Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои

Мнение от Anthony_J » 14 Фев 2014, 0:54

Симптомите на лумбалната дискова херния са много подобни. Болката е предимно в краката. Имаш ли изтръпване на крака или пръстите? Най-добре отиди на невролог да те види или на читав физиотерапевт. Ако правиш коремни преси, спри ги. Най-добре тренирай корема изометрично, например с планкове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 14 Фев 2014, 10:20

Има една тънкост при тренирането,която спазвам от години.Може да ви е от полза и на вас.
В месеца има четири тренировъчни седмици.Две от тях тренирам със средна интензивност.Имам една тежка седмица с големи натоварвания (минимум 6 повторения,свободни тежести) и една лека седмица (правя кабели и машини с повече повторения).Последната е с цел издържливост и почивка на ставите.Не съм имал физически неразположения досега (кръст,гръб,рамене,колене)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW///Акулка Кара: плавно/легално
Мечтае да кара: ///Е38 Мечтае да кара: \\\Е32

Мнение от thewolf » 14 Фев 2014, 11:59

toncho83 написа:Има една тънкост при тренирането,която спазвам от години.Може да ви е от полза и на вас.
В месеца има четири тренировъчни седмици.Две от тях тренирам със средна интензивност.Имам една тежка седмица с големи натоварвания (минимум 6 повторения,свободни тежести) и една лека седмица (правя кабели и машини с повече повторения).Последната е с цел издържливост и почивка на ставите.Не съм имал физически неразположения досега (кръст,гръб,рамене,колене)

Това е много интересен подход. Допада ми, има замисъл. Винаги човек има какво още да научи и изпробва. Аз лично сега си правя тренировъчен 8 дневен цикъл. Ще пробвам начина ти колега toncho83, заинтригува ме с тази идея. И аз си ги мисля едни такива, но точно за този метод не съм се сетил :).
Изображение

Бог отдава дължимото всекиму!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 14 Фев 2014, 12:00

vicho написа:
xerial написа:Масово - с котешки гърбове се правят клековеее , тяги и т.н.... незнам тия хора уж се самообучават и гледат в нета :mhihi: е как не намирах едно видео в което да видят как се прави правилно.

извинявай, само машинките имате право да правите тяга и клек :bowdown: :yes:

пък ние, котенцата ще се придържаме към пътеката и крос-тренажора

п.с. не се заяждам ;)

Всеки има право да е информиран и реално не е срамно да се попита инструктора как се правят някой неща. Далеч съм от мисълта , че всеки се ражда научен на каквото и да е или пък, че съм еталон за изпълнение на тяга :mhihi:

Но е факт, че в залите влизат хора , които не са се събличали в час по физкултура и започват някакви неща и приключват с травма ...вместо да потренират с треньор 3-4 пъти.
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30+е34
Мечтае да кара: е30+е34+е38
Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!

Мнение от кичоне » 14 Фев 2014, 14:19

Аз тягата я въртя една седмица с лост,една седмица с дъмбели и също нямам проблеми...
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 14 Фев 2014, 20:07

ай малко да разведря темата,като човек не правил клекове досега ,ще ви кажа,че почнах с лост и сега съм прогресирал до невероятните 30 (тридесет ) кг :mhihi:

Лично тегло (околко 80),ръст около 184 (зависи :mhihi: )
добре ли е :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от Anthony_J » 14 Фев 2014, 20:42

Килограмите са без значение, най-важното е да свикнеш с движението и да си изработиш перфектна техника. Във фитнеса бързане няма, килограмите ще нараснат с времето, но една травма може да те откаже завинаги. Важното е да си мотивиран и да се забавляваш. Знам, че има комплекс на начинаещия, особено като видиш, че жени работят с по-големи тежести от теб, но това не трябва да те притеснява грам. Гледаш само себе си, концентрираш се максимално и резултатите ще дойдат.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Мечтата карах. Сега е ред на ГТ
Мечтае да кара: F10

Мнение от R_Lakov » 14 Фев 2014, 21:56

Bogat-Beden написа:ай малко да разведря темата,като човек не правил клекове досега ,ще ви кажа,че почнах с лост и сега съм прогресирал до невероятните 30 (тридесет ) кг :mhihi:

Лично тегло (околко 80),ръст около 184 (зависи :mhihi: )
добре ли е :lol:

Ха, спокич и аз съм същия. Никога не бях правил клекове и сложих първо 30кг. Направих 10 клека и .... едвам се прибрах у нас :mhihi:

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 14 Фев 2014, 21:57

Anthony_J написа:Килограмите са без значение, най-важното е да свикнеш с движението и да си изработиш перфектна техника. Във фитнеса бързане няма, килограмите ще нараснат с времето, но една травма може да те откаже завинаги. Важното е да си мотивиран и да се забавляваш. Знам, че има комплекс на начинаещия, особено като видиш, че жени работят с по-големи тежести от теб, но това не трябва да те притеснява грам. Гледаш само себе си, концентрираш се максимално и резултатите ще дойдат.

благодаря ти ,колега ,аз травмата вече я имам -и затова така подхождам :lol:
а жени ,където тренирам ходят рядко ,не е гост позинг тип зала :)
Начинаещ не съм честно казано :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от Anthony_J » 14 Фев 2014, 22:33

Е, в клека си начинаещ, щом не си го правил. Важното е техниката да ти е перфектна, събрани плешките, изпъчен напред, коленете да не влизат навътре, а само навън и да не отлепяш стъпалата от земята. :bchug:

Потребител
Аватар

Мнение от danko6 » 14 Фев 2014, 22:41

Пичове препоръчайте някой евтин фитнес в София.Не търся лукс, а нещо просто което да ми върши работа :)
Предимно се движа между НДК-Обеля.

Ако кажете някой фитнес в близост до метрото ще съм ви много благодарен, но и да не забравяме сносната цена :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW///Акулка Кара: плавно/легално
Мечтае да кара: ///Е38 Мечтае да кара: \\\Е32

Мнение от thewolf » 14 Фев 2014, 22:57

Anthony_J написа:Е, в клека си начинаещ, щом не си го правил. Важното е техниката да ти е перфектна, събрани плешките, изпъчен напред, коленете да не влизат навътре, а само навън и да не отлепяш стъпалата от земята. :bchug:

набързо да добавя, краката /стъпалата/ трябва да са в положение малко по-широко от широчината на раменете, като пръстите сочат леко встрани, а не право напред, така ще избегнеш да се сгънат колената навътре, както каза колегата. Ще кажа един съвет от мен, при всяко упражнение първо трябва да се изгради стабилна техника и да се свикне упражнението като се прави бавно и концентрирано / не прекалено, а просто до толкова, колкото може да се изпълни правилно/.
Последна промяна thewolf на 17 Фев 2014, 18:12, променена общо 1 път
Изображение

Бог отдава дължимото всекиму!

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 14 Фев 2014, 23:42

кажете за клека правилно/грешно ли е да се заучава с два диска под петите? :roll:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Anthony_J » 14 Фев 2014, 23:53

Ако нямаш достатъчно мобилност в глезените и при изправяне не можеш да държиш петите плътно притиснати в земята, то тогава е по-добре да си подлагаш дискове. Иначе е излишно и не е нужно.

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 15 Фев 2014, 10:34

Дайте едно хубаво видео да ги видим тея пусти клекове, че и на мен ми е много странна техниката и нещо не мога да я свикна.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата