Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои
Симптомите на лумбалната дискова херния са много подобни. Болката е предимно в краката. Имаш ли изтръпване на крака или пръстите? Най-добре отиди на невролог да те види или на читав физиотерапевт. Ако правиш коремни преси, спри ги. Най-добре тренирай корема изометрично, например с планкове.
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
Има една тънкост при тренирането,която спазвам от години.Може да ви е от полза и на вас.
В месеца има четири тренировъчни седмици.Две от тях тренирам със средна интензивност.Имам една тежка седмица с големи натоварвания (минимум 6 повторения,свободни тежести) и една лека седмица (правя кабели и машини с повече повторения).Последната е с цел издържливост и почивка на ставите.Не съм имал физически неразположения досега (кръст,гръб,рамене,колене)
В месеца има четири тренировъчни седмици.Две от тях тренирам със средна интензивност.Имам една тежка седмица с големи натоварвания (минимум 6 повторения,свободни тежести) и една лека седмица (правя кабели и машини с повече повторения).Последната е с цел издържливост и почивка на ставите.Не съм имал физически неразположения досега (кръст,гръб,рамене,колене)
- thewolf
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW///Акулка Кара: плавно/легално
- Мечтае да кара: ///Е38 Мечтае да кара: \\\Е32
toncho83 написа:Има една тънкост при тренирането,която спазвам от години.Може да ви е от полза и на вас.
Това е много интересен подход. Допада ми, има замисъл. Винаги човек има какво още да научи и изпробва. Аз лично сега си правя тренировъчен 8 дневен цикъл. Ще пробвам начина ти колега toncho83, заинтригува ме с тази идея. И аз си ги мисля едни такива, но точно за този метод не съм се сетил

- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
vicho написа:xerial написа:Масово - с котешки гърбове се правят клековеее , тяги и т.н.... незнам тия хора уж се самообучават и гледат в нетае как не намирах едно видео в което да видят как се прави правилно.
извинявай, само машинките имате право да правите тяга и клек![]()
![]()
пък ние, котенцата ще се придържаме към пътеката и крос-тренажора
п.с. не се заяждам ;)
Всеки има право да е информиран и реално не е срамно да се попита инструктора как се правят някой неща. Далеч съм от мисълта , че всеки се ражда научен на каквото и да е или пък, че съм еталон за изпълнение на тяга

Но е факт, че в залите влизат хора , които не са се събличали в час по физкултура и започват някакви неща и приключват с травма ...вместо да потренират с треньор 3-4 пъти.
- кичоне
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30+е34
- Мечтае да кара: е30+е34+е38
- Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!
Аз тягата я въртя една седмица с лост,една седмица с дъмбели и също нямам проблеми...

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
ай малко да разведря темата,като човек не правил клекове досега ,ще ви кажа,че почнах с лост и сега съм прогресирал до невероятните 30 (тридесет ) кг
Лично тегло (околко 80),ръст около 184 (зависи
)
добре ли е

Лично тегло (околко 80),ръст около 184 (зависи

добре ли е

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Anthony_J
- ентусиаст
-
Килограмите са без значение, най-важното е да свикнеш с движението и да си изработиш перфектна техника. Във фитнеса бързане няма, килограмите ще нараснат с времето, но една травма може да те откаже завинаги. Важното е да си мотивиран и да се забавляваш. Знам, че има комплекс на начинаещия, особено като видиш, че жени работят с по-големи тежести от теб, но това не трябва да те притеснява грам. Гледаш само себе си, концентрираш се максимално и резултатите ще дойдат.
- R_Lakov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Мечтата карах. Сега е ред на ГТ
- Мечтае да кара: F10
Bogat-Beden написа:ай малко да разведря темата,като човек не правил клекове досега ,ще ви кажа,че почнах с лост и сега съм прогресирал до невероятните 30 (тридесет ) кг![]()
Лично тегло (околко 80),ръст около 184 (зависи)
добре ли е
Ха, спокич и аз съм същия. Никога не бях правил клекове и сложих първо 30кг. Направих 10 клека и .... едвам се прибрах у нас

- Bogat-Beden
-
-
Anthony_J написа:Килограмите са без значение, най-важното е да свикнеш с движението и да си изработиш перфектна техника. Във фитнеса бързане няма, килограмите ще нараснат с времето, но една травма може да те откаже завинаги. Важното е да си мотивиран и да се забавляваш. Знам, че има комплекс на начинаещия, особено като видиш, че жени работят с по-големи тежести от теб, но това не трябва да те притеснява грам. Гледаш само себе си, концентрираш се максимално и резултатите ще дойдат.
благодаря ти ,колега ,аз травмата вече я имам -и затова така подхождам

а жени ,където тренирам ходят рядко ,не е гост позинг тип зала

Начинаещ не съм честно казано

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Anthony_J
- ентусиаст
-
Е, в клека си начинаещ, щом не си го правил. Важното е техниката да ти е перфектна, събрани плешките, изпъчен напред, коленете да не влизат навътре, а само навън и да не отлепяш стъпалата от земята. 

Пичове препоръчайте някой евтин фитнес в София.Не търся лукс, а нещо просто което да ми върши работа 
Предимно се движа между НДК-Обеля.
Ако кажете някой фитнес в близост до метрото ще съм ви много благодарен, но и да не забравяме сносната цена

Предимно се движа между НДК-Обеля.
Ако кажете някой фитнес в близост до метрото ще съм ви много благодарен, но и да не забравяме сносната цена

- thewolf
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW///Акулка Кара: плавно/легално
- Мечтае да кара: ///Е38 Мечтае да кара: \\\Е32
Anthony_J написа:Е, в клека си начинаещ, щом не си го правил. Важното е техниката да ти е перфектна, събрани плешките, изпъчен напред, коленете да не влизат навътре, а само навън и да не отлепяш стъпалата от земята.
набързо да добавя, краката /стъпалата/ трябва да са в положение малко по-широко от широчината на раменете, като пръстите сочат леко встрани, а не право напред, така ще избегнеш да се сгънат колената навътре, както каза колегата. Ще кажа един съвет от мен, при всяко упражнение първо трябва да се изгради стабилна техника и да се свикне упражнението като се прави бавно и концентрирано / не прекалено, а просто до толкова, колкото може да се изпълни правилно/.
Последна промяна thewolf на 17 Фев 2014, 18:12, променена общо 1 път
- Bogat-Beden
-
-
кажете за клека правилно/грешно ли е да се заучава с два диска под петите? 

- Anthony_J
- ентусиаст
-
Ако нямаш достатъчно мобилност в глезените и при изправяне не можеш да държиш петите плътно притиснати в земята, то тогава е по-добре да си подлагаш дискове. Иначе е излишно и не е нужно.
Дайте едно хубаво видео да ги видим тея пусти клекове, че и на мен ми е много странна техниката и нещо не мога да я свикна.