от опит. А за парите които си приготвил-всичко е на късмет, но смятам че за тези пари ще вземеш що годе добър автомобил преди "фейса.300-400 лв. на месец са напълно достатъчни за подръжка, след първоначално обслужване и отстраняване на обичайните проблеми като пеперуди, торк , дпф и др.

Благодаря за коментара. Малко странно, че в България има супер много избор между 7-9к евро, а в Германия, не твърде. Явно ще трябва от Германия да я взема, защото няма как да се доверя на мобиле.бг. Аз живея в Чехия, така че няма да е проблем де :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 320d Sport Line

Мнение от TurboDieselComby » 05 Мар 2014, 8:30

И тези в България са на по-малко километри нали :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: Нищо за сега
Мечтае да кара: БМВ-та

Мнение от topalano13 » 05 Мар 2014, 12:36

TurboDieselComby написа:И тези в България са на по-малко километри нали :mhihi:

Е много ясно :lol: На над 150 000км абсурд. разбира се пише "реални, доказани и т.н." :clap: Но най ме привличат обявите "UNIKAT" и "FULL EKSTRA" :driving: не стига, че имат 50% от екстрите за модела, ами и не се вижда какво е уникалното...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530 XD
Мечтае да кара: BMW M5 E60

Мнение от todorSTY » 05 Мар 2014, 16:21

Да попитам и аз нещо. До сега не се бях замислял, а и не бях срещал подобна тема или информация. Познат от автосервиз ми каза, че Xdrive давали някакви сериозни проблеми, съответно доста скъпи и той би посъветвал да се купува обикновеното със задно. Като хора, които разбирате повече от мен и най-малко карате БВМ, а аз все още си търся моето /за жалост, защото нямам търпение/ и разбира се предпочитам Xdrive, но тази информация ме накара малко да се замисля, та вярно ли е това и какво толкова пък сериозно му се разваля, защото честно казано не запомних какво точно ми каза?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 05 Мар 2014, 20:25

todorSTY написа:Да попитам и аз нещо. До сега не се бях замислял, а и не бях срещал подобна тема или информация. Познат от автосервиз ми каза, че Xdrive давали някакви сериозни проблеми, съответно доста скъпи и той би посъветвал да се купува обикновеното със задно. Като хора, които разбирате повече от мен и най-малко карате БВМ, а аз все още си търся моето /за жалост, защото нямам търпение/ и разбира се предпочитам Xdrive, но тази информация ме накара малко да се замисля, та вярно ли е това и какво толкова пък сериозно му се разваля, защото честно казано не запомних какво точно ми каза?

разваля се единствено раздатката на скоростната кутия за предното предаване. но това е при много ръчкане, много километри, или як тунинг на 300 коня и после дърпания за време. същата раздатка често дава фира и в Х3 примерно.

но при поддържан, добър автомобил с нормална история няма какво да те притеснява.
а ако се развали раздатката въпреки това - не е края на света.. предполагам 1500 лв. ще те оправят, но нека някой по-информиран да потвърди.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 XD

Мнение от bordo_77 » 05 Мар 2014, 20:35

todorSTY написа:Да попитам и аз нещо. До сега не се бях замислял, а и не бях срещал подобна тема или информация. Познат от автосервиз ми каза, че Xdrive давали някакви сериозни проблеми, съответно доста скъпи и той би посъветвал да се купува обикновеното със задно. Като хора, които разбирате повече от мен и най-малко карате БВМ, а аз все още си търся моето /за жалост, защото нямам търпение/ и разбира се предпочитам Xdrive, но тази информация ме накара малко да се замисля, та вярно ли е това и какво толкова пък сериозно му се разваля, защото честно казано не запомних какво точно ми каза?

По добре че не си запомнил какво точно ти е казал "master-a" :mhihi: . Имаш раздатъчна кутия, две полуоски и малко модули в повече. Ако автомобила е читав, тези допълнителни системи са ти най малкия проблем.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 05 Мар 2014, 21:23

da6ip написа:

разваля се единствено раздатката на скоростната кутия за предното предаване. но това е при много ръчкане, много километри, или як тунинг на 300 коня и после дърпания за време. същата раздатка често дава фира и в Х3 примерно.

но при поддържан, добър автомобил с нормална история няма какво да те притеснява.
а ако се развали раздатката въпреки това - не е края на света.. предполагам 1500 лв. ще те оправят, но нека някой по-информиран да потвърди.

на X3ката се развали актуатура на раздатката и ремонта беше 45 мин мръсен с масло и 0 лева, вътре има една пластмассова зъбчатка, която се върти само на 90 градуса от 360, обръщаш я така че да има нов 90 градусов ход(защото изяжда зъбите) и си 6 за следващите 200к+ км, описал съм в темата за X3 подробно, и вече е тествано над 40к км на нашата джибка :D

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61